Reklama

Reklama

Domácí vězení

  • Nový Zéland Housebound (více)
Trailer

Nevrlá delikventka Kylie Bucknellová se musí vrátit do svého rodného domu poté, co jí soud nařídí domácí vězení. Její trest je ještě o to nesnesitelnější, že tam musí žít se svou matkou Miriam - drbnou s dobrými úmysly, která je přesvědčená o tom, že v domě straší. Kylie zpočátku nepovažuje matčiny pověry za nic jiného než za záměrné rozptýlení ze života plného vařené zeleniny a maloměstských klevet. Když se ale sama stane svědkem znepokojivého šepotu, podivného nočního bouchání a děsivého medvídka se zálibou v nevhodných řečech, začne přemýšlet o tom, zda zdědila matčinu přebujelou fantazii, nebo jestli dům skutečně obývá zlý duch, který není z jejího návratu zrovna nadšený. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (150)

TheDon 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je oproti Co děláme v temnotách asi o tři levely jinde. Mám sto chutí té upírské nudné kravině shodit jednu hvězdu, ale to už by z toho byl skoro odpad. Housebound je pecka. Kylie má hned na úvod trochu smůlu (nebo je i malinko tupá) čert ví, každopádně je to vtipný. Když pak musí být zavřená ve starým baráku s otravnou mámou a ještě ke všemu tam straší, začíná to být i hororový. Ale....víc jsem se u toho nasmál, než bál. Třeba když se začnou samy otvírat dveře :) Probační úředník je tutovej blb a dokazuje to asi tak celej film. Co scéna, to hláška, to perla. No a Eugene? Ty vole. "Vím o místě, kde se schováme " a já sem se málem udusil sušenkama. Tohle je film u kterýho by mělo být to americký blockbustrový - A MUST SEE ! Nedávám tomuhle druhu filmu pět, vždycky to něco pokazí. Tady se to nestalo. Zaslouženě plná palba. 95% P.s: Zvonění Motoroly "Hello Moto" bych asi nepřeložil jako "Vítej Mortare", tady asi někdo neměl rázra :) ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Vězení, domácí... za zdí pan domácí. Ošklivka s náramkem, s ošklivou mutr, kameňák s přídavkem, kvalitní šutr!" Už pouhý pohled na Kylie (Morgana O'Reilly je skutečná Morgana) by dokázal k smrti vystrašit i toho nejoprsklejšího maorského adolescenta. Pravda, krásu zde neměla po kom zdědit :-). Zvláštní filmový zážitek. Postupně jsem se pronudil, proprudil i prochechtal několika diametrálně odlišnými stavy. Od mylného dojmu, že hlavní příšerou hororu je ona onáramkovaná delikventka, přes "asi budu muset sníst ještě hodně vačic na smetaně či na paprice, než dorostu novozélandskému pojetí humoru", až po smíchy utrženou bránici a slzy v očích. Pár ponaučení z filmu: Pří výběru z bankomatu, pomocí pětikilové palice, pozor na palici! Domácí vězení mladistvým je trestem spíš pro rodiče. A pokud vás prudí nějaký duch, v baráku máte nasviněno ektoplasmou a bordel jako v tanku, svěřte se svému probačnímu úředníkovi, možná bude rád :-). ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Osobně mne to hodně často spíše nudilo, i když přiznávám tvůrcům snahu o originalitu a občasné skutečně povedené vtípky. Kdyby film začínal tak dvacet minut před koncem, bylo by to možná lepší. Ono běhání po baráku je skutečně nepřesvědčivé, holka na zabití (kdyby alespoň měla nějaké pozitivní rysy, alespoň něco), a vytáhnutí králíka z klobouku po hodině filmu mi přišlo velmi laciné. Samotná podzápletka, ono pátrání po vrahovi, je pak podaná hodně fušersky. Dobrá je ale kamera, střih, zvuková složka, a jak jsem psal, i nějaké vtipné situace. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

HOROROVÝ VÝBĚR, ZEMĚ Č.11 - NOVÝ ZÉLAND - Kdyby to Johnstone zkrátil o zbytečné "ryze hororové" scény pomalého chození po baráku a ostatních klišé z nejprůměrnějších duchařin, byl bych spokojený ještě mnohem víc. Ale rád ty čtyři hvězdy dám i tak, postavy mě dostatečně zaujaly (včetně Kylie, které jsem pak začala fandit jen proto, že jsem čekal, že vztah s matkou změní), vtipných scén je tu kupodivu požehnaně na začátku i na konci (byť konec je na celém filmu nejlepší, to rozuzlení bylo hodně povedené), až na utahané scény jsem se nenudil a celkově mě to dost bavilo a zanechalo příjemný pocit. Účel to splnilo dobře, takže něco víc (jako třeba hodně urychlený konec, resp. epilog) bych vyčítat neměl. Jen je teda škoda, jakým směrem se Johnstone v dalším filmu ubral... Slabé 4* ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Tak já se bavil přímo královsky. Tyhle hororové komedie mi sedí, nemají totiž infantilní humor, ale krásně neotřelý a nevtíravý. Do toho si přidejte, že soused v jednu ráno štukuje vedle v bytě, takže vás vyděsí divný zvuky a parádní scénář, který se přelévá ze strany na stranu a vy vůbec netušíte, co za tím vším v tom baráku vlastně stojí. Za mě paráda. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Vtipná melódia, ktorá vo filme párkrát vystrašila hlavnú hrdinku, bola zvučka "Hello Moto" od Motoroly. (Velislav)
  • Film bol financovaný prostredníctvom programu Escalator Scheme Novozélandskej filmovej komisie. (Arsenal83)
  • Oficiálna stránka filmu opísala túto hororovú komédiu ako „vysoko koncepčný film s veľmi nízkym rozpočtom“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno