Reklama

Reklama

Nezkrotná Angelika

  • Československo Nezkrotná Angelika (více)
TV spot

Obsahy(1)

Angelika opouští dvůr a Francii, aby našla svého manžela, hraběte de Peyrac. U Středozemního moře vstupuje na palubu královské galéry, jíž velí u dvora oblíbený vévoda de Vivonne, bratr královy favoritky, Mme de Montespan. Poté, co je galéra napadena piráty, Angelika se vrhá přes palubu. Netuší, že velitel pirátské lodi – obávaný Rescator – je Jeoffrey de Peyrac, kterého hledá… Před utonutím ji zachrání až pirátská loď markýze d’Escrainville, opilce a zatracence, který nenávidí ženy. Svou touhu Angeliku zabít ovládne jen proto, aby ji výhodně prodal na trhu otroků v Candii (Kréta). Kdo ji jednou spatřil, nemůže na ni zapomenout. A to se stává Angelice znovu osudné. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (117)

andrii 

všechny recenze uživatele

... čaruje pelem labutím. Bodá dýkou sirén. Piráty, rabiáty, ostatní vodní živly, naladěné brunátně, naloděné v peřejích "modravých peřin." Kdo na moři na oři, panstvo, ukáže korzár, ach, kapitán jejích niterných hlubin, dokud neodloučí je další zrádné proudy, unášející ji, její zlaté vlny, dál a dál, za oceán. Do cizích krajin. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zrzka pokračuje ve své cestě za pomstou, dle potřeby roztahuje svůj rozkrok a z chlapů si dělá nemyslící loutky. Zároveň zjišťuje, že její milovaný Scarface žije a vydává se ho najít. To ale neví, že se během její souložící cesty napříč Francií, stal z Peyraca obávaný pirát. Tento díl mohl být poslední, ale vzhledem k úspěchu dané série, přišlo tvůrcům jako dobrý nápad, nechat Angeliku na konci filmu unést, abychom se mohli pokochat dalším dílem. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Tato a piata cast boli z mojho detstva najzaujimavejsie, pretoze tato cast sa odohravala na lodi s otrokmi, pricom bol zivot Angeliky vecne ohrozeny a neskor sa dostala na aukcny predaj otrokov, ktory bol humorny tym, do akych zavratnych sum sa vysplhal zaujem o nu... 16.01.2009 ____ Michèle Mercier - (Angelika) +++ Robert Hossein - (Jeoffrey de Peyrac) +++ Roger Pigaut - (Markýz d´Escrainville) +++ Hudba: Michel Magne +++ ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

A tady už se tvůrci definitivně vydali vlastní cestou. Je z toho strašná slátanina, co si budeme povídat. Angelika je zde vykreslena jako větší mrcha než obvykle a hloupostí je tu víc než dost. Jedné, co to zde pozvedá (je jako obvykle) hudba a tentokrát i "bláznivý" Savary - to je prostě sympaťák. Opět chybí mnoho kouzelných scének z knihy (jejíchž pár kapitol je tenhle film - předchozí filmy alespoň v sobě obsahovaly jednu celou knihu). Nějak mi celou dobu nešlo na rozum, co to tam Peyrac vyvádí pod tou vodou. No a ten konec? Už zase jsem byla nucena si říct - tak tohle je na mě moc. Udělat z chudáka Angeliky Mme Golon něco takového, tvůrcům prostě prominout nemohu. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená uživatelka NinadeL (s níž se ovšem přespříliš často názorově rozcházím) to napsala výstižně - spolu se změnou žánru i moje nadšení upadá. Navíc, s přibývajícími díly má Angelika jako celek kvalitativně sestupnou tendenci. Proto se tu již méně objevují známí herci z prestižních pařížských divadel, bodejť by se hrabali točit někam do Afriky. Několik nových zajímavých typů se tu ale objevuje, například Roger Pigaut nebo Arturo Dominici. Ovšem s poklesem mého nadšení mi pak připadají i směšnější některé zápletkové excesy. Typu, kdy von si pro ni přijde na loď a vona to prochrápe v podpalubí. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení se stalo i několik kuriózních příhod. Když Michèle Mercier jezdila svým Mercedesem po tuniských silnicích, stavěli se vojáci i policisté do pozoru a salutovali. V celém Tunisku totiž existoval pouze jeden takový vůz, který vlastnil tehdejší prezident, a tak si vojáci mysleli, že zdraví jeho. (Cucina_Rc)
  • Scéna s "candijskými kočkami", které v jedné ze scén napadají Angeliku (Michele Mercier), byla točena následovně. Kolem nohou se jí potuluje mnoho živých koček, když však na Angeliku (Michele Mercier) kočky "skáčou", byly použity kočky vycpané, přičemž místo drápků měly modely rybářské háčky, aby se udržely na šatech. Herečka pak měla škrábance po celém těle. (fiLLthe3DD)
  • Nepříjemným zážitkem pro Michèle Mercier bylo natáčení scény, v níž je znásilněna v podpalubí. Pomyšlení na ni ji děsilo a byla z toho špatná několik nocí předem. Když se na ni vrhla skupina statistů se vzhledem kriminálníků a se špinavýma rukama, roztrhali jí šaty, dotýkali se jí všude a počínali si jako divoši. Jeden z nich - ten co měl pouta na rukou - jí dokonce zasadil prudkou ránu do prsou. Scéna Michéle Mercier natolik traumatizovala, že omdlela doopravdy a otoky na prsou jí zůstaly téměř dva roky. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama