Reklama

Reklama

Nezkrotná Angelika

  • Československo Nezkrotná Angelika (více)
TV spot

Obsahy(1)

Angelika opouští dvůr a Francii, aby našla svého manžela, hraběte de Peyrac. U Středozemního moře vstupuje na palubu královské galéry, jíž velí u dvora oblíbený vévoda de Vivonne, bratr královy favoritky, Mme de Montespan. Poté, co je galéra napadena piráty, Angelika se vrhá přes palubu. Netuší, že velitel pirátské lodi – obávaný Rescator – je Jeoffrey de Peyrac, kterého hledá… Před utonutím ji zachrání až pirátská loď markýze d’Escrainville, opilce a zatracence, který nenávidí ženy. Svou touhu Angeliku zabít ovládne jen proto, aby ji výhodně prodal na trhu otroků v Candii (Kréta). Kdo ji jednou spatřil, nemůže na ni zapomenout. A to se stává Angelice znovu osudné. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

Historik 

všechny recenze uživatele

Tento díl jsem měl vždycky rád kvůli prostředí, ve kterém se odehrával. Ty lodě brázdící Středozemní moře jsou úžasné. Problémem je ale konec filmu. Tady je ta seriálovost nebo návaznost na další díl nejtěsnější a je to bohužel na škodu. Film působí useknutě, nedokončeně. Jinak má každý z filmů o Angelice svůj konec. Tento ne. Přesto dávám čtyři hvězdičky - to ty lodě. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Je samozřejmě jasné, že Angelika evidentně je neukojená nymfomanka, ovšem zarážející je, že existují i neukojení diváci(čky), které stále další a další snímky z téhle ságy uspokojují. K dobru (a hvězdičku) jim leze přičíst to, že tyhle filmy byly lepší, než současné telenovely - i když asi to není jejich zásluha. Je to trošku rozporuplné, nemyslíte? Na druhé straně trocha toho půvabu, dobrodružství a krásně starého feelingu se dá v dílech, jako jsou tato, snést... :-) ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nevidím v tom žádné zhoršení ani zlepšení oproti předchozím Angelikám. Ani atmosféra nebo děj nijak nevybočují ze standartu, akorát že tentokrát to bylo na moři. Zajímavé bylo znásilnění tím kapitánem lodi, co ji zachránila, a pokus o znásilnění skupinkou několika nadrženejch zhovadilců. A opět to všechno zachraňuje krása Michele Mercier, která v mym hodnocení vždy znamená hvězdičku navíc... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Stále naivnější a hloupější filmová série spěje pomalu ale jistě do finále. Na Angeliku silně podprůměrná stopáž také leccos vypovídá o krátícím se dechu scénáře a lecčeho dalšího. Pokud jste se u minulých tří filmů ještě jakžtakž drželi, nyní už nemáte šanci ubránit se smíchu, protože čekáte že každou chvíli zazní kultovní věta "Jsem královna všech moří!!!" ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Třetí díl už snad neobsahoval nic jiného než postelové scény, ale ve čtvrtém opět tahle půvabná série nabere dech a nabídne divákovi skvělé dobrodružství na krásném moři s nejlepšími záporáky celé série: piráty a s tradičně výbornou hudbou. Až na ten podivný závěr s vyhořelou lodí mě to opět hrozně bavilo a skvěle jsem si to užil. Říkejte si co chcete, ale tahle série je prostě skvělá. Pro mě má neúvěřitelné kouzlo, takže naprosto kašlu na hodnocení, dávám 5 hvězdiček a doufám, že závěrečný díl si takovou kvalitu udrží taky. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (8)

  • Nepříjemným zážitkem pro Michèle Mercier bylo natáčení scény, v níž je znásilněna v podpalubí. Pomyšlení na ni ji děsilo a byla z toho špatná několik nocí předem. Když se na ni vrhla skupina statistů se vzhledem kriminálníků a se špinavýma rukama, roztrhali jí šaty, dotýkali se jí všude a počínali si jako divoši. Jeden z nich - ten co měl pouta na rukou - jí dokonce zasadil prudkou ránu do prsou. Scéna Michéle Mercier natolik traumatizovala, že omdlela doopravdy a otoky na prsou jí zůstaly téměř dva roky. (Cucina_Rc)
  • Když přijde kapitán do kajuty Jeoffreye de Peyraca alias Rescatora (Robert Hossein) oznámit, že potopili admirálskou galéru, je téměř přes půl kajuty vidět mohutný stín mikrofonu. (jlumos)

Reklama

Reklama