Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden za všechny aneb takhle si to Dumas určitě nepředstavoval! ... Čtyři sluhové a čtyři mušketýři jsou jednou z nejúspěšnějších komedií skupiny Les Charlots. Tentokrát se představí jako alter ego nejslavnější čtyřky světa. Jako sluhové čtyř mušketýrů se starají o to, aby se jejich slavným pánům nic nestalo, zdárně splnili své úkoly a vlastně za ně udělají veškerou práci a mnohdy jim dokonce zachrání život. Děj není třeba popisovat, snad jen zdůraznit, jak originálně je tento příběh vyprávěn. Například scény s kardinálem a jeho úlisným špehem páterem Josephem, který je při získávání informací nepřekonatelně vynalézavý, si asi Alexander Dumas takhle nepředstavoval... Les Charlots vznikla ze slibné hudební skupiny francouzských komediálních herců, která se proslavila především v sedmdesátých letech. Nejpopulárnější však byly jejich humorné písně a originální parodické komedie, které se ve své době staly zejména pro mladé kultovními filmy. (Česká televize)

(více)

Recenze (94)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Kdo by nechtěl kopnout kardinála do prd...ehm do pozadí!:))) Ale upřímně musím přiznat, že po znovushlédnutí doma a s příšerným dabingem, už to není to, co kdysi. Tenkrát také byl film viděný v kině a atmosféra na celé kolo smějícího se sálu se už nyní doma nevrátila...Původně jsem hodnoti 4*, nyní jednu * ubírám... ()

topi 

všechny recenze uživatele

Režisér kultovních Fantomasů si v poslední fázi svého filmového života vyzkoušel kočírovat seskupení Le Charlots, což však dopadlo nevalně. Příliš zdlouhavé a nudné, bez šťávy a šmrncu. Parodie na mušketýry je sice dobrý nápad, ale zpracování pokulhává o jedné berličce. Nutno podotknouti, že i dabing, který ČT vysílala bohužel za moc nestál. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh o třech mušketýrech známe všichni. Nikdo však nevíme, jak to bylo ve skutečnosti. Alespoň tak se tváří komediální snímek s populární skupinou Les Charlots. Mnohého diváka určitě napadne, že právě oni si zahráli známé mušketýry, ale chyba lávky. Chlapci si střihli jejich sluhy, kteří veškeré dané události mají na svědomí. Děj příběhu je tedy takový, jak ho zpracoval Alexandr Dumas starší, jen z výraznou úpravou pro komediální eskapády daných protagonistů, opět hraničící s nejrůznějšími bláznivinami, skopičinami a groteskou. A skutečně nikde na  ničem nezůstane nit suchá. A tak tu máme další bláznivou komedii se známou partou, která, jak se na konci dozvíme, má dokonce i pokračování. Pozitivní je, že tu není moc vyloženě přepálených scén, takže je snímek bez sebemenších problémů shlédnutelný i dnes. Jako parodie tedy stále obstojí a po divácké stránce plně pobaví. Spousta honiček, bojů, převleků, vtipných dialogů, prostě všeho je dostatek. Svým způsobem poměrně fascinující komedie, takže nedá se říct, že by se jeden s patřičným smyslem pro humor netěšil na druhý filmový díl. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Nejsem a nikdy jsem nebyl velký fanda "Bažantů". Tento filmek jsem si dal kvůli tematice mušketýrů. A proč ne? Nebylo to zlé pojetí. Škoda, že se trochu více nezapracovalo na původním příběhu a i když byl na pozadí, více neseděl. Jinak hezký druhá dějová linie, která klidně mohla být čtenářům i diváků klasiky skryta. Stran komediální stránky průměrné. Semtam se člověk pousměje, ale na tento typ zábavy jsem asi už starý. Nemrzí, ale nenadchlo. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno byl tohle jeden z mála Bažantích filmů, který jsem viděl. Připadalo mi to tehdy jako senzační legrace. Po letech v tom už vidím spoustu chyb, hlavně přepálenou délku, nulový příběh a i ti Bažanti nejsou tak crazy jako jindy. Na druhou stranu, je to solidní francouzská šermovačka, kdy zejména při těch bitkách to stojí za to. Mušketýři jsou pochopitelně hrdinové, ale Bažanti jim v bojích pomáhají a škodí nepřátelům zezadu a to se zkrátka musí vidět. Takový rak v rozkroku určitě nepotěší. No a jinak jsou tu super vedlejší postavy, hlavně perverzní otec Josef a pár nezapomenutelných scén - závěrečné kopání do zadku :-) Celkově je to pohodovka, která ani po letech neurazí. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama