Reklama

Reklama

V novém filmu Pátá vlna nalézáme většinu Země zničenou čtyřmi vlnami stále se stupňujících smrtících útoků. Cassie (Chloe Grace Moretz) prchá světem, prostoupeným strachem a nedůvěrou, a zoufale se snaží zachránit svého mladšího bratra. A zatímco se připravuje na nevyhnutelnou vražednou pátou vlnu, spojí své síly s mladíkem, který by mohl představovat její poslední naději - jen kdyby mu dokázala důvěřovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (484)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozmýšlel, zda se na Pátou vlnu podívat. Pro: Hraje tam moje oblíbená Chloë. Proti: Už traileru to působilo na tuctový a nudný děj. Výsledek: Hraje tam moje oblíbená Chloë, ale děj mě vůbec nebavil. Herecky jistě potěší přítomnost Rona Livingstona a líbila se mi i Maika Monroe jako jedna z teenagerských rolí. Naopak ten co je na scéně skoro pořád, Nick. Tak ten mi přijde nesympatický už jen od pohledu. Pravda je, že ve mě trailer s Chloë trošku evokoval videohru The Last of Us. Ale scény kdy mladou holku doprovází mladík lesem s puškou je jako šafránu. Velký zvrat ke konci mě taky nečekal a většinu času jsem spíš fandil, ať už ten klučina dá Chloë pusu. I když mi nevadí teenagerský herecký tým, ba naopak bych chtěl nějakého nástupce HP, tak mi přesto přijde směšné, jak osmiletá holčička pobíhá s M4kou a helmou na hlavě. Evokuje to zas ve mě jinou videohru a to teenager Ghost Recon. Děj mě ale jednoduše nebavil. Některé dialogy vyzní do ztracena a následují roztahané a zbytečné dějové linky. Podle konce soudím, že bude pokračování, ale tentokrát už beze mě. (45 %) ()

Eliott odpad!

všechny recenze uživatele

Na film jsem se koukal díky zajímavému traileru a mojí oblíbené herečce Chloe v hlavní roli. Bohužel se vše na filmu zajímavé odehrálo v prvních 15ti minutách a to v podstatě obsahuje již zmíněný trailer filmu. Dále už je to naprostá pitomost a z pokusů o vyvolání pocitů v divácích mi bylo skoro až trapně. Místy jsem měl co dělat abych film dokoukal. Zpětně toho lituji, jelikož nejen že to bylo dost slabé, ale to že film Pátá vlna měl být prvním filmem z mnoha, tomu nasadil opravdu korunku. Na druhou stranu uznávám, že film bych za normálních okolností ohodnotil 20-30%, ale s rozložením na 2-3 části ho shledávám nekoukatelným odpadem. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na zem priletí mimozemská loď, ktorej osádka podrobí veškeré ľudstvo niekoľkým fázam skazy. Kým prvé štyri boli pomerne prežitia schopné, posledná by mala vyhladiť všetko živé. Našťastie, je tu mladá generácia, ktorá môže jasne preukázať, že je budúcnosťou tejto planéty. Na "5 vlnu" som sa nevedno prečo, naozaj tešil. Bohužiaľ, nemohol som tušiť, že miesto ozajstného katastrofického hororu, dostanem detailný pohľad na rozvíjajúci sa milostný vzťah teenagerského štvorlístka. Snímok poteší najmä nežné polovičky v kategórii od 11 do 15 rokov. Je pravdou, že pár nábojov sa vypáli, no pokiaľ niekto túži po adrenalíne či nebodaj by rád spatril ufóna, nech pri pozeraní Alfa z archívu, urobí pár klikov. Jedna hviezda za úvodnú 10 minútovku, ktorá by bola ideálnym kraťasom, ostatok je zrelý rovnako do kontajnera, ako ovocie a zelenina z Tesca - 25% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, kde je všetko zle. Takže ani nemá zmysel vymenovávať po poradí, čo všetko. Takže aspoň spomeniem chybu najväčšiu. Ak film, ktorý je každým zvratom dementný viac a viac, je aj nudný a hlavne nie je zábavný, je to extrémne zle. Každému, kto film videl, je jasné, že vlnám sa mal venovať celý film a to, čo tu vidíme hodinu a pol, mal byť skôr dovetok, prípadne by tu z toho nemuselo byť vôbec nič. Film som chcel vidieť ako fanúšik sci-fi a keďže som vedel, že je zlý, tak ako takú návnadu na druhý ID, že teraz niečo vážne slabé, aby to pravé orechové (rozumej tak dementné a dementne veľkolepé, až zábavné) ešte viac zabralo. Ale to, že to decko v buse nepovedalo vodičovi, že jeho sestra za nimi uteká, tak to spomenúť musím. No ak ak vám zomrú rodičia a svet je v riti, tak samozrejme nemyslíte ako teenagerka na nič iné, ako na pekných chlapcov... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když chodíte na střední, všechno vám připadá jako konec světa." Mě to tak tedy nepřipadalo, ale už je to dávno a paměť mi nijak zvlášť neslouží. Nicméně tady máme středoškolačku a zaparkovanou mimozemskou loď nad barákem, což se mi určitě nestalo. A taky ty zlé Cizáky, kteří vypadají jako lidé a možná svítí zeleně. Nebo nesvítí? Ono je to asi jedno, protože tohle je tak hrozně dojemné a smutné, že by ten napůl cizák napůl člověk jistě měl v rámci multikulturalismu dostat svou romantickou šanci. Nebo neměl? Já vlastně nevím. Ono mě to totiž moc nebavilo a jestli jsem si správně všiml, tak ono to ani neskončilo, takže ten druhý, třetí, čtvrtý a zákonitě i pátý díl mne děsí o něco víc než setkání s mimozemšťanem, kterému bych překážel v jeho užívání naší Země. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Při přípravách na odjezd z domova si Cassie (Chloë Grace Moretz) zabalí do batohu svůj telefon, když ji však vyruší bratr ve dveřích, můžete vidět telefon ležet opět na posteli. (hansel97)
  • Natáčení filmu probíhalo ve městě Macon, přesněji v ulicích Bavlna Avenue a Cotton Avenue. Při natáčení poškodila exploze autobusu několik obchodů podél ulice Cotton Avenue. (willy1)

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Reklama

Reklama