Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když globální pandemie zničí civilizaci, přeživší Joel se ujme čtrnáctileté dívky, která může být poslední nadějí lidstva. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (322)

pepo 

všechny recenze uživatele

Strašne veľmi som veril, že to bude môj seriálový gamechanger. Nakoniec je to presne, čo si človek predstaví pod vetou: "superseriózna seriálová adptácia videohry od tvorcov Scary movie 4 s Pedrom Pascalom v hlavnej úlohe". Samozrejme ľudia, ktorí sú ochotní akceptovať seriálovú štruktúru a production values budú nadšení.  Pokiaľ ma za poldruha hodiny na tom NIČ nezaujme, nemá zmysel pokračovať. 5/10 ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

The Last of Us part 1 a part 2 jsou jedny z mých nejoblíbenějších her a nestává se tak často, abych si tyto (zatím) dva díly jednou za rok na Playstationu 5 nezahrál. Seriálu jsem se bál. Přece jen ty filmy/seriály podle her nejsou vždy povedené. Tohle je absolutní bomba!!! Věrné své předloze, o čemž vypovídá i skvělé video, ve kterém je srovnáván seriál a hra. Velmi se mi líbí herecké obsazení, kterému jsem byl ze začátku ohlášení skeptický. Pedro Pascal jako Joel je výborná volba. Bella Ramsey mi vůbec nevadí (zatím tedy nevadí). Atmosféru to má prvotřídní. První díl měl 80 minut a já si přál, aby to pokračovalo. Velká škoda, že HBO MAX nevypustí celý seriál v jeden den, jako to dělá NETFLIX. Myslím, že tento seriál bych dal klidně na jeden zátah. Jediné, čeho se bojím, že jsou zatím dva herní díly. První díl má herní dobu cca 10 hodin, což krásně vystačí na první řadu. Druhý díl má kolem 20-ti hodin. A teď je otázkou, jestli si autoři vystačí s tím, co zatím existuje v herním světě, a nebo z toho udělají nějakou zbytečnou kravinu v podobě třetí, čtvrté, páté.....řady. Za mě je první díl luxusní záležitost a uvidíme, co přinesou další díly! ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po přečtení komentářů zdejších kritiků si snad začínám myslet, že ve všech nových seriálech musí být celých 80 minut akce, střelba a zachraňování světa, aby tito lidé byli spokojeni. Jinak si nedovedu představit ty výtky, že je to "nudné". Tak a teď k 1. epizodě, která se náramně povedla a pokud jste hru minimálně 1x hráli a dávali u ní pozor a příběh jste vnímali, musíte být v sedmém nebi, jako jsem byl po shlédnutí já. Ty detaily vyšperkované a tu přidanou hodnotu (o ty scénky, které ve hře nebyly) jsou skvělé. Věřím, že tohle byl pouze zlomek toho, co nás čeká. PS: Ten flashback na konci epizody, kdy se Joel ocitl ve stejné situaci jako v roce 2003 kdy epidemie začala pro mě byl peak této epizody. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Klasický úvodní seznamovací díl, ve kterém si divák buduje vazbu k ústředním postavám a získává představu o postapokaliptickém světě z blízké budoucnosti. Tvůrci The Last of Us nezapomínají ani na motivy postav, aby si snáze našly cestu k divákovi. Pro samotné vtáhnutí diváka do děje napomáhá využití POV kamery, tak jak ji dobře znají milovníci počítačových a konzolových her. Pilotní díl nejvíce trpí absencí kvalitního budování akce a napětí skrz svoji depresivně laděnou atmosféru. Ve srovnání s tématicky obdobným Tichým místem ztrácí The Last of Us právě v budování atmosféry prozatím několik délek, a pevně věřím, že v tomto ohledu další díly přinesou změnu. Čtyři hvězdy. 👍 (16.01.2023) ()

čidlo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co napsat.. Hru mám odehranou minimálně 7x je mou společně s druhým dílem nejlepší hrou co jsem kdy hrál. Měl jsem obavy o herce ale jak Pedro(téměř 100%) tak Bella(u ní jsem byl nejvíc na pochybách a budu)se mě zatím líbí. Pojetí prvního dílu je věrné originálu tak 85% každopádně u hry jsem měl více napjaté emoce(ale to je asi samozřejmé) Největší obavu mám o vykreslení brutality která dělala ve hře minimálně polovinu emocionálního zážitku...po dnešní druhé projekci musím hvězdičku ubrat. Bella byl omyl jako kráva! 70% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (12)

  • V hre sa ľudia môžu nakaziť porušením kože (zvyčajne uhryznutím) alebo vdýchnutím spór. Preto nosia plynové masky vo vnútorných priestoroch, kde sa huba rozšírila. V tejto epizóde Joel (Pascal) a Tess (Anna Torv) v takýchto priestoroch nenosia masky, čo naznačuje, že v tejto verzii príbehu nedochádza k nákaze prostredníctvom spór. (Šírenie pomocou spór je skutočnou vlastnosťou huby cordyceps u mravcov.) (molcan2)
  • Merle Dandridge stvárňuje Marlene, postavu, ktorú stvárnila aj vo videohrách. Je tak jedinou herečkou, ktorá hrá tú istú postavu v seriáli, prvej hre aj jej pokračovaní. (molcan2)
  • Epizóda sa začína 26. septembra 2003, presne štyri dni pred narodením herečky Belly Ramsey, ktorá hrá Ellie. (molcan2)

Reklama

Reklama