Reklama

Reklama

Kvílení

(festivalový název)
  • Jižní Korea Gokseong (více)
Trailer 4

Sledujeme příběh mizerného policisty, který stejně jako jeho kolegové bezmocně sleduje množící se případy vražd. Vrahem je vždy člen rodiny, který zabije všechny ostatní. V jindy poklidném malém městě jde o bezprecendentní události, pro které nelze najít jednoduché vysvětlení. Díky některým indiciím začne policista podezřívat někoho, kdo možná není člověk. Podezření pak spustí sled událostí, které zapříčiní, že se vše stane mnohem osobnější. Povede se policistovi včas rozklíčovat, kdo nebo co stojí za vraždami? (Martrix)

(více)

Recenze (156)

magu 

všechny recenze uživatele

Tak v tomto prípade sa priznávam dobrovoľne a bez mučenia, že som záver nepochopil. Ale asi toho debila chceli kórejci zo mňa mať. Ja zase nemusím film, ktorý zo mňa debila robí a nič mi nevysvetlí. Nech je z akejkoľvek krajiny. Ak k tomu pripočítam dĺžku, zombíkov a všelijaký náboženský prepletenec ("Cirkev pre vás viac urobiť nemôže" - čo mi to sakra pripomína...?), výsledok a hodnotenie je dosť rozpačitý. Tak si teda majte zo mňa debila, šikmookí, ale na viac to nevytlačíte! ()

murkl 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavě natočený horor s děsivou atmosférou. Nejlepší výkon podala malá holčina, ze které opravdu šel strach. Ďábelský Japonec byl též dokonalý. Co mě zklamalo byl hlavní hrdina a celá ta policejní parta. To musela být nejhorší policejní jednotka v celém Koreji. A akční scény působily komicky. Scéna kde dostal mladý kněz kousanec byla skvělá, ale to co následovalo bylo jako z nějaké parodie. Závěr byl dobrý vyvrcholení a nabízel docela uspokojivé odpovědi. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

S režisérem Hong-jin Na jsem se setkal už při filmu Bílé maso a tak jsem čekal další jednohubku.Popravdě se opět naplnil režisérům záměr,že tu policie hraje opět na komediální strunu,což mi naprosto vyhovuje a už je to víceméně takový režisérský trademark.Nebudu říkat,kolikrát jsem si film musel znova pouštět,ta stopáž je vážně přepálená a půl hodiny kdyby zůstalo ve střižně bude jen lépe.Film má doopravdy zajímavou atmosféru a kupodivu menší kriminální podtext.Je tu šamanství,je tu příměs hororu,komedie a jednou i napětí kdo je tím záhadným,který způsobuje virus místnímu obyvatelstvu či vyvoleným.Z průměru tenhle film dostává naprosto bravůrní hodinová koncovka,která nahodí zběsilej spád.O to víc trpí zbylé hodiny,které jen myšlenkovitě parodují policejní útvar a rodinou atmosféru jako takovou.Popravdě kamera se střihem se mi hodně líbila a u jednoho obřadu se krásně zapotila sobě vlastním.Postava je někdy brána z různých úhlů a celkově to dává dojem asijské mnohostranosti,kdy tomu dopomáhá prostředí a hlavní hrdina,který hned někoho sprostě seřve.Na tu je tu samozřejmě hodně času se seznámit s hlavní postavou,protože ostatní jako jeho kumpáni tu hrajou jen to povinné křoví,ale i jeho manželka je tu spíše do počtu,narozdíl vlastně od jeho dcerky,která v tomhle příběhu hraje vlastí důležitou část.Škoda té první rozvláčnosti příběhu,chvílemi až vážně nelogických myšlenkovitých pochodech postav,jinak je tu opět zajímavý námět,kde ke konci i divák zapojí mozek a čeká na rozuzlení,který vyvolá i nejednu otázku. ()

Stumbleine 

všechny recenze uživatele

Co to sakra mělo být? Komedie? Dvě hvězdy za tu jejich zvláštní východoasijskou kulturu a nádhernou krajinu. Posledních třicet minut jsem to znuděně posouval ke konci ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

