Reklama

Reklama

Krampus: Táhni k čertu

  • Česko Táhni k čertu! (více)
Trailer 1

Kdo se nikdy nebál, že ho na Mikuláše odnese čert, ten ať hodí vánoční ozdobou. A to jste přitom nenarazili na nejstrašlivějšího z pekelníků, na Krampuse. Temný protipól všech vlídných symbolů údajně nejkrásnějších svátků v roce dokáže spolehlivě vyděsit nejen děti, ale i nevěřící dospělé. K tomu, aby se vám zjevil a strčil vás do pytle, přitom stačí tak děsivě málo. Puberťák Max žije v obyčejné rodině, kde jsou vztahy a emoce jako na houpačce, tedy chvíli nahoře, chvíli dole. Aktuálně jsou u bodu mrazu, protože se blíží poněkud vypjaté období Štědrého dne a navíc na svátky dorazila rodina máminy (Toni Collette) sestry (Allison Tolman), která patří k trochu jinému civilizačnímu okruhu, diplomaticky řečeno. Místo klidu a míru proto v téhle rodině vypukne peklo, na což Max velmi nešťastně reaguje prohlášením, že by Vánoce nejraději zrušil. V tu chvíli začne venku zuřit sněhová vánice, po které už nic nebude, jako bylo dřív. Nejen že přestane jít elektřina a nedá se nikam dovolat. Za okny jejich domu se začnou zjevovat děsivé stíny, které získávají čím dál děsivější kontury. Krampus vytáhl v čele armády monster potrestat ty, kteří zavrhli Vánoce. Místo svařáku začne téct krev. A nikdo netuší, jak to zastavit. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (430)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Unikátní film, který k vánočním svátkům bezesporu patří. Snímek na pomezí hororu a komedie okamžitě vtáhne do děje a skvěle budovanou atmosférou doslova přišpendlí k pohovce. Neznám mnoho děl, které dokáží zároveň pobavit i vystrašit. Nicméně zde, nejenže se to podaří, ale ke všemu na výbornou. Dílo táhnou především skvělí herci, díky nimž se povedlo autenticky zachytit a následně vykreslit velice komplikované rodinné vztahy a jejich postupný vývoj. Dalším důležitým faktorem jsou záporáci. Strašáci všeho druhu z nichž bych pochválil například sněhové červy a nanejvýš oceňuji propracované kostýmy elfů a samotného Krampuse. Nemohu ignorovat ani významnou roli vánočních perníčků, ti však spadají spíše do té komediální části filmu a na rozdíl od ostatních dárkových strašáků se skutečně vydařili. Jediné co mne na filmu tak trochu mrzí, že jedna z nejzajímavějších postav zmizela hned jako první skoro na začátku a neměla tak mnoho příležitostí zazářit. 79% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Max netúži po ničom inom ako šťastnom prežití vianočných sviatkov v kruhu najbližších. Keď sa však najkrajší večer roku začne uberať úplne odlišným smerom, plného hádok či konfliktov, vyriekne malý chlapec nešťastné prianie. Neubehne tak dlhá doba a jeho želanie začne napĺňať najhorší z najhorších, samotný diabol Vianoc - Krampus. Kvalitatívne na vysokej úrovni spracovaná rozprávka pre najmenších, ktorej pointa nemá za úlohu nič iné, ako napraviť zmýšľanie ratolestí, ktoré prepadli presvedčeniu, že Ježiško neexistuje. Je to milé, miestami vďaka niekoľkým scénam či trefným hláškam vtipné, avšak napriek pár snaživým atmosférickým pasážam minimálne hororové - 55% ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Moderní "ty-ty-ty" pohádka, jejímž cílem je poukázat na zprofanovanost Vánoc. Toho tvůrci zdárně dosahují hlavně otravnými postavami, mezi kterými se divák předhání ve vybírání, koho nechat zaklepat bačkorama jako prvního. Samotné bu-bu-bu je moc pěkné a nápadité, jenže pro hororáře příliš light, takže v tomto smyslu je cílovka podtržena hned dvakrát, což je pro mě ve výsledku a v měření s očekáváními docela zklamáním. Upřímně jsem celkem rád, že jsem si tímto filmem nenechal nahlodnout v čas, pro který je určen, na dospělého to nemá ten správný efekt. Ale kvalita tam je, za podívaní Krampus stojí. 75% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak trochu nechápu, koho napadlo zkombinovat rodinnou vánoční podívanou s rádoby děsivým hororem, jenž se ovšem kvůli cílení na rodinné publikum musí držet absolutně zkrátka a nic neukázat. Komediální rovina tak nefunguje, hororové pasáže spíš nudí, a nebýt celkem podařeného titulního bubáka a závěru, tak bych snad usnul. Absolutně nevyužitý potenciál. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Krampuse jsem se poměrně těšil. Místní uživatelé tady z něj udělali takřka legendární film, který do budoucna k Vánocům bude vysloveně patřit a házeli ho do stejného pytle například se Sám Doma. Se Sám Doma to má mimochodem podobné tak akorát pár melodií v celkovém hudebním podtextu. Jinak je to někde úplně jinde. Krampus tady totiž střídá pohádkovou atmosféru a regulérní horor a la Noční Můra z Elm Street. Nicméně uznávám, že pár opravdu zajímavých momentů film měl. Třeba úvodní scénu v obchoďáku, která je naprosto luxusní a nebo kreslená scéna, která vypráví příběh babičky, co se s Krampusem v dětství již jednou potkala. Ta vypadalo mimochodem skoro jak od Tima Burtona. Zbytek je klasická vyvražďovačka, u které vlastně nevíte, jestli je komedií (hláškující věčně nalitá babka, tři živí perníčci) nebo hororem (Krampus, kterej se tam mimochodem ještě pořádně ani neukáže a jeho elfí kumpáni). ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Umělý sníh byl vyroben z materiálu používaného k výrobě dětských plen. (HellFire)
  • 95 % záběrů bylo natočeno ve studiu. (HellFire)
  • Úvodní scéna byla natočena za jeden den v obchodním domě na Novém Zélandě. (HellFire)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama