Reklama

Reklama

Odebrat z přátel

  • USA Unfriended (více)
Trailer 1

Laura Barns byla obyčejná středoškolačka, dokud se na internetu neobjevilo video, které do nechutných detailů prezentovalo, jak se sťala na jednom večírku. Dříve všemi obletovaná kráska veřejnou potupu neustála a spáchala sebevraždu. V den výročí její smrti se partička jejích spolužáků „sejde" na videochatu, kde řeší obvyklé teenagerovské problémy, dokud se do jejich skupiny nenabourá neznámý uživatel s přezdívkou Billie227. Kromě toho, že ho nejde ze soukromé diskuze vyhodit, je na tomto uživateli zvláštní i to, že ho velmi zajímá, kdo nahrál na internet ono nelichotivé video. A pak se do diskuze zapojí i jejich mrtvá spolužačka... Pocit, že jde o nechutný vtip, brzy vystřídá absolutní zděšení všech zúčastněných. Neznámý uživatel totiž nezůstává jen u slovních výhrůžek a za pravdou jde doslova přes jejich mrtvoly. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (440)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Klidně bych filmu dal vyšší hodnocení, protože chvílema to byl fakt nervák a celkově to na mě působilo i dobře jako satira na dnešní "best friends" záležitosti. Ale bohůžel atmosféricky ani scénáristicky to nijak extra nevybočovalo z průměru a bylo mi v celku jedno, která z postav umře a která ne. Jsem rád, že jsem film viděl, ale zřejmě už se na něj nikdy nepodívám a proto nad tři jít prostě nemůžu, ani kdybych si z prs(t)u vycucal mimozemského hada. P.S. Nikdy jsem neměl rád Skype. Moc. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Moja nenávisť voči takémuto štýlu života ( dnes ľudia online pomaly aj vylučujú svoje sekréty ), sa naneštastie pretavila aj do môjho hodnotenia. Keď fandíte tomu, aby ústredné postavy ( chovaním neskutočne odporné náhrady ľudských bytostí ) čo najskôr zažili svoj zaslúžený exitus, niečo nieje v poriadku. Tvorcovia sa snažili ukázať, že takýto spôsob existencie nieje pre človeka dôstojný, ale neurobili to ako sociálnu kritiku, ale ako prekričaný horor-thriller, kde si na konci všetci ( diváci ) vydýchnu, jedni z dôvodu, že to bol predsa len film a nemusia sa báť opäť skočiť na net a chatovať do zbláznenia ( pričom hádžu na facebook svoje selfie [ vlastných výkalov ] ) a tí ostatný preto, lebo sú radi, že sa to už konečne skončilo. Potenciál nebol ani náhodou využitý. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Je mi zle z dnešní generace co sedí furt u fuckbooku a jiných sraček. Proto se těmto filmu vyhýbám obloukem. A i při sledování tohohle filmu jsem se celou dobu ťukal na čelo. K filmu jsem se dostal úplně náhodou a zítra si na film asi ani nevzpomenu. Ale i tak musím uznat že to zas tak špatné nebylo. Celý film se odehrává jen na jedné obrazovce a při tom mě nenudil. Sice je pravda že všichni do jednoho mi byly ukradený, ale dokoukal jsem celý film bez újmy. ()

playboxguest odpad!

všechny recenze uživatele

To jsem se zase vecpala do super cool diskuze mezi parádní sociálně protřelý lidičky. Naštěstí imaginárně, ale i tak, jakoby mi nestačilo mastit sociální sítě v reálu doma, já ještě budu jak debil druhou půlhodinu čumět na monitor jinejm pablbům, kteří zapomněli, že někde tam mimo monitor existuje reálný svět. Drmolit dennodenně na skajpu a fíbíčku s takovouhle bandou zabedněnců, včele s nevyrovnanou hysterkou, která půl stopáže křičí jak holka při celodenním gangbangu, tak se taky zabiju. A ještě ráda zhynu podobně přiblblou smrtí, jako mládež v tomhle filmu, nejspíš si nastavím maximálku na posilovací věži, hodím si závaží na hlavu a pro jistotu se ještě přiškrtím expandérem. A ani mi k tomu nebude muset asistovat duch, půjdu do toho dobrovolně. Nedřepět v kině, ale doma, odhlásím se už v polovině stopáže. Horor? Ani náhodou. Spíš cyberthriller podpořenej komedií, lekačka žádná, ale dvakrát jsem šla smíchy do kolen. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neznalí diváci by mohli být spokojeni, sečtělí hororoví fanoušci však dávno ví, že Unfriended je pouze recyklací a nepřináší nic nového. viz. Megan is Missing či the Den, které byly daleko více znepokojivější a objektivně více zdařilejší. Největším mínusem Unfriended je, že jako horor neobstál. Chybí lekačky, chybí krev, chybí mráz po zádech či husí kůže. Úmrtí kamarádů jsou tedy velmi rychle sestříhány a divák vidí víceméně prd(Stejný problém jsem měl v Sinisteru.) Co se týká samotné hry, tak i po téhle stránce film mohl být znepokojivější a lépe propracovanější, takže tohle jsou obrovské mínusy. Plusem je značná reálnost, pač s kyber kriminalitou se potýkáme denně narozdíl od sériových vrahů či nevysvětlitelných zjevení. Dále se mi líbilo, že film výstižně znázorňuje dnešní společnost mladých lidí, kteří se vzájemně nerespektují, nikdo nenese žádné pocity viny, nikdo nemá špatné svědomí a co provedli své kamarádce bylo vskutku trestuhodné. Špatné tedy vyloženě ne, škoda jen odbylé hororové stránky. 60% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Celosvětová premiéra proběhla 20. července 2014 na filmovém festivalu Fantasia v Kanadě. (ČSFD)
  • Vraždy vo filme boli inšpirované skutočnými samovraždami Amandy Todd a Audrie Pott. (Game90)
  • Film se natáčel v Santa Claritě v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama