Reklama

Reklama

Grace je příběh vyprávěný úplně novým způsobem – očima dívky posedlé ďáblem. Alexia Fast (Jack Reacher: Poslední výstřel) se představuje v roli Grace: naivní, půvabné a nevinné čerstvé vysokoškolačky, která si zvyká na nové prostředí i na svou novou spolubydlící. Když se ale jejího těla zmocní temné síly a rozpoutají chaos, Grace se ocitá zpátky v mrazivé náruči přísné babičky (Lin Shaye) a neúprosných pravidel církve. I tady ji ale pronásledují vzpomínky na děsivou smrt matky a hluboce zakořeněné destruktivní touhy. Je jí jasné, že démony ve svém těle musí zastavit dřív, než bude pozdě. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (70)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tenhle rok by mohl být hororovým rájem, vážně!Kolik to už bylo filmů?Patnáct?Dvacet?A vole ani jeden opravdu povedenej.Grace je další rutinní horůrek na jednu nudnou noc, ve kterým oceníte hlavně ty luxusní stehýnka spolubydlící hlavní hrdinky.Lin Shaye se jasně stává horor babčou století, i když v tomhle filmu hraje fakt nesnesitelnou píču.Nebýt opravdu povedeného finále, dal bych týhle x tý variaci na vymítání hodně míň.45%. ()

Dementra odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film si rozhodně zaslouží nálepku horor. Protože byl fakt horor na to koukat. Film se snaží nabídnout nové pojetí posednutí z pohledu první osoby. Špatný, špatný nápad. Je to nekoukatelné, postavy jsou otravné a plné klišé (spolužáci si utahují ze slušňačky, strašidelná otravná babča, starý dům, kde se dějí podivné věci), fakt odporná církev). Viděno s českým dabingem (což taky asi nebyl ten nejlepší nápad). ()

Reklama

ShiShinka odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby to byla jenom otřesná nuda, kde se hlavní hrdinka pořád jen někde plouží a do toho více či méně oddechuje. Ale holka kašle krev a babka jí nadává, že jak se to chová v kostele. Takže jsem se buď nudila, nebo jsem byla brutálně vytočená z demence aktérů. A to nejsou zrovna emoce, které bych chtěla v odpočinkovou neděli prožívat. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Grace má dve výhody: je krátka a má jeden prvok dosť originálny na to, aby vyložene neštvala ľudí, ktorí nemajú radi found footage o posadnutí démonom. Grace totiž, a teraz prichádza na radu ťažká pointa... nie je found footage! ČOŽE?!? Veru tak. Nie je. Môže tak pôsobiť z trailerov, ale ten dojem vytvára fakt, že je snímaná z pohľadu obete. V podstate to isté, čo Maniak s Elijahom Woodom. Takže hrdinku vidíme len výnimočne. Vidíme ju napr. keď sa pozerá do zrkadla a finálne vymetanie vidíme takisto z jej pohľadu. Podobne, ako kameramanovi Maniaka, aj kameramanovi Grace to umožňuje zvoliť viacero šikovných uhlov snímania. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Grace je podprůměrný exorcist film o posednuté dívce, která sem tam něco vidí, sem tam něco špatného udělá, ale hlavně řeší svůj vztah s matkou, knězem, atd... Je to děsně nezajímavé, bez atmosféry a nudné. Škoda protože premisa není špatná. Film je zajímavý snad jen tím že je točený POV neboli pohled z první osoby, to mohlo vyniknout, ale ne je to i tak nezajímavé. A to neustálé kňučení mě začalo ke konci silně srát. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Britská Kolumbie ve městě Vancouver. (Terva)

Reklama

Reklama