ŠPIČKOVĚ DUCHAŘSKÁ FILMAŘINA!!! „Duch nemůže být z masa nebo kostí“ Z Jižní Koreje jsem měl zatím dva horory, které jsou pro mě uměleckým skvostem, a jsem rád o přidání tohoto snímku do seznamu. Ani nevím čím začít, protože už ten název mi navalil porci zvědavosti, proč se podívat. Pro někoho to může být nekonečné a upovídané a nula lekaček, jenomže pro mě to tak vůbec není, protože je to kvalita! Ta barevná kamera je naprosto výborná, protože dělá z obyčejné scény něco více, třeba v tom lese bych nechtěl na procházku. Má to parádní hudební podkres, díky kterému se divák přilne k obrazovce blíže. No a největším šokem byl Jun Kunimura, což je prostě pan herec, ke kterému mám vždy velký respekt, ale toto je možná asi ta nejlepší role, jakou jsem u něj kdy viděl, protože strach z něj byl neskutečný a potkat bych ho asi ani nechtěl. Příběh je vlastně úplně přímý a jednoduchý, který se svou 156 minutovou stopáží může někoho nudit, ale díky tomu všemu ostatnímu je to neskutečné žrádlo plné precizní filmařiny. A ten konec v jeskyni je nezapomenutelnou třešničkou na dortu. Za mě se jedná o skvělý zážitek! Mé hodnocení: 9/10 ()

robfi 

všechny recenze uživatele

Musite byt sjeti, nebo ozrali anebo Korejci, aby jste pristoupili na pravidla hry. Tohle uz neni jen prehravani, to je snad korejska parodie na korejsky film. Jinak by to nemuselo byt spatne, ale to ztvarneni - uff. Dejte to zahrat nahodnym okolojdoucim a dopadne to lepe. 72% na CSFD ? Dejte si sprchu, ti co jste dali 3 hvezdy a vic. Za herce odpad! a za pribeh tri hvezdy, celkove za dve s primhourenyma ocima a podruhe to fakt videt nemusim. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Totálne pošahaný snímok. Úvod nemá ani hlavu ani pätu, divák nemá šancu chápať príbeh a ešte je to vygradované dementným chovaním hlavného hrdinu seržanta Jong-goo (nelogicky a ukričane sa chovajú však aj iné postavy). Niektoré časti príbehu sú absolútne bez pointy alebo zmetené... návšteva Japonca (vzali tenisku a koniec, žiadne otázky ohľadne oltára, fotiek zavraždených a podozrivých...), žena v bielom a útok nahého požierača jeleňov na seržanta Jong-goo (skončí prebudením z nočnej mory, ale žena v bielom je považovaná za realitu). Iné časti, kde humor má byť v popredí dosť gýčovité (osobne zdieľam názor, že humor do hororu nepatrí) a zabitie pytliaka bleskom bola totálna fraška. Zaujímavé to je iba keď autori sa snažia natiahnuť odhalenie zlého ducha. ()

Naghavi 

všechny recenze uživatele

...zvláštní kraj, ta Asie...Zbytečně dlouhá směsice všech žánrů a absurdit, ale nevídané na EU/USA poměry, takže váhavý palec nahoru ;) ()

santosz 

všechny recenze uživatele

Nechci malovat čerta na zeď, ale obávám se, že tento film se nezapíše do mé soukromé filmové historie. Čertovský konec film trochu zachraňuje a potvrzuje, že s čerty nejsou žerty. Jinak ale mi osobně to přišlo dlouhé, nudné, zmatené, vlastně zbytečné. Ale třeba určitý typ diváků to osloví ... čert ví? ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Jelikož to byla hrozná blbost, tak i přes to se mi to líbilo, protože do poslední chvíle člověk nevěděl, kdo že je ten špatný a kdo ne. Ďábel ukázal svoji tvář až na konci. Jak byste se rozhodli vy? Napínavé, člověk neustále myslí na to, jak to dopadne, ale vždy to dopadne jinak a pak zase jinak. Jinak snímek ďábla mě hodně překvapil. Byla to hra s myslí, sice ne úplně originální, ale hezky natočená. Za tu hru ďábla dávám: 65%. ()

Insomniac 

všechny recenze uživatele

Mohlo to byť aj za 5, ale... Stupídne chovanie niektorých postáv, policajti bez zbraní, nefungujúci mix humor-horror.... Premrhaný potenciál. ()

kramatos 

všechny recenze uživatele

Korejská kinematografie mě fascinuje, ačkoli se jedná o vcelku jiný svět, udivuje mě jak moc si jsou naše kultury podobné, narozdíl od japonců, číňanů a vietnamců. Možná ne naše kultury, ale spíše lidské povahy a chování řadových nýmandů. Asi je to vlivem USA... ()

Easykill 

všechny recenze uživatele

"Kvílení" obsahuje kromě opravdového Kvílení i kanibalismus, rituální obřady, zombie, démony a mnoho dalšího. Uf, jako já asi nikdy nepřijdu těm korejcům a jejich "stylu" na chuť. To jsou neustále se opakující hlavní body. A to nesympatičtí (ne)herci (no pokud to jsou herci tak hodně špatní), kteří neustále buď přehrávají nebo hrají absolutně hrozně, jsou nesmyslně uřvaní a v nevhodnou chvíli to prostě dokáže potopit celý film. Takových věcí je X, ale budiž, to je asi můj problém. Tady je ale mnohem větší zádrhel a to ten, že vlastně celý film stojí na stupiditě hlavního "hrdiny"! Hrdinou myslím abnormálně uplakanýho a ze všeho pokakanýho policistu, který kdyby nebylo jeho kiksů tak je film o polovinu kratší. Hodně zajímavý záměr, na tomhle bych nepostavil ani kraťas a oni z toho udělají skoro tří hodinový epos o degešovi z vesnice. Když, ale zavřu alespoň jedno oko, zůstává zajímavý zauzlení a epické rozuzlení tohohle story, to se musí nechat...ale byl bych radši kdybych to vůbec neviděl. ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Kdyby měl film atmosféru a hlavně napětí jako poslední půlhodina, jednalo by se bez debat o vrchol žánru, takto je to pro běžného diváka až moc dlouhé, rozvleklé a místy trochu nelogické a to říkám jako fanda korejských filmů. ()

Brumbambule 

všechny recenze uživatele

Pffff. To bylo zase náročný!! Chtěla bych poděkovat tvůrcům tohoto filmu, že mě zase zdokonalili v trpělivosti. 156 minut utrpení, nudy a právě oné trpělivosti. Za svůj velkolepý úspěch beru to, že jsem to dokoukala. Po cca hodině jsem se začala ztrácet v tom, kdo je vlastně ten zlej a kdo ten dobrej. Na konci už jsem měla pocit, že všechny povraždim já. Za mě teda děs. Tohle už si rozhodně znovu nikdy nepustím. ()

jenspifa 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, ale v tom dobrym smyslu. Až mě překvapilo jakej feel a atmosféru má. Pro mě ale hlavní plus bylo to, že mě od začátku příběh držel, nenudil jsem se, i když ta stopáž je lehce přestřelena, i tak snímek nenechá diváka tuhnout, a napíná až do konce. Rok 2016 Asiati překvapovali. 75% ()

Zeuke 

všechny recenze uživatele

No...dlouho je to opravdu jen ukvilene,herci prehravaji,ale to je hold jina mentalita,strasne me stvali straspytloidni policajti,ovsem pak se to zacne pekne klubat a rozplitat a ma to grady,ovsem ani konec to pro me nezachranil. ()

vm81 

všechny recenze uživatele

Je mi záhadou, proč to má tolik procent. Jestli to mělo mít nějakou atmosféru, tak policajti jako snůška debilů, co nemá ani zbraně a ječí strachy při každé příležitosti, to totálně zazdili. Nikdy více. Musím se to naučit vypínat dřív, když se na to nedá dívat. ()

Paulie2 

všechny recenze uživatele

I když to moc strašidelné není, je to příjemně napínavé. Nemám rád nejasné konce, ale to jsem ochotný odpustit. Trochu nesrovnalostí, debilní postavy a nesourodý mišmaš žánrů dojem z filmu poměrně kazí. ALE ... je to příjemně natočené a dá se na to koukat. Slabší 4* ()

Reklama

Reklama