Reklama

Reklama

Naše dovolená a jiné pohromy

  • Velká Británie What We Did on Our Holiday (více)
Trailer 1

Doug (David Tennant) a Abi (Rosamund Pike) vyrazí s dětmi na rodinnou dovolenou. Jenže děti ve společnosti dalších příbuzných nechtěně prozrazují jedno rodinné tajemství za druhým. Nezastaví se ani před vyloženě intimními podrobnostmi ze života rodičů. Rychle začíná být jasné, že když jde o zachování toho největšího tajemství ze všech, vlastní potomci jsou ti poslední, komu se dá věřit. Jak se s tím vyrovná zbytek rodiny? A kdy už bude téhle rodinné pohromy konec? (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (94)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zcela z prstu vycucaná, nepravděpodobná historka, natočená v kýčovitě podané skotské krajině, kde je vše zalito sluncem a k tomu hraje keltská hudba. Nedá se tomu věřit ani a mák, s postavami se nejde ztotožnit, protože jsou neživotné. Což platí o dědečkovi rozdávajícím moudra napravo nalevo i o přemoudřelých dědičkách, které svými hláškami usazují dospělé. Ti se ostatně zase chovají jako rozmazlení frackové. Protivný film. /17. 5. 15./ ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Opat slusna britska komedia, sice oboch reziserov jaxi nepoznam, ale britsky suchy humor je tu bohate zastupeny. Obycajne dialogy prevazuju, a tak je tomu aj v tomto filme, David Tennant /Jaxe neztratit v L. A./ film dobre taha, mne nijako David nevadil /, vyborna bola aj Rosamund Pike /Dnes Neumirej, Zmizeni/. Do toho este krasna skotska priroda a nie je co riesit . 80 % ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalej rodinnej film, kterej je mnohem, mnohem lepší, než se může zdát a který mě obrovsky překvapil sílou své výpovědi, perfektní kombinací komedie a dramatu (a tragikomedie), elegancí a feelingem. Teď budu mluvit naprosto vážně – hodně dlouho jsem neviděl lepší film. V tomhle kousku jsou navíc děti (naprosto vynikajícně obsazené) mnohem, mnohem lepší, než jakýkoliv dospělý (ať už je to ta nejstarší, která hrála v Doctorovi – ta byla nejlepší, nebo ta nejmladší se zálibou v šutrech). Dětem se může rovnat snad jedině úžasný Billy Connoly, který zastínil nejen Tennanta a Rosamunde Pike (spolu jim to jde), ale i všechny ostatní (s hereckým obsazením vskutku nemám sebemenší problém). Na začátku je to sice trošku rozpačité, ale jak se všichni sjedou, tak to vážně stojí za to. Nádherná podívaná, vtipná, veselá, smutná, dojímavá – a víc o tom asi mluvit nebudu. Tyhle filmy, které prostě dovedou překvapit v každé své minutě mám nejradši. A zrovna tenhle budu chtít ještě vidět. 100%. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, je to kravina. Začíná to klasickou manželskou krizí, potom příběhem o třech, svým způsobem úžasných, dětech, pak se z toho stane fraška, a potom nějaká ta roztomilá "hluboká" happy pointa na konec. Rosamund, David a Billy jsou fajn hlavní (dospělí) herci. Ač je film tak zvláštně nekonzistentní, přechody jsou plynulé a neruší sledování, pokud vás děj vtáhne. Nakonec je to milé a tak nějak odpočinkové. A navíc, kdo by nechtěl vikingský pohřeb. Já ano, a za to přihodím jednu hvězdičku navíc na tuto pohřební hranici. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Očekávání byla velká, ale nakonec jsem dílo po hodině utnul a šel mýt nádobí. Těžko říci, co tímhle scénárista vůbec mohl myslet. Značně nesympatický děd skoná na pláži a jeho vnoučata se zachovají jako Cyrus Smith (inženýr a významný vědec, vedoucí výpravy, velice inteligentní, odvážný, vyzná se téměř ve všech oborech, praktický a činorodý) v božském Tajuplném ostrově od maestra Julese Verna. Syrové a jalové. 33% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama