Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Vydržet a přežít (S01E05)

(epizoda)
  • USA Endure and Survive
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie se snaží uniknout povstalcům a přitom se dostanou do křížku s nejhledanějším mužem v Kansas City. Kathleen pokračuje ve své misi. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (142)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne sa niečo deje, avšak chvíľu to trvá, než sa epizóda rozbehne. Bohužiaľ vizuál ma tentokrát, a nie prvýkrát, dosť sklamal, všetko to vyzerá príliš lacno a necítim z toho žiadnu atmosféru, ako tomu bolo napríklad vo vypiplanej druhej časti. Stretnutie so zombíkmi poteší najmä tým, že sa dočkáme väčšej akčnej scény, inak nás nič špeciálne nečaká. Pozitívne hodnotenie z mojej strany je tak predovšetkým za záverečné prekvapivé minúty. Hráči hry asi budú chrochtať blahom čo aj vidno na hodnotení, ale to patrí k veci. ()

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne vidíme o čom je celý ten humbuk okolo série. Sledujeme osud dvojice Henry a Sam, ktorí sa predieraju Kansas city po revolúcii a páde fedry. Záporáčka je tiež super, vidíme jej motiváciu, zanietenie aj zaslepenost. Hru som nehral ale tie herné pasáže a scény zo seriálu úplne sálajú. Konečne topka ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pasáž z herního Last of Us, která čítá setkání Joela a Ellie s Henrym a jeho mladším bratrem Samem je v součtu jednou z nejemotivnějších částí hry, především i díky závěru této linky. Již dle náznaků z předchozí epizody bylo jasné, že v rámci 5. epizody dojde k adaptování právě této pasáži hry, přesně tak se také stalo. Režisér Jeremy Webb navázal tam, kde minule skončil a výsledkem je skvělé adaptování silného emotivního momentu.   Pátá epizoda nejdříve odhaluje odpovědi na jisté otázky nastavené ve 4. epizodě, následně dochází k propojení s příběhem Joela a Ellie. Emoce zvládá vyvolávat i rychle nastavené pouto mezi Ellie a Samem, v druhé polovině poté dojde i k velkolepější akční pasáži, kdy se tvůrci opět snaží o maximální estetickou věrnost původní hře, výsledek poté působí ohromně, kdy je opět snadné věřit, že většina fanoušků hry si výslednou adaptaci mohlo představit zhruba takto. Design clickerů již potěšil minule, nově ovšem potěší nástup Bloatera, který zvládne působit jako ta správná ničivá síla, téměř nezastavitelné monstrum. Tvůrci seriálu přitom opět jdou krapet jinou cestou než u hry, přesto zůstávají víceméně věrní a i proto především finále funguje stejně skvělým způsobem jako v původní předloze. Světu seriálu se nadále daří vystavovat nečernobílé charaktery, kdy někteří musejí přinášet oběti za cenu vyššího dobra, primárně se nadále daří tvůrcům budovat postapokalyptický svět, nadále neskutečně vtahujícím způsobem, kdy je ze seriálu nadále cítit nepříjemný nádech. Keivonn Montreal Woodard, který ztvárňuje Sama je v reálném životě hluchý, v seriálu je poté Sam též hluchý, disciplína hluchoněmých herců je poté nadále zajímavá, kdy Woodard dokáže prodat každé gesto, musí se většinu času spolehnout pouze na oční herectví a daří se mu to. Skvělý dojem v součtu vyvolává i Lamar Johnson, který především jeden stěžejní moment skutečně dokáže po herecké stránce prodat, opět nastupuje onen fakt, že je někdy nutná oběť za vyšší dobro a ne každým se s tím zvládá vyrovnávat. Pátá epizoda Last of Us v součtu drží nastavenou neskutečnou formu, v následujících 4 epizodách bude rozhodující, aby vysoce nastavená kvalita jen tak neklesla.... ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plná palba rozhodně ale asi ne tak jako proč jí dávají ostatní. Když tu procházím hodnoceni všech dosavadních epizod tak shledávám že spousta diváků na seriál kouká protože chce akci ale o té tento pořad nikdy nebyl a nebude, herní předloha a její pointa je převážně o emocích a vztazích. A tady se emoce ukázaly v plné palbě, přesně o tomhle TLOU je! Za mě zatím seriál nenabídl slabý díl a jsem nadmíru spokojen jak tvůrci pracují s předlohou. ()

chrustie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chyběla mi, pro mě nejsilnější scéna ze hry, a to v podzemní vodarně, kdy Joel najde v jedné z místností hromadu dětských těl, zakrytých plachtou, z pod které trčely jen dětské nožky a bačkůrky. Mnohem silnější moment, než celý konec tohoto dílu seriálu. Celkově se ale jedná o slušné zpracování herní předlohy (i přes nějaké víceméně drobné rozdíly). Ellie z chráněné dílny, na mě stále nemá kýžený efekt a nemůžu si na ten její výraz zvyknout, stejně jako tu její přisprostlost. Za mě má příběh mnohem lépe zpracovaný hra, stejně jako postavy (včetně castingu). Moje nadšení po prvních dvou dílech pomalu vyprchává, asi jsem čekal něco trochu jiného. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (18)

  • Epizoda se vysílala netradičně o dva dny dříve, a to z důvodu časové kolize se Super Bowlem, který by sledovanost seriálu drtivě snížil. (Punisher)
  • Celá štvrť, v ktorej sa odohráva scéna s ostreľovačom (a nájazd infikovaných), bola postavená od základov na veľkom prázdnom pozemku vedľa CFC (Calgary Film Center), kde sa natáčala veľká časť seriálu. Ulica bola dlhá približne 200 metrov a výstavba trvala približne mesiac. (molcan2)
  • Ellie (Ramsey) nájde rovnaký komiks ako v hre s názvom "Savage Starlight". (molcan2)

Reklama

Reklama