Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva dobrovolníci Max a Albert souhlasí s nabídkou na otestování přístroje a nechají se na dobu tří let zmrazit. Místo v roce 1993 se ale probudí o padesát let později v podivném, sterilním světě bez mužů. Všude kolem nich jsou jen samé ženy, které žijí v podzemním městě, protože ovzduší na povrchu planety je kontaminováno. Max a Albert jsou proti své vůli považováni za primitivní archeologický nález a hrozí jim smrt, anebo násilná přeměna v ženy. Ženy převzaly vládu nad světem a naši hrdinové se stávají pokusnými králíky. Díky dívce jménem Lamia, která zcela nepropadla feministické propagandě, se mužům podaří uprchnout. Ukáže jim cestu na povrch a spolu s nimi se rozhodne i ona zemřít na zamořené planetě mimo svůj bezpečný podzemní domov. Jenže na zemi je vše jako kdysi, dokonce je tam i dům, ve kterém tajně bydlí šéfka podzemního ženského společenství. (TV Nova)

(více)

Recenze (501)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tuhle polskou komedii plnou nahoty a satirického humoru mám opravdu hodně rád. Už snad ani nespočítám, kolikrát jsem jí viděl. Nejen nahota a krásné ženy jsou doménou tohoto filmu, ale především dvojice hlavních hrdinů, která se musí poprat s nenadálou situací, do které se po rozmražení dostali a čelit „feministickým útokům“ a zachování mužského rodu. Navíc některé hlášky jsou vskutku geniální. Pro někoho šílená a ujetá podívaná, pro jiné nezapomenutelná komedie a nadprůměrná záležitost… ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

V době invaze tohohle geniálního a nadčasového polského kultu do českých kin mi ještě do patnácti pár let chybělo, ale díky krátkozrakým (nebo spíš shovívavým) paním pokladním a uvaděčkám jsme se na něj s kamarády dostali už někdy v sedmičce. A byla to samozřejmě láska na první pohled. I na druhý a třetí. Vždyť tolik nahatých ženských najednou jsem do té doby v žádném jiném filmu neviděl! A božská Lamia v jejím bílém elastickém oblečku... aj aj! Celý děj s bezpočtem nesmrtelných hlášek se mi vryl tak hluboko do paměti, že i když jsem až dodnes tenhle film od půlky osmdesátek neviděl, obrazy i věty mi naskakovaly z podvědomí tak lehce, jako bych Sexmisi viděl naposledy někdy před pár týdny. Třeba: "Spolkni prášek!" Nebo: "A takhle samci mučili ženy!" Nebo: "Koperník byla žena!" Nebo: "Co to děláš? Jsem přece funkcionářka!" A ovšemže ten krásný moment s akustickým heslem, které v polském originálu vyzní ještě lépe než v českém dabingu: "Kurwa mać!" ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nakonec teda jo. Po velmi rozpačitém úvodu to Olgierd Lukaszewicz a Jerzy Stuhr konečně pořádně rozjeli a nutno říct, že jim v tom pořádně pomohli v dabingu Václav Postránecký a Viktor Preiss, bez nichž by film nebyl ani z poloviny tak vtipný. Skoro škoda, že ta část "nahoře" neměla ještě nějaké pokračování (např. druhý díl). ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nikdy som neprišiel tejto komédii na chuť. Síce sme videli pár poľských bobrov a fakt že huňatých, ale aj tak. Vtipná mi prišla možno tak každá štvrtá scénka. Zápletka mi prišla na začiatku ešte zaujímavá, ale potom sa to začína točiť v kruhu. Nápady došli pri prvom feministickom výkriku o nepotrebnosti mužov. Záver to ešte zarovnal podľa starých dobrých čias, ale inak film prekonáva len tie socialistické parametre. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý film. Ač je z roku 1984, je VELICE nadčasový. Je zde vytříbený humor, originální myšlenka, výborné herecké výkony 2 mužských hrdinů a OPRAVDU překvapivý konec. Nevím, jestli je potřeba nějak polemizovat o tom, jak by to tu vypadalo, kdyby byly jen ženy, snad jen, že by špatné lidské vlastnosti nevymizely. A pokud si snad NĚKDO myslí, že je tenhle film o "bobrech", tak ho opravdu nepochopil...;-) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (25)

  • Max (Jerzy Stuhr) nájde v podzemí v čižmách staré noviny. Nadpisy v nich sú v poľštine, ostatný text je však písaný po francúzsky. (Raccoon.city)
  • V ZSSR mohol byť film premietnutý až po tom, čo ho zhliadol vtedajší prezident Michail Gorbačov počas medzipristátia vo Varšave, ale bolo z neho vystrihnutých až 40 minút. (Raccoon.city)

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Reklama

Reklama