Reklama

Reklama

Grace je příběh vyprávěný úplně novým způsobem – očima dívky posedlé ďáblem. Alexia Fast (Jack Reacher: Poslední výstřel) se představuje v roli Grace: naivní, půvabné a nevinné čerstvé vysokoškolačky, která si zvyká na nové prostředí i na svou novou spolubydlící. Když se ale jejího těla zmocní temné síly a rozpoutají chaos, Grace se ocitá zpátky v mrazivé náruči přísné babičky (Lin Shaye) a neúprosných pravidel církve. I tady ji ale pronásledují vzpomínky na děsivou smrt matky a hluboce zakořeněné destruktivní touhy. Je jí jasné, že démony ve svém těle musí zastavit dřív, než bude pozdě. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (70)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Grace se určitě nedá vytknout její originální zpracování, kdy je film odvyprávěn doslova z pohledu hlavní hrdinky, ovšem co je to platné, když jde o jedinou věc, o které se dá v souvislosti s touto podívanou mluvit jako o pozitivní. Filmy o vymítání vážně zbožňuju, ovšem Grace patří v tomto subžánru opravdu k tomu vůbec nejslabšímu, co jsem kdy viděl. Jeff Chan, jako scénárista a režisér v jedné osobě tak tedy sice možná zabodoval onou zajímavou formou pojetí Grace, ovšem ve výsledku toho vůbec nedokázal jakýmkoliv způsobem využít, a tak i přesto natočil vážně naprosto obyčejný, zcela nevýrazný a hlavně nudný thriller o posednutí, ale navíc s tím, že do toho zapletl i duchařské elementy, no prostě takový kočkopsí dortík, v němž navíc chybělo i napětí, atmosféra, nějaké nápady, či alespoň působivý vizuál, no a závěrečné finále, respektive rozuzlení, pak vyznělo jako pořádná blamáž, do níž byla zakomponována i jakási pomsta, no popokatepetl jako blázen 8D. Navíc zde k lepšímu vnímání filmu tentokrát nepomohl ani mdlý casting, plný nevýrazných a nezajímavých herců, což se dá ovšem konstatovat i o jejich postavách. Grace je zkrátka opravdu nezáživná podívaná, s nezajímavým dějem, bez tempa, zkrátka a jednoduše, bída s nouzí. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Grace je podprůměrný exorcist film o posednuté dívce, která sem tam něco vidí, sem tam něco špatného udělá, ale hlavně řeší svůj vztah s matkou, knězem, atd... Je to děsně nezajímavé, bez atmosféry a nudné. Škoda protože premisa není špatná. Film je zajímavý snad jen tím že je točený POV neboli pohled z první osoby, to mohlo vyniknout, ale ne je to i tak nezajímavé. A to neustálé kňučení mě začalo ke konci silně srát. ()

Reklama

Dementra odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film si rozhodně zaslouží nálepku horor. Protože byl fakt horor na to koukat. Film se snaží nabídnout nové pojetí posednutí z pohledu první osoby. Špatný, špatný nápad. Je to nekoukatelné, postavy jsou otravné a plné klišé (spolužáci si utahují ze slušňačky, strašidelná otravná babča, starý dům, kde se dějí podivné věci), fakt odporná církev). Viděno s českým dabingem (což taky asi nebyl ten nejlepší nápad). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak ste ( bigotným ) prívržencom církve, budete fandiť ( s môjho pohľadu ) otupeným ľudským ovciam ovládaným chlípnymi farármi. Ak ste človek žijúci dnešný ,,normálny,, život, budete fandiť stredoškolským faganom, večne sa ožierajúcim a dennodenne fetujúcim na internátnych párty. Ak ste sexy panna, ktorá sa medzi týmito dvoma svetmi zmieta, budete fandiť Grace, ktorá sa nevie rozhodnúť, či strčiť prsty do nádobky so svätenou vodou, alebo do svojej vagíny. A dosť jej pri tom pomáha démon, ničiaci jej telo zvonku, aj zvnútra. Obsahovo priemerný horor, ktorý obsahuje celkom originálne nasnímaný záverečný exorcizmus a teší príjemnou minutážou. ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Grace je film o sice pěkné, ale zato kurevsky nudné a vypatlané vysokoškolské frigidě, na jejíž výchově se podílela jebnutá babka a fanatický farář, jež své ovečky vede božskou rukou k totální demenci. Já se teda nedivím, že Grace jeblo v palici a být na jejím místě, začnu s likvidací okolí buď už na základní škole anebo to vyřeším provazem ve stodole. Tak či onak, snímek je tak chujově natočen, že člověk nestíhá sledovat, co se tam vůbec děje a faktor strachu je absolutně na nule. Hvězdu dávám alespoň za její lesbické choutky, díky kterým bylo v záběru pozadí Alexis Knapp a za délku filmu - 87 minut utrpení se dá zvládnout bez výčitek za promarněný čas. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Britská Kolumbie ve městě Vancouver. (Terva)

Reklama

Reklama