Reklama

Reklama

Odebrat z přátel

  • USA Unfriended (více)
Trailer 1

Laura Barns byla obyčejná středoškolačka, dokud se na internetu neobjevilo video, které do nechutných detailů prezentovalo, jak se sťala na jednom večírku. Dříve všemi obletovaná kráska veřejnou potupu neustála a spáchala sebevraždu. V den výročí její smrti se partička jejích spolužáků „sejde" na videochatu, kde řeší obvyklé teenagerovské problémy, dokud se do jejich skupiny nenabourá neznámý uživatel s přezdívkou Billie227. Kromě toho, že ho nejde ze soukromé diskuze vyhodit, je na tomto uživateli zvláštní i to, že ho velmi zajímá, kdo nahrál na internet ono nelichotivé video. A pak se do diskuze zapojí i jejich mrtvá spolužačka... Pocit, že jde o nechutný vtip, brzy vystřídá absolutní zděšení všech zúčastněných. Neznámý uživatel totiž nezůstává jen u slovních výhrůžek a za pravdou jde doslova přes jejich mrtvoly. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (440)

Arx 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu mě celkem mile překvapila. Musím se přiznat, že nějakou atmosféru to má a film mě k mému údivu zaujal. V druhé polovině, kdy už se všichni na smrt vyděšení teenagery hystericky hádají a hrají hry na skypu, film ztratil svoje kouzlo a už jsem jen koukal na zbývající čas filmu. Jako celek si ale asi ty tři hvězdičky za nápad a zpracování zaslouží. Ale je to další zbytečný film, který kdyby nebyl, vůbec nic se nestane. 55% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak podobný snímek bych bez větších příprav a téměř zadarmo dovedl natočit během jednoho až dvou odpoledne taky. Rozhodně by byl lepší, protože jsem frajer. Netuším, kolik času tahle taškařice zabrala tvůrcům snímku, ale zcela skromně odhaduji, že se do dvou odpoledne nevešli a jsem prostě lepší. S podobnými snímky se poslední dobou, jako by roztrhl šourek. Je nám jich servírováno více a více a všechny jsou bohužel téměř stejné a všechny jsou bohužel i poměrně nezáživné. Možná bych to celé bral dost jinak, kdyby mi byl alespoň některý z členů konferenčního video hovoru sympatický. Co si budeme povídat, retard vedle retarda. Všem jsem přál pomalou a bolestivou smrt, protože natáčet posranou spolužačku a potom to ještě publikovat, no fujky, to se prostě nedělá. To se občas stane každému z nás. Příběh je totální tuctovinka. Pár nevychovaných dětí ušikanuje k sebevraždě nějakou tu svoji mentálně labilní spolužačku. Poté jsou dva možné scénáře, jak to celé může pokračovat, abych nespoileroval tak záměrně nevyzradím, jestli se bude mstít spolužačka ze záhrabí, nebo tuhle roli převezme nějaký jiný ctnostný dobrodinec za ni. Konkrétně v tomhle snímku bych rozhodně zkrátil úvodní kecání o hovnech, které mělo minimálně 25 minut. Jakmile se věci trošku hnou, tak je snímek s přivřeným okem snesitelný. Pár těch online vraždiček je ale výsostně trapných a facepalmu se nevyhnete, ani kdybyste si ruce odřezali. Finální rozuzlení je potom super sráčské a nehodlám pro něj plýtvat slovy. Do budoucna bych poprosil, aby podobné snímky přestaly být označovány jako horory, je to opravdu matoucí. Jestli u tohoto snímku někdo pociťoval něco jako strach, tak by se měl vážně nechat vyšetřit nějakým odborníkem. Odpad nedávám snad pouze proto, že snímek, dle mého názoru, celkem přesně zachycuje nezanedbatelné procento dnešní mládeže, což shledávám jako smutné. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Odebrat z přátel je na první pohled horor pro adolescenty, jehož provedení se dá velice snadno odsoudit. Představené postavy jsou bandou nezajímavých a zhola průměrných dospívajících, odkojených facebookem, skypem a bezuzdným párty životem. Případné průšvihy z něj spontánně unikají do virtuálního prostoru v podobě fotek a videí. Kdo by to neznal... Největší odměnou divákovi je drsná reflexe a nikoliv varovný, ale vyloženě výhružně zdvižený a nekompromisně ukazující prst. Film se nesnaží svoje oběti očistit, stmelit, přivést na lepší cestu nebo je dokonce jakkoliv glorifikovat. On se je jednoduše snaží zdeptat a zničit, přičemž k tomu používá jejich nejoblíbenější prostředek. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, kdy takový horor přijde a bál jsem se, že až přijde, tak to bude blbost. Kupodivu nebyla a k mému překvapení si film zachovává koncept celou dobu filmu, skvěle a hravě s ním pracuje a herci hrají přesvědčivě, že po nějaké době se divák do filmu prostě zaboří. Není to lekačka ani gore film, ale atmosféra minutu po minutě příjemně nepříjemně thrillerově houstne a to se mi líbí. Sice jsem doufal v nějakou větší logičnost záporáka na síti, ale i tak musím do nadprůměrného hodnocení, protože jsem se upřímně bavil a nenudil. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neznalí diváci by mohli být spokojeni, sečtělí hororoví fanoušci však dávno ví, že Unfriended je pouze recyklací a nepřináší nic nového. viz. Megan is Missing či the Den, které byly daleko více znepokojivější a objektivně více zdařilejší. Největším mínusem Unfriended je, že jako horor neobstál. Chybí lekačky, chybí krev, chybí mráz po zádech či husí kůže. Úmrtí kamarádů jsou tedy velmi rychle sestříhány a divák vidí víceméně prd(Stejný problém jsem měl v Sinisteru.) Co se týká samotné hry, tak i po téhle stránce film mohl být znepokojivější a lépe propracovanější, takže tohle jsou obrovské mínusy. Plusem je značná reálnost, pač s kyber kriminalitou se potýkáme denně narozdíl od sériových vrahů či nevysvětlitelných zjevení. Dále se mi líbilo, že film výstižně znázorňuje dnešní společnost mladých lidí, kteří se vzájemně nerespektují, nikdo nenese žádné pocity viny, nikdo nemá špatné svědomí a co provedli své kamarádce bylo vskutku trestuhodné. Špatné tedy vyloženě ne, škoda jen odbylé hororové stránky. 60% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Ačkoli má Blaire (Shelley Hennig) být seniorkou na střední škole, její datum narození je na jejím Facebooku uvedeno jako 22. února 1994, což by znamenalo, že v době, kdy se film odehrává, by jí bylo 20 let. (LUKICKK)
  • Najprv bol film uvádzaný pod menom Offline, potom sa názov zmenil na Cybernatural a nakoniec sa dostal do kín ako Unfriended. (beso74)
  • Film se odehrává na notebooku Blaire (Shelley Hennig), proto by její webová kamera nikdy neměla vyrovnávat chvění na své vlastní obrazovce – to se však děje v celém filmu. (LUKICKK)

Reklama

Reklama