Reklama

Reklama

V hledáčku střelce

  • USA The Reach (více)
Trailer

Co začalo jako nehoda, stalo se smrtící honičkou... Bohatý obchodník a lovec John Madec si najme mladého, ale zkušeného průvodce a stopaře Bena, aby ho doprovázel na lovecké výpravě do těžko dostupných skalnatých hor v jihozápadní části Mohavské pouště. Když John naslepo vystřelí na pohyblivý terč ve vzdálených skalách, namísto zvěře zastřelí starého zlatokopa, který se v jeskyni skrýval před sluncem. Ben trvá na tom, že případ musí ohlásit jako nehodu. Magnát Madec to vidí jinak. Pokud by se případ zveřejnil, konkurence by ho zničila, což nemůže dopustit. Zabití starce se musí utajit. Ben s tím nesouhlasí a pokusí se přivolat policii. Madoc ho násilím donutí svléknout se téměř donaha a vyžene do pouště. Na jihozápadě Mohavské pouště, kde v poledne dosahuje teplota 55 stupňů Celsia, běžný člověk bez vody nepřežije ani hodinu. Madocovi však na tom nezáleží. Svědka se musí zbavit. Ben nemá jak uniknout. V boji o život musí posbírat všechen um a dovednosti. Jen tak se může zachránit. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (98)

FeroFabus 

všechny recenze uživatele

Tak jsem bohužel v krátké době viděl už druhý naprosto pitomý film s MD, po Neříkej ani slovo tuto snůšku naprosto nelogických situací. Celý film by ještě jakž takž šel až na tu jeskzni, kde hrála neustále jedna LP a kde se nonstop svítilo a měl tam asi tisíc fotek své přítelkyně. Ale ten konec? Podezřelý ze zabití si jen tak odejde z policejní stanice, protože si pro něho přiletěl vrtulník. Ben odjede za svojí dívkou, která mezitím měla odjet na východ. Padouch John samozřejmě ihned najde dům kde bydlí, aniž by se nechal ošetřit či se umýt a přestrojit, tak jako těžký milionář jede osobně zabít Bena, ale měl smůlu, Benova dívka, která vůbes neví o co jde ho chladkrovně zastřelí. Jedna* za výkon MD. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Na začátku ještě nadějné to dílo, postupem času bohužel upadající do podprůměru. Boháč si chce zalovit a najme si místního stopaře, aby mu "vyčmuchal" kořist. Vydají se na místo činu. Hledá se kořist, a boháč omylem zastřelí místního tuláka ala zlatokopa. Nejprve cítí vinu a až pak se mu to rozleží a chce to ututlat. Se stopařem se dohodnou na spolupráci. Po tento bod to celkem šlapalo. Bohužel poté nastal průšvih, který skončil až s závěrečnými titulky. Od uvedeného místa film postrádá naprosto logiku, hlavní postavy se začnou chovat jako neuvažující blázni a superhrdinové. Uvedu pár příkladů - boháč místo toho, aby svědka zastřelil a nechal v poušti, začne hrát jakousi hru na lov, i když není místní a dané prostředí vůbec nezná na rozdíl od místního stopaře; ten je patrně superhrdina, když vydrží na slunci bez oděvu, bez vody a jídla tak dlouho a ještě zvládne pochod a běh na "záchytné" body; boháč má auto s bezednou palivovou nádrží, nekonečnou zásobou munice, kávy, alkoholu, vody a dalších vymožeností; ta naivita a neprofesionalita místních "policistů" na konci filmu, kde nechají zadrženého boháče samotného nehlídaného na wc a ten s přehledem stihne nějak přivolat vrtulník a odletět; a pecka na závěr - boháč s fůrou milionů si jde sám do domu stopaře vyrovnat účty bez zálohy; a to se už ani nechci zmiňovat o tom, že se hlavní duo očividně vůbec nepřevléklo z těch hadrů, ve kterých běhali v poušti - stopař měl sice jako ošetřené popáleniny, ale přihasí si to ke své přítelkyni/ženě v zaprášené mikině..... Nechápu, filmy bez zjevné logiky nemám moc ráda. Pouze za výkon Douglase, který svého mladšího kolegu (mimochodem Irvine se na roli příliš nehodil a onoho stopaře jsem mu vůbec nevěřila) přehrával v suchém triku o parník, dám 2*. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme po Grizlym a Bekkántry v krátké době už třetí přežívák s medvědem. Tady to však není ani grizzly, ani baribal, nýbrž náckovský speciál M-B G63 AMG 6X6, extra dovezený pro film až z Reichu, který si mohou dovolit opravdu jen ti největší zmrdi. Pardon, chtěl jsem říct „úctyhodní legální podnikatelé se skvělým charakterem, popřípadě úspěšní distributoři drog“. Medvěd téměř nesleze z plátna, takže je hned zřejmé, kdo si „umístěním produktu“ zaplatil předraženou reklamu, a to včetně sdělení ceny pro americký trh a podrobné prezentace kompletní výbavy a funkčnosti toho ohyzdného polotanku za deset míčů. A určitě to nebyla Kateřina Alfa, která poslala svého nerudného dědka vyvenčit prostatu do arizonské pouště. Míša to celé sice profuní důstojně a i nad hrobem má v sobě pořád trochu toho Gordna Geka, avšak jeho oponent, hustý a zkušený to zálesák, tedy lépe řečeno zápoušťák, vypadá kdovíproč jako homoobčerstvení pro pederasty, hodil by se mnohem více pro role pohlavně zneužívaných gymnazistů a navíc jej ten Medvěd na celé přehrává. Rozhodně to však na dva herce a jedno hnusné auto, perverzně vybavené mikrovlnkou, presovačem a počítám, že i myčkou nádobí, mandlem, horkovzdušnou troubou a drtičem odpadků, není úplně špatný nebo nudný film a po vcelku zábavném honění se z toho dá určitě nějakých těch průměrných patnáct s úspěchem postavit. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Micheal Douglas patri medzi mojich oblubencov a na tento film som narazil nahodne v TV, tak ako kedysi na The Game. Ihned som si to pretocil na zaciatok. Musim sa priznat, ze ten Mercedes som videl vo filme ihned ako vysla prva recenzia nan. Cakal som vsak, ze sa objavi v serii Transformers. Btw, nebol tam? Film sa mi celkom pacil, zapletka bola jednoducha, no nasledny dej bol v pohode. Suboj dvoch chlapov bol dost nerovny, ale ja som sa bavil. Scenerie boli krasne, dobre sa na to pozeralo. Zaver filmu mi prisiel dost beckovy, takze prvotne nadsenie vystriedalo mierne vytriezvenie. Ako zabava na nocny cas v TV mi to vsak stacilo. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Najmä úvod znesie aj prísne kritériá. Mercedes má nádherný zvuk a Mohavská púšť je z neho ešte krajšia. Michael robí česť svojmu menu a v pokročilom veku s prehľadom hrá milionárskych parchantov. Irvine sa skôr hodí do reklamy na slipy a kvôli feministkám tam švihli aj nejakú babu. Tých 60 % si to zaslúži.. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Novém Mexiku, konkrétně ve Farmingu a v rezervaci indiánského kmene Navajo u skalního úkazu Shiprock. (PanZahadnyCZ)

Reklama

Reklama