Reklama

Reklama

Nezkrotná Angelika

  • Československo Nezkrotná Angelika (více)
TV spot

Obsahy(1)

Angelika opouští dvůr a Francii, aby našla svého manžela, hraběte de Peyrac. U Středozemního moře vstupuje na palubu královské galéry, jíž velí u dvora oblíbený vévoda de Vivonne, bratr královy favoritky, Mme de Montespan. Poté, co je galéra napadena piráty, Angelika se vrhá přes palubu. Netuší, že velitel pirátské lodi – obávaný Rescator – je Jeoffrey de Peyrac, kterého hledá… Před utonutím ji zachrání až pirátská loď markýze d’Escrainville, opilce a zatracence, který nenávidí ženy. Svou touhu Angeliku zabít ovládne jen proto, aby ji výhodně prodal na trhu otroků v Candii (Kréta). Kdo ji jednou spatřil, nemůže na ni zapomenout. A to se stává Angelice znovu osudné. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (116)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zrzka pokračuje ve své cestě za pomstou, dle potřeby roztahuje svůj rozkrok a z chlapů si dělá nemyslící loutky. Zároveň zjišťuje, že její milovaný Scarface žije a vydává se ho najít. To ale neví, že se během její souložící cesty napříč Francií, stal z Peyraca obávaný pirát. Tento díl mohl být poslední, ale vzhledem k úspěchu dané série, přišlo tvůrcům jako dobrý nápad, nechat Angeliku na konci filmu unést, abychom se mohli pokochat dalším dílem. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

A tady už se tvůrci definitivně vydali vlastní cestou. Je z toho strašná slátanina, co si budeme povídat. Angelika je zde vykreslena jako větší mrcha než obvykle a hloupostí je tu víc než dost. Jedné, co to zde pozvedá (je jako obvykle) hudba a tentokrát i "bláznivý" Savary - to je prostě sympaťák. Opět chybí mnoho kouzelných scének z knihy (jejíchž pár kapitol je tenhle film - předchozí filmy alespoň v sobě obsahovaly jednu celou knihu). Nějak mi celou dobu nešlo na rozum, co to tam Peyrac vyvádí pod tou vodou. No a ten konec? Už zase jsem byla nucena si říct - tak tohle je na mě moc. Udělat z chudáka Angeliky Mme Golon něco takového, tvůrcům prostě prominout nemohu. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Angelika se vydává hledat svého Žofríka, najme si loď a brázděním po moři a po mnohých dobrodružstvích se s ním setkává. Sotva se však spolu snaží opět sblížit, neboť jí Žofry nemůže odpustit, že byla milenkou krále, tak je unesena markýzem d’Escrainvillem, který se jí snaží znovu prodat jako otrokyni. Kvalita se už postupně snižuje, ale vynahrazují to scény s candijskými kočkami a znásilňovačka v podpalubí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Královna mediteránu s humanitou v srdci a humiditou o kousek níž. Ta však nepatří kapitánům, co by do ní nejraději vnořili svůj sextant, ani lačné lůze v podpalubí. Náleží jen jejímu vyvolenému jménem Restaurátor (nebo tak nějak), co v téhle romantice za dvacku je jako jediný schopen zaplatit tuhle komoditu a opravit její zraněné tělo a duši. Shledání, trocha žárlení a už je zase pryč. Příště. Snad sultán dá. Nebo ona dá sultánovi, já už nevím.. U oka mi vytanula slza a chci věřit, že to nebylo od zívnutí.. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená uživatelka NinadeL (s níž se ovšem přespříliš často názorově rozcházím) to napsala výstižně - spolu se změnou žánru i moje nadšení upadá. Navíc, s přibývajícími díly má Angelika jako celek kvalitativně sestupnou tendenci. Proto se tu již méně objevují známí herci z prestižních pařížských divadel, bodejť by se hrabali točit někam do Afriky. Několik nových zajímavých typů se tu ale objevuje, například Roger Pigaut nebo Arturo Dominici. Ovšem s poklesem mého nadšení mi pak připadají i směšnější některé zápletkové excesy. Typu, kdy von si pro ni přijde na loď a vona to prochrápe v podpalubí. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (7)

  • Nechybělo málo a film vůbec nevznikl, nebo alespoň ne s hlavní představitelkou Angeliky Michèle Mercier. Po filmu Angelika a král (1966) se Michèle Mercier rozhodla smlouvu přerušit a odmítla natáčet další filmy. Producent Francis Cosne se sice pokoušel vyjednávat, ale marně. Vrhl se tedy do hledání jiné herečky. Údajně uvažoval o Ursule Andress nebo Claudii Cardinal, ale z projektu nakonec sešlo, protože němečtí a italští koproducenti odmítli angažovat jinou herečku než Michèle Mercier a ohrozit tak své investice. Nakonec znovu zavolal Michèle Mercier a přemluvil ji k účasti na dalších dvou filmech. Herečka si vymínila honorář milion franků za každý film, což byla oproti předchozím honorářům obrovská změna. V dodatečných klauzulích smlouvy si vymohla, že ani tentokrát se na plátně neukáže nahá. Dala si rovněž písemně potvrdit, že na náklady produkce bude používat svůj vlastní automobil Mercedes 600. Natáčení probíhalo v roce 1967 především v Tunisu, konkrétně ve městečku Sidi Bou Said, a ve studiích italské společnosti Cinnecità. (Cucina_Rc)
  • Štvrtý diel Neskrotná Angelika a piaty diel Angelika a sultán (1968) sú vlastne rozdelený jeden film, bol by inak príliš dlhý. (Raccoon.city)
  • V roku 1967 sa film premietal pod názvom Angelika a sultán. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama