Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva dobrovolníci Max a Albert souhlasí s nabídkou na otestování přístroje a nechají se na dobu tří let zmrazit. Místo v roce 1993 se ale probudí o padesát let později v podivném, sterilním světě bez mužů. Všude kolem nich jsou jen samé ženy, které žijí v podzemním městě, protože ovzduší na povrchu planety je kontaminováno. Max a Albert jsou proti své vůli považováni za primitivní archeologický nález a hrozí jim smrt, anebo násilná přeměna v ženy. Ženy převzaly vládu nad světem a naši hrdinové se stávají pokusnými králíky. Díky dívce jménem Lamia, která zcela nepropadla feministické propagandě, se mužům podaří uprchnout. Ukáže jim cestu na povrch a spolu s nimi se rozhodne i ona zemřít na zamořené planetě mimo svůj bezpečný podzemní domov. Jenže na zemi je vše jako kdysi, dokonce je tam i dům, ve kterém tajně bydlí šéfka podzemního ženského společenství. (TV Nova)

(více)

Recenze (501)

anais 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, kterou trochu kazí papundeklové kulisy a kostými 80.let. Ale skutečně jen trochu, protože je to celé tak bizardní, že se to nedá brát ani trochu vážně. Výsledek je pro mě naprosto fascinující, jelikož promněnil zápletku, za kerou by se nemuselo stydět invenčnější porno, v zábavu pro téměř celou rodinu. A Jerzy Stuhr je po tomhle dílku můj oblíbený poslký herec. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Poláci vždycky uměli točit filmy, ale u nás se jich bohužel nikdy moc nepromítalo. Jednou ze světlých výjimek je Macourkovsky laděná crazy sci-fi komedie "Sexmise". V době svého natočení to byla velká odvaha tvůrců natočit takovouto satiru na totalitní společnost a ve velkých zástupech film plnil kina i u nás. Ovšem "Sexmise" nepůsobí v dnešní době nijak hloupě a fórky z ní a její poslání je nadčasové. Jerzy Stuhr a Olgierd Lukaszewicz byli ve svých rolích dvou posledních Mohykánů skvělí. Jejich kreace jsou velmi přirozené a nádherně komické (útěk s kýblem na noze). "Sexmise" je komedie plná lechtivosti, krásných žen (z těch mladých není ani jedna ošklivá) a legrace. A to legrace první třídy. P.S.: Vynikající je i český dabing (viz kometář canakja). Naštěstí jej vydali i na DVD. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Film dávali u nás v telke prvý krát na Silvestra 1986/87 no a ja som pritom samozrejme nemohol chýbať :), dodnes mi v pamäti utkvelo pár scénok, pričom ani po toľkých rokoch sa môj názor na film nezmenil. Ako to s najväčšou pravdepodobnosťou dopadne, keď je mužský a ženský princíp v značnej nerovnováhe... Zaujímavé, no pritom veľmi zábavné. 80/100 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Některé filmy prostě nestárnou a tohle jeden z nich. Komedie stejně svěží a zábavná jako před třiceti lety. Sice ztratila ten punc vyjímečnosti, který nás poprvé jako puberťáky táhl do kina, ale kupodivu jí to vůbec neublížilo a naopak to dalo vyniknout jejím dalším kvalitám. Originální námět, skvěle vystavěný scénář, kterému na koleni stlučené efekty a kulisy dodaly spefickou náladu. Inteligentní oddechovka se svižným tempem a přísunem humoru, který ani okamžik nepoleví. Nadsázka a v době svého vzniku i poměrně odvážná satira, která rozhodně nepere jen do řad zuřivých feministek, vyšperkovaná desítkami drobných nápadů, tunou hlášek a skvělými hereckými výkony, kterým s přehledem dominuje Jerzy Stuhr jako živelný Max. Od "Výměny dresů", přes "Polkni prášek" až po "Holky mě bijou" je to pořád stejná zábava, která se neokouká a je jedním z těch filmů, které člověk může vidět stále znovu. ----------- P.S.: Nikdy bych neřekl, že v roce 2020 bude tenhle film aktuálnější než kdy dříve a svým způsobem se nebezpečnou rychlostí začne blížit realitě. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle byl druhej film, kterej jsem od Machulskiho videl a byla to opet strasna silenost, ale opet originalni. Vtipu tu je opravdu spousta, vetsina fakt skvelejch, dej filmu hezky odsejpa, triky sou v klidu, hudba pekna a zaver je vyresenej fakt dobre. Ale nejvetsi klad je Jerzy Stuhr, kterej ma daleko vetsi roli nez v Kingsajz a i v momentech, kdy se nic moc nedeje, dokaze film utahnout. Fakt husta komedie. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (25)

  • Olgierd Lukaszewicz, ktorý stvárnil jednu z dvojice hlavných postáv, Alberta Starského, pochádza z jednovaječných dvojčiat a práve jeho brat Jerzy stál pri Sexmisii za kamerou. (Raccoon.city)
  • Najziskovejší poľský film do októbra 2011. (Raccoon.city)

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Reklama

Reklama