Reklama

Reklama

Asterix a překvapení pro Cézara

  • Francie Astérix et la surprise de César (více)
Trailer

Obelix se zamiluje do nově příchozí ve své domovské galské vesnici, ale zlomí mu srdce, když k ní přijede na návštěvu její pravý milenec. Milenci jsou ale uneseni Římany. Asterix a Obelix je chtějí vysvobodit a vydají se na nebezpečnou výpravu, na které potkají gladiátory, otrokáře a byrokracii - a také se setkají se samotným císařem Juliem Caesarem... (TV Minimax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Večná škoda nulového záujmu o Barbieho a Kena, pre záchranu ktorých sa nechajú naši priatelia naverbovať do armády. Tam prechádzajú výcvikovým táborom, zoznamujú sa s vojenskou stravou, tiež kuchármi, trénermi, veliteľmi, z čoho plynú vtipné situácie. Obelix je tu pánom momentu, najskôr s amorovým šípom v zadku robí zo seba negramotného opičáka čo dokonca stratí chuť k jedlu, aby pri záchrannej misii bral hodiny slušného správania, ktoré aj tak vedú k ručným prácam. V tomto ohľade vítané oživenie (Asterix, ten Riman, ku ktorému si bol tak láskavý je teraz láskavý ku mne, mohol by som mu tu láskavosť oplatiť ?). Scenáristi nelenili ani s historickými odkazmi, dôjde na slávne hádzanie kociek, Méloská Venuša prichádza o ruky, Koloseum skrášľuje vstupný otvor. A práve v tomto dive sveta sa opäť odohráva gladiátorské finále. To v tempe Ben Huru oplýva dynamikou a popravde je lepšie než chaos od minula. Mamičkám by mohol prekážať dabing, ktorý je miestami dosť drsný. Nešetrí výrazmi „debil, idiot, imbecil, kretén, hovado“ aké sa v animovanom svete často nenosia. Rovnako nezasväteným môže vadiť fakt, že táto kapitola plne ignoruje víťazstvo Galov, ktorých Cézar pomaly ani nespoznáva. Treba si, ale uvedomiť, že 12 úloh komiksové stránky nikdy nespatrilo a cestou akou sa rozhodlo vydať nebolo možné pokračovať. Prekvapenie tak nijak zvlášť neprekvapilo, zato svoj štandard si udržalo. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Čo toto hľadá v rebríčku nechápem. Pri "12 úkoloh..." mi to dávalo zmysel, lebo tam bol ten monty pythonovský absurdný humor. Ale tu je mimo tej archaickej animácie samá vata. Zasmial som sa presne dva krát ("Jeho kamenopis je hroznej, nedokážu to přečíst" a "kde jsou tady informace? - nevím, zeptejte se na informacích") Aj na tú krátku stopáž je to žalostne málo. No dobre, aj odhalenie ako Rímske koloseum dnes vyzerá ako vyzerá bolo milé. Díky Obe. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

"Asterixi, jsou to přátelé?" Pravděpodobně jediný kreslený díl Asterixe, který mi v dětství unikl a ke kterému jsem se dostala až deset let poté, co už jsem ostatní uměla citovat zpaměti. Asi i proto ho nemůžu nazvat svým nejoblíbenějším dílem ságy, ale to to nic nemění na tom, že přesně takhle si to nejlepší z Asterixe představuju: kreslená pohádka (zdánlivě) pro děti, jejíž humor někdy pochopí lépe jejich rodiče. "Vot hí sééz?" ()

kurcatovium 

všechny recenze uživatele

Inu, o žádný zázrak se vpravdě nejedná. Děj z valné většiny postrádá logiku, lektvaru se vypilo všeho všudy pár misek, akce téměř chybí a vlastně celkově lze říct, že 95% filmu se nic moc neděje. Na druhou stranu nutno říci, že je docela umění i u takto krátké stopáže dosáhnout toho, aby některé scény zasloužily řádně prostříhat. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z (nej)lepších animovaných filmů s Asterixem a Obelixem. Zároveň asi moje vůbec první setkání s tímto fenoménem (kdysi dávno v dětských létech, až pak jsem měl čest s několika málo sešity). Přímočarý košatý děj, suchý humor, zábavné postavy, skvělá animace a nezdravě chytlavá titulní píseň (Astérix est là!); i dnes jsem byl spokojen. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy v kasárnách svolají všechny k jídlu, mrskne kuchař talířem přes celý stůl až k Idefixovi. Na zem talíř dopadne poloprázdný. Když do něj pes kopne a vyšle ho k Asterixovi, je opět plný. (Ozzy88)
  • Příběh filmu je kombinací komiksů "Asterix legionářem" a "Asterix gladiátorem". (Czernozub)
  • Finále snímku se odehrává v římském Koloseu, které však v Cézarových dobách ještě nestálo. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama