Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lothar Schramm je na prvý pohľad normálne vyzerajúci tridsiatnik, ktorý si privyrába ako taxikár. Rovnako ako mnohí ďalší, aj on zápasí s osamelosťou, plachosťou a komplexmi zo žien, aké pre uspokojenie svojich potrieb lieči neštandardne, a to fotografovaním nahých ženských tiel. Okrem tejto sexuálnej úchylky sa súčasťou jeho života stávajú tiež drogy a sériové vraždy bezmocných obetí, ktorými sú prevažne cudzinci. (Paldiny)

(více)

Recenze (24)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Většinou tyto poloamatérské a nízkorozpočtové filmy nemusím. Tenhle ale patří ke světlým výjimkám a na jedno podívání byl docela zajímavý. Klasická sonda do duše vyšinutého úchyla a vraha. Trochu psychedelická, trochu utahaná v ději. Každopádně něčím neurčitým rozhodně zaujala, má několik opravdu zajímavých momentů a špičkově provedené gorescény. Ty opravdu vypadají jak skutečné ... Úchylné, perverzní, sadistické, psychologické ... Jen pro okrajové řady diváků zajímající se o tento druh filmů ... ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Zmatený propletenec, který svému názvu moc nedostál, jak už se zmínil Kusko.t2. Přesto mě Jörg dokázal opět překvapit zajímavou podívanou s velmi příjemnou stopáží, plnou bizardosti, uchyláren a neustále se opakujících záběrů, dokreslenou příjemně depresivní hudbou. Na druhou stranu musím přiznat, že po nadšení během sledování, ten dojem uspokojení rychle vyprchal a stopu nezanechal. Na Schramm se však rád podívám kdykoliv znovu. ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Zvláštny a ťažký film o nechutnom chlapovi, čo večne len masturbuje. Celý film je točený do takých dvoch linií. Do reality a do jeho chorej hlavy. Samota a nedostatok sexu. To trápi tú hlavu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Schramm" - cesta do hlbín "čudákovej" duše. Aj takto by sa dal charakterizovať pohľad na tento snímok, ktorý vyobrazuje "bežný" deň zvrhlého psychopata, vraha, ktorý sa ukája v sexuálnych predstavách. Nič iné mu totiž k vzhľadom k samote ani neostáva. Osobne ma film nebavil, nezaujal. S Buttgereitom som mal prvú skúsenosť v prípade prvej poviedky v novovzniknutom (2015) "German Angst". Tam ma priveľmi neohúril, a tak som mu dal druhú šancu prostredníctvom "Schramm-u". Ten kto ma už trošku "pozná", vie, že nie som fanúšik amatérskej tvorby, a len naozaj zriedka kedy ma niečo natoľko milo prekvapí, aby som udelil čo i len dve hviezdy. Takže žiadne prekvapenie - 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Místy zvláštně poetický, místy naturalistický pohled na osamělý život rtěnkového vraha. Televizní obraz střídají zrnité záběry představující vzpomínky z dětství a pak obrazy těžící z vizuální stránky experimentálních filmů včetně několikerého opakování tak oblíbeného u experimentů 60. a 70.let. Snímek vůbec působí, jako by vznikl na konci 70.let. Velmi dobrá je hudba - především u lyrických pasáží. Gore efekty spíše pobaví - vyndavání oka či ozubená vagina, jiné se snaží být alespoň trochu realistické - přitloukání penisu hřebíky ke stolu. Zpočátku zmateně proházené střípky vytvoří postupně ucelenou mozaiku. Konec sousedky byl očekávaný, a tudíž potěšující. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Schramm: Into the Mind of a Serial Killer. Ako pohľad do duše je to chaotické, dosť o ničom, bez pestrosti (až na pár vychytávok ako napr. zubatá vagína). To však beriem, tak to býva. Problém je v tom natočiť to tak, aby sa to dalo pozerať so záujmom. Príbeh vraha, ktorému už samota a nedostatok sexu tlačí na mozog, nespadá do tejto kategórie. No nič no. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Obraz skorosoužití osamocených psychocyklátů. Ona (normální) prostituuje, on (míň normální) masturbuje a navíc vraždí misijní pracovníky, načež je przní, což jim taky patří. Jestli je tady něco patologického, tak právě nemožnost vztahu a absence jakékoli báze pro to, aby se vůbec dalo o něčem mluvit jako o "zločinu", natož pak "trestu", takže to taky štimuje. Závěr je ostatně dosti výmluvný. Těžko zastupitelný film, pokud jde o způsob zprostředkování tématu; obrazově i kompozičně příjemný, jen snad trochu neumně překomponovaný; taky se stále cyklí jeden řadový (byť v nejednom ohledu významný a skvěle pojatý) případ, což není dané látce (jak jsem ji stručně vyložil) adekvátní. Tři hvězdy jsou přesto minimum, mohl bych dát i víc. Doporučuji k Mechanickému pomoranči. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Snímek kterej jsem dlouho odkládal je pro mě jedním velkým zklamáním. Celý to na mě působí tak nějak nekompaktně a přes poměrně krátkou stopáž, místy i zdlouhavě. S gore efekty je to tak na půl. Scéna s okem a zubatá frnda působí spíš směšně. Což se do tak ponurýho a depresivního snímku nehodí. Myslím si že na téma " Pohled do vrahovi mysli " už byly natočeny daleko lepší kousky. Za mě slabší průměr. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Ničím zajímavá německá prasárnička. Myslím si, že nemá cenu brouzdat v režisérovo filmografii, podílel se na posledním brutálním filmu German Angst, který byl nekompromisní a počkám si opět na něco nového, no zda vůbec něco přijde. Tyhle starší snímky už nestojí v celku za nic. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dobrý film který sice není pro každého ale své fanoušky si rozhodně najde. Je to docela dobrá sonda do magora. Ale bohužel i když se mi to líbilo tak přeci jenom jsem už viděl daleko lepší filmy které se pokoušejí vniknout do duše vrahů. Kdybych tohle viděl někdy kolem roku 2000 kdy jsem ještě neviděl ty nejlepší kousky tak bych byl nejspíše zhnusen a tleskal bych nad zvráceností. Dneska si říkám "Jo dobrej film" ale to je tak všechno. Nicméně je to dobrá záležitost kde magor dělá všechno z čeho se mi dělá blbě. Prcá nějakou umělou prcinu kterou pak jde umít od své "šťávy", dává si při tom bacha na zubatou vagínu a všechny další věci který normální člověk pravděpodobně nedělá. Kvalitní film, jen škoda že Buttgereit už netočí, jeho filmy měly hloubku a byly zároveň hezky perverzní. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Mrtví Svědkové Jehovovi (snad to byli oni) nahatí stylizovaní do sexuálních poloh, vagina dentata, zbaběle neprojevená láska k sousedce prostitutce ukájená při poslechu její práce přes zeď, hřebíky vrážené do toho nejnepříjemnějšího místa. Jörg Buttgereit povýšil své výrazové prostředky opět o další level výše. Možná to není obsahově tak kulervoucí jako Nekromantici a Der Todesking, ale výrazově, hlavně díky výborné kameře a dokonalému střihu, to je palba. Samozřejmostí je velmi výrazná hudba. Perfektně vybraní herci do hlavních rolí (Lothar a sousedka) podávající velmi slušné výkony už snad ani nepřekvapí. Možná tomu chybí ta šokující stránka, jež možná tolik vystrkuje do popředí jeho předcházející filmy, ale z obsahové stránky je tato sonda do mozku, duše, srdce a života jednoho sériového vraha nejpronikavější. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Rejža nám opäť ponúkol sondu do života jedného ,,iného,, obyvateľa tejto planéty. Urobil to správne explicitným spôsobom, takže puritáni a osoby citlivé môžu zabudnúť na to, žeby sa im po tomto snívali pekné sny a môže sa stať, že večera sa môže vrátiť rovnakým smerom, ako prišla. ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

today I am dirty, but tomorrow I'll be just dirt.. Geniálny poetický film o smrti. Vyvrcholenie minulých Buttgereitových midnight filmov, respektíve priručka ako zhnusiť a zároveň zhypnotizovať diváka za pár mariek. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nebudu tvrdit, že mě snímek „Schramm“ ohromil, že jsem z něj byl na větvi. Prostě nebyl. Jenže na rozdíl od ostatních německých autorů počátku 90. let má Jörg Buttgereit jednu velkou výhodu. Nejde mu jen o hnus samotný, ale snaží se něco sdělit. Jsou to možná myšlenky zvrácené, ale popravdě – a to je na tom to nejhorší – dovedu si představit, že podobní lidé prostě jsou, může to v nich prasknout a my pak o nich slyšíme ve zprávách. ()

rykardo 

všechny recenze uživatele

Pro nekoho mozna levna, amaterska a jeste navrch perverzni filmarina, pro me osobne absolutni vrchol Buttgeraitovy tvorby....Jasne, co se " serial killer movies " tyce, SCHRAMM neni zdaleka tak dokonalej, jako napr. ANGST G. Kargla nebo HENRY - PORTRAIT OF... J.Mc.Naughtona, kazdopadne si myslim, ze fakt, ze se tento film jiz nesmazatelne zapsal do dejin extremni nizkorozpoctove filmariny, mu uz nikdo nikdy neodpare....Jenom trochu skoda, ze po natoceni SCHRAMM se Buttgereit zacal venovat vicemene uz jenom nataceni videoklipu, filmove produkci a supervizi spec.efektu u ruznych filmu, nez samostatne rezii.... ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, který svým tématem a v prvním případě i zpracováním trochu připomíná Sombre a Angst. Tentokrát je vrah více než nenápadný "týpek od vedle", u kterého by vás na první pohled nenapadlo, že je s ním něco divného. Dějová linka je místy sotva znatelná, film je spíše složenina reálných a snově-halucinogenních výjevů, které mají co nejrealističtěji zachytit vnitřní svět zabijáka... a docela se to daří. Gore scénky působí i přes to, že se jedná o amatérský film, docela reálně. Jednotlivé záběry se opakují, vše je prokládáno podivnou hudbou a dialogů mezi několika málo postavami moc není. Z toho vyplývá, že taková věc málokdy unese delší stopáž, čehož si byli tvůrci dobře vědomi a zbytečně film nenatahují. Přesto se ale nejedná o kdovíjak převratné dílo, které by vás na první pohled uchvátilo. Jako experiment se zobrazením duševních pochodů vyšinutého jedince je to ale přínosem. ()

bolan 

všechny recenze uživatele

Když si tvůrce vnukne představu, že forma umění je v dlouhých, nicneříkajících záběrech na nic. Vůbec bych se v tom nesnažil hledat nějaký hlubší smysl, prostě německý bizzar pár exeláns. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Paskvil, který jsem nemohl dokoukat. Přišlo mi to debilní a nudné. Viděl jsem podobně udělané snímky, stejně laciné, stejně rádoby brutální, ale aspoň nějak zábavné. Tohle je jen ztráta času. Radši odkážu, dokonce na české dílo, "Někdo tam dole mě má rád". ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Reziser Jorg Buttgereit je znamy svojimi nizkorozpoctovymi amaterskymi filmami,ktore vacsinou stoja za jedno obrovske smradlave nemecke ho*no,tak ako aj tento Schramm,nuda,nuda a nuda,nic viac,nejake tie gore efekty sa este dali,ale to je asi tak vsetko...:-) ()

Reklama

Reklama