Reklama

Reklama

Angelika a král

  • Francie Angélique et le roy (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Po popravě milovaného manžela hraběte Jeoffreye de Peyrac žila Angelika jistý čas mezi pařížskou spodinou po boku přítele z dětství Nicolase. Navzdory hlubokému žalu se rozhodla získat zpět své postavení, majetek a čest. K tomu jí měl posloužit sňatek s bratrancem Philippem de Plessis-Bellieres. Její manžel však nečekaně zemře na bitevním poli a brzy na to je Angelika povolaná králem zpět na královský dvůr, aby splnila náročnou diplomatickou úlohu. Má přesvědčit perského velvyslance Batchary-Beje k podpisu důležité smlouvy s Francií. Její krása však nenechá chladným nejen velvyslance, ale ani krále, který ji hodlá učinit svou oficiální milenkou. Ale mezi nimi stojí stín mrtvého Peyraca. A tak zoufalý král přizná Angelice tajemství, které mělo být navždy skryto. I když je Angelika stále plná lásky k Peyracovi, v mužích kolem sebe vzbuzuje nepřekonatelnou touhu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (117)

Falko 

všechny recenze uživatele

Dalsia cast, v ktorej bolo sice dost dialogov a menej zivotunebezpecnych scen, ale predsa len nezabudnem na satanistov, ktori chceli zabit dieta alebo na saty, poliate smrtelnym jedom a okrem toho i mnozstvo komickych ironickych dialogov a ziarlivosti, kvoli Angelikinej krase... 16.01.2009 ____ Michèle Mercier - (Angelika) +++ Robert Hossein - (Jeoffrey de Peyrac) +++ Jean Rochefort - (Desgrez) +++ Jacques Toja - (Ludvík XIV.) - Michel Galabru - (Bontemps) +++ Hudba: Michel Magne +++ ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Príbeh skoro vždy rovnaký, len urodzený milenec sa mení. Ale krásnej markíze, láske z detstva, jednoducho nemôžem dať menej ako tri hviezdy. –––– Ste tu sama? Sama, a spíte nahá?! –––– Láska moja, prišiel som sa pozrieť, ako spíš. Len pozrieť, aby som ťa nezobudil. Utiekol som, a nechcel som s tebou hovoriť. Tvoj život je Slnko a môj podzemie. Odnášam si kúsok večnosti, ktorým je tvoj úsmev, keď spíš. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

A zase příběh o ženě, která má muže za hračky, jejichž prostřednictvím získává to, co chce. A to i přesto, že častokrát musí nejdříve jakoby ustoupit, aby pak měla vše i s fanfárami. Angélique, tentokrát de Plessis-Belliére (půvabná Michéle Mercier) touží dostat se na vrchol a něco znamenat. Její manžel záhy umírá, ale pří umírání dá královi Ludvíku XIV. (Jacques Toja) svolení, aby se stala jeho milenkou. Povolává ji na svůj dvůr, svěřuje jí úkol, aby ponoukla perského vyslance Batchari-Baye (dobrý Sami Frey) k obnovení smlouvy. A tak nastupjí další dva, které si Angelika musí vycvičit k obrazu svému, což se jí zdaří velmi dobře. Nechybí samozřejmě Desgrez (Jean Rochefort), stále šéf královy policie, která se stává jejím průvodcem a rádcem u dvora. Nově jsou tu maďarský princ Rákoczi (Fred Williams), který je smutným hrdinou v mocenské hře a snad proto mu Angelika poskytne lože, markýza de Montespan (Estella Blain), králova milenka, která těžce nese Angeličín příchod a neváhá se jí zbavit jakoukoliv cestou a oddává se satanismu, a starý Savary (Pasquale Martino), který byl v tajném spojení s Jeoffreyem de Peyrac (Robert Hossein). A je to celé zakončno tím, že Angelika naráží na Jeoffreye, a vzpomene si na svou lásku. Ten je ale zřejmě zhnusen jejím účelovým roztahováním noh a utíká od ní pryč. Je to kýčovité, ale má to snesitelnou atmosféru. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Angelika potřetí. Tvůrci se vrátili k romantičtější poloze Angeliky. Také nebyl důvod být dramatičtější, neboť konečně získala vytoužené bohatství a majetek. Tentokrát poprvé jsem si ale říkal, že film mohl být o něco kratší. A též už začíná být mírně otravný fakt, že v její přítomnosti muži padají k jejím nohám a tvrdí, že ve Francii není krásnější dívky. Kdyby se zamiloval s těmito slovy jeden, dva, dá se to brát vážně, ale tohle je trochu přehnané neboť ve filmu není muž, co by ji vášnivě a leckdy zoufale nemiloval. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Osudy Angélique de Peyrac pokračují po všech frontách. V příběhu se Angélique ocitne na dvoře krále Ludvíka XIV a to na žádost, aby z ní udělal diplomatku a aby přesvědčila perského velvyslance k dohodě dohodě smlouvy. Peršan je sice pohledný, ale sadistický. Do toho různé intriky na dvoře a setkání se satanským kultem. O dobrodružství tu tedy nouze není. Tvůrci se však rozhodli v rámci zachování romantické linie odklonit od původní knižní předlohy a do děje vrátili starého známého ze zcela prvního snímku. Na scéně se objevuje Jeoffrey de Peyrac. Ale ne zase nějak střemhlav. Ponechali v tom určité tajemno a citové probuzení. Touha a cit Angélique nebyli tak silné jako teď. Setkají se? Zdá se, že od tvůrců to byl výborný tah. Atmosféra je naprosto úžasná. Celkově se snímek zdá být o něco lepší než předchozí druhý v pořadí a to jak výpravou, tak i honosnějším dějem. PS: Počítá někdo kolik už měla mužů v posteli a kolik z nich zemřelo? ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v létě roku 1965 ve městě Senlis a v okolí zámků Esclimont, Chantilly a Versailles. Interiérové scény vznikaly v ateliérech francouzské společnosti Studios d'Epinay a italské společnosti Cinecittà. (Cucina_Rc)
  • Michèle Mercier (Angelika) chceli kvôli jej správaniu preobsadiť, lenže sledovanosť bola taká veľká a Michéle taká obľúbená, že sa to nakoniec nekonalo. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama