Reklama

Reklama

Angelika a sultán

  • Francie Angélique et le sultan (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Z chudého šlechtického statku, přes šťastné manželství v pohádkově bohatém zámku, chudobu, pařížské podsvětí, králův dvůr a přízeň, pirátskou loď i tržiště s otrokyněmi – taková byla cesta krásné Angeliky za její životní láskou hrabětem Jeoffreyem de Peyrac. V páté, závěrečné části filmové série se Angelika, hraběnka de Peyrac, setkává s Osmanem Ferrajim, moudrým eunuchem, který má v plánu stvořit z ní třetí ženu sultána Mulaye Ismaila, a tedy vládkyni Maroka. Jeoffrey de Peyrac předstírá, že je jedním z galejníků, aby se tak dostal do marockého Meknesu, spojil se s vlivnými přáteli a pokusil se svoji ženu zachránit. Mezitím Angelika odolává požadavkům Osmana Ferrajiho a mocného sultána. Hrozí jí, že stráví zbytek života v harému sultána. Ale ani zde, v nebezpečí života, nechce Angelika zradit svého manžela a stále věří, že se znovu setkají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (128)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Tož tady už jsem se valnou část stopáže bohapustě nudil, vypravěčský dech evidentně došel a závěr už je jen takové plácnutí do vody. Rozhodně nejslabší díl. — Sečteno a podtrženo po všech pěti filmech – není to tak pitomé, jak jsem si vždycky myslel, spíš jen „jednoduché“; kdybych na to býval směl koukat v době, kdy jsem hltal Vinnetoua a Tajuplný ostrov (a z dnešního pohledu je až legrační, že za dob našeho dětství byla tahle de facto pohádka pro děti tabu), asi by se mi to pod kůži zažralo, ale taky bych nejspíš dneska měl o něco méně pozitivní vztah k ženskému pokolení. Chápu, proč je to kult, ale můj kult to není. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Angelikovská série byla prototypem monotónních amerických romantických projímavých blábolů z 80. až 90. let, od nichž se lišila snad jen zasazením děje do "historických" událostí francouzských dějin a hlavní postavou, která jakoby četla před natočením scénář filmu "Holky to chtěj taky". Každopádně je tohle taková limonáda, že i kolalokový Joe by blednul závistí a dívat se na ty filmy podruhé, asi bych na WC kadil kostky cukru (ráčej vodpustiti tydle hanebný výrazy). ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

No, co si budeme povidat, Angeliky už bylo nějak moc. Ty předchozí díly jsem na rozdíl od většiny čsfd komentátorů docela snesl, ale tady už mě to nějak nebralo. Michèle Mercier v arabskejch hadrech teda nebyl moc dobrej nápad, navíc toho moc neodhalila a ty oční stíny, to bylo skoro jak po zápase v boxu. Ale co bylo uplně tupy jakože nudny, nesmyslny a drásající mozek, byl ten stupidní děj, během kteryho sem musel furt kroutit hlavou a očima. A pak najednou Žofré aka Reskátor, záchrana, cucačka, konec. Hm, fajn, ale bylo to nějaky odflákly. ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Tak a sériu mám hotovú. Chápem, čo sa na tom páči chlapom aj to, čo sa na tom páči ženám, aj keď sú to asi odlišné veci. Všetky časti si držali taký svoj šmrnc. Pár krát som si poplakala, samozrejme len pri scénach s okúzľujúcim Depeiracom. Bohu vďaka za tie filmy, v ktorých ju nikto neznásilnil, lebo občas začínala pôsobiť ako Angelika - radodajka naprieč kontinentom. Posledná časť bola slabšia trošku, dokonca sa tam neobjavila moja obľúbená Angelikina replika " Joffrey!", ale aspoň tam aspoň pôsobila ako tá nezlomná žena z predlohy. 3* ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Exotické prostředí kam nás příběh zával trošku zachraňovalo napětí, které, jak by řekli politici, zde bylo minimalistické. Žofré se chudák musí mlátit s kdejakým ksindlem na moři i na souši, zatímco Angelika se oddává SM hrátkám a nechává se bičovat na dvoře u samotného sultána. Jenže se to celý zvrhne, když se opět najde nějakej mužskej ocas s chorobnou potřebou Angelice zachránit život a tak se utíká a utíká, za dalšího vynikajícho hudebního motivu Mišelíčka Magneho. No a my pomalu vytahujeme kapesník a chystáme se na strhující závěrečnou romantickou smršť. Nemůžu si pomoci, ale celou sobotu, kterou jsem trávil ve společnosti pětidílné Angeliky jsem měl pocit, jako kdyby láska byla hnací motor veškeré lidské činnosti a to v době, kdy se na sebe na chodníku ani neusmějem, není zase až tak špatný pocit. Takže merci et au revoir, Angeliko :) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se v tuniských městech Sidi Bou Said, Nefta, Monastir a El-Džem. (M.B)
  • Ze všech původních filmů o Angelice právě zde její představitelka Michele Mercier vystřídá nejméně kostýmů, a to 9. (fiLLthe3DD)
  • V čase 1:16:20 a dál je záběru, když se páni dohadují, vidět mezi nimi a mezi dvěma keři, projíždějící auto na obzoru. (TOMIK007)

Reklama

Reklama