Reklama

Reklama

Angelika a král

  • Francie Angélique et le roy (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Po popravě milovaného manžela hraběte Jeoffreye de Peyrac žila Angelika jistý čas mezi pařížskou spodinou po boku přítele z dětství Nicolase. Navzdory hlubokému žalu se rozhodla získat zpět své postavení, majetek a čest. K tomu jí měl posloužit sňatek s bratrancem Philippem de Plessis-Bellieres. Její manžel však nečekaně zemře na bitevním poli a brzy na to je Angelika povolaná králem zpět na královský dvůr, aby splnila náročnou diplomatickou úlohu. Má přesvědčit perského velvyslance Batchary-Beje k podpisu důležité smlouvy s Francií. Její krása však nenechá chladným nejen velvyslance, ale ani krále, který ji hodlá učinit svou oficiální milenkou. Ale mezi nimi stojí stín mrtvého Peyraca. A tak zoufalý král přizná Angelice tajemství, které mělo být navždy skryto. I když je Angelika stále plná lásky k Peyracovi, v mužích kolem sebe vzbuzuje nepřekonatelnou touhu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (117)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak při dalším pokračování dobrodružství svůdné Angeliky jsem vypil sedmičku červeného vína od kámošů z Jižní moravy /prej dobrej ročník / a už mě zbývá jen jedna flaška a dva díly při mé "sobotě s Angelikou". No nechci domejšlet jak budu vypadat při posledních minutách záverečnýho dílu. Hold romantika s námi romantiky tělem i duší dělá divy. Divy, ale nedělá jen sedmička vína, ale i Angelika, která se mezitím úspěšně vyprcala až ke královi Ludvíkovi XIV a i tak stačila ještě voject asi tři další chlapy, mám dojem že ta je výkonější než James Bond. Kouzelně nasnímané prostředí Versaille ve spojení s nádhernou hudbou Mišela Magneho doslova vyzývá si objednat zájezd do Versailles, jenže když tam pak stojíte nejsou tam ty poloteplouši a dvorní dámy v úžasných kostýmech, nehraje tam hudba Magneho a už vůbec tam není Angelika, ale přesto při pohledu na Apolonovu kašnu ve Versailleský zahradě jste rázem myšlenkama zase s Angelikou a prožíváte s ní všechny nebezpečné situace, intriky, dobrodružství a znovu nalezenou víru v lásku ke svému Pejrakovi. Jsem strašně rád, že toto všechno tento díl nabídnul, protože tohle obyčejnému smrtelníkovi život prostě nabídnout nemůže. /POZOR MÍRNÝ SPOILER/ Naštěstí může i život nabídnout nejkrásnější moment tohoto filmu a to je ten zamilovaný pohled Angeliky a Pejraka, když se opět spatří....ach jak krásně zahrané, bylo to vůbec zahrané ? /KONEC SPOILERU / Sice jednoduchý děj, ale jak chcete odstřelit příběh ve kterým jde ženská za hlasem svýho srdce s takovým odhodláním, že přitom dá i pařížskýmu žebrákovi, tohle my, romantikou nasáklí junáci prostě hůře hodnotit nemůžeme. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší a nejoblíbenější díl celé série. Šarmantní král Ludvík XIV. (Jacques Toja) zničil Angelice lásku a uvrhl ji do chudoby. Udělal to ze žárlivosti, protože ji tajně miloval? Odpustí mu hlavní hrdinka? Scénu, kdy Angelika přichází temnou noční chodbou do králových komnat, aby se poprvé setkali beze svědků, považuji za nejkrásnější a nejvášnivější ze všech romantických filmů, které jsem kdy viděla. ()

Reklama

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem se fakt bál... Ty satanistické rituály byl pro mne v sedmi letech fakt terno a košile napůštěná jedem noční můrou... Nyní jsem starší a kouzlo se tak nějak vytratilo, výprava, kostýmy a prostředí opět na výbornou, nicméně dějově neskutečný výplach, mé hodnocení je značně ovlivněno nostalgií a (navzdory mé sexuální orientaci) i krásou Michèle Mercier a jejím perfektním hereckým schopnostem... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Třetí díl série o Angelice. V tomto pokračování se Angelika blíže dostává ke králi, který by z ní rád udělal svou milenku. Tím se ovšem dostává do nebezpečí, ze kterého jí ovšem vždy dostanou věrní přátelé. Po smrti svého druhého chotě upadá do náruče perského vyslance, ovšem osud jí přinese též radostnou zprávu, a to že hrabě de Peyrac je naživu a dozví se, jak to bylo s jeho údajnou smrtí upálením. Když se s ním znovu shledává, de Peyrac jí uniká, neboť doufá, že to pro ni bude lepší. Angelika však nelení a vydává se ho na konci této části hledat na jih Francie. Stále se je na co dívat, skvělé kostýmové podívané odpovídá prostý a jednoduchý děj s, pro Angeliku, typickými hereckými projevy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Angélique et le roy". Romanticko historický príbeh krásnej Angeliky, markízy anjelov pokračuje. Tretí diel nesie názov "Angelika a kráľ". Cieľavedomá, okúzľujúca Angelika stúpa na spoločenskom rebríčku dekadentnej francúzskej šľachty čoraz vyššie. Stane sa významnou, dôležitou členkou kráľovského dvora. V úchvatnom prepychu Versailles, svojou krásou a vášňou očarí i samotného Ľudovíta XIV. Ani mocný Kráľ Slnko nedokáže odolať jej šarmu. Ona však miluje jedine svojho Joffrey De Peyraca. *** ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v létě roku 1965 ve městě Senlis a v okolí zámků Esclimont, Chantilly a Versailles. Interiérové scény vznikaly v ateliérech francouzské společnosti Studios d'Epinay a italské společnosti Cinecittà. (Cucina_Rc)
  • Michèle Mercier (Angelika) chceli kvôli jej správaniu preobsadiť, lenže sledovanosť bola taká veľká a Michéle taká obľúbená, že sa to nakoniec nekonalo. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama