Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mimozemšťanka Mila se stává dobrovolnicí, která se rozhodla navštívit planetu Zemi. Nikomu jinému se na ni na rozdíl od jiných planet letět nechce, protože Země je hrozná, ale přece jen už je to dvě stě let, co byla navštívená naposledy, takže by se tam někdo měl podívat. Mila proto přilétá do Paříže, a jediné, co má u sebe, jsou batikované šaty. Pomalu se začíná seznamovat s prapodivnou současnou společností, ve které se musí platit podivnými papírky, jídlo se nedá jíst, vzduch dýchat, každý je nemocný, ženy musejí používat jakési „rtěnky", bez kterých by na ně ostatní lidé nebyli hodní. (ybuko)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

Kaferano 

všechny recenze uživatele

Tenhle francouzský kousek ve mě spíš vzbudil silnou dávku cynismu, tolik naivního dobra a francouzského komična prostě neunesu. No jo natočila to ženská, ale že něco takového ještě vznikne v devadesátých letech? Kdyby to bylo ze sedmdesátých, tak budu shovívavější. A taky jsem na tom pochopila, co některým lidem vadí na filmu Amelie, který je nesrovnatelně lepší. Amelie byla aspoň roztomilá, když chtěla spasit svět . U Nádherné zelené mi bylo trapně, ale párkrát jsem se zasmála, takže 45% ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Vyskytují se zde komentáře nadávající na přehnanou ekologickou aktivitu. Naopak. Film byl natočen jako satira na to, jak náš systém nedává smysl. Mrzí mě, že nepopsali, jak fungují peníze, jak ztratily smysl zrušením Bretton Woods. Je to opravdu zrcadlo naší společnosti. Doporučuji všem trochu víc uvědomělým, co se umí zasmát i na vlastní účet. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Vyšinutý film pro vyšinutou společnost. Film nám lehce naivní formou předhazuje neduhy naší společnosti a systému. Z počátku to vypadá velmi bláznivě a možná si budete klepat na čelo. Po chvíli vám ale dojde, že ta divná není hlavní hrdinka Mila, ale my a začnete si klepat na čelo o to více. Kdo by nechtěl jít na koncert ticha, kdo by nechtěl planetu bez aut a život bez elektronických přístrojů. Já bych to všechno bral všemi deseti, alespoň na chvíli. Bohužel jsem asi připojen již dlouho a bylo by pro mě odpojení bylo obtížné. Hmm, i když třeba ne a někdy to zkusím. Čtyři hvězdy, z tak zajímavého tématu se dalo vytěžit ještě více. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tendenční, propagandistické, hlavní herečka trhlá kráva (postupem času přeci jen snesitelnější). První půlku jsem chtěl dát jasnej odpad, pak se přeci jen pár podařených fórků našlo (u fotbalu jsem se fakt zasmál a to mám fotbal rád a balet ne). Když však ekologickou agitku, tak něco ve stylu Avatara, tohle už po druhé nedám. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Dneska nám to učitelka češtiny přinesla na hodinu a když nám řekla název filmu, říkal jsem si, jaká to bude strašná blbost. Potom jsem zjistil, že jde o francouzský film a můj názor byl takový, že by to nemuselo být špatné, protože francouzské věci jsou dobré... V prvních minutách to vypadalo jako sci-fi, pak zase jako komedie, občas to pokulhávalo, ale asi tak po pěti minutách mě to chytlo... a velice, skutečně velice překvapilo. Zajímavá zápletka, stále aktuální ekologické poselství, dobré obsazení a spoustu humorných situací. Někdy to teda na mě bylo moc, ale jinak jsem se fakt nehorázně bavil (fotbal, hledání vody atp., orchestr) a mejvíc mě dostali synáčci, kteří přistáli na poušti a divili se, jak jejich matce hrabe...:D. Ne, ne, tak jsem to nemyslel... Docela chápu, že z nádherné čisté planety na Zemi nikdo nechce, ale jinak bychom přišli o fakt dost příjemný a vtipný film. Nemám slov, je to prostě geniální dílo, které se opravdu, ale opravdu dost povedlo. Vtip vede, poselství taky. Ale ona je to nakonec všechno přeci jen pravda... 80%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se ve Francii a v Austrálii. (Cheeker)
  • Film byl neoficiálně v celé Evropské Unii zakázán. (Cheeker)
  • Na konci závěrečných titulků je věnování všem lidem s dobrým srdcem, kterým není osud tohoto světa lhostejný. (Terva)

Reklama

Reklama