Reklama

Reklama

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (907)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ruský Tarantino splnil sen všem mužům !! Hardcore Henry je divoká a vzrušující jízda, která 90 minut nepřetržitě přidává na plyn a nepolevuje až do extrémního finále.( Jestli si někdo pamatuje na výbornou scénu v kostele z Kingsmana, představte si jí v 90. minutovém obalu a získáte Hardcore Henryho). Za pouhé dva milióny dolarů nám režisér servíruje vše po čem chlapi prahnou. Spousta Cool akce, která dá zavzpomínat na hry:Counter Strike, Modern Warfare, Half- Life 2, Portal a Mirrors Edge, nespočet dirty joků, které vykouzlí úsměv na tváři, scéna v bordelu zase potěší naše oči, úžasný soundtrack potěší naše uši a dech nám bere intenzita násilí a nespočet gore scén, co překonává snad vše, co jsem doposud viděl ( Přelomené páteře, vyrvané srdce, otevřené hrudní koše, rozstřelené palice a mozky + četné zlomeniny snad na každém kousku těla) Správně dojde i na koule. Aby toho nebylo málo, tak samotný příběh není vůbec naivní a infantilní ba naopak v závěru vytasí i příjemné eso v podobě solidního zvratu. Je úplně jasné, že Hardcore Henry je zcela vytržen z reality a místy opravdu působí, že hrajete a sledujete zároveň hodně drsnou akční hru, kde se ani nedivím těm pár hysterickým slečnám ,které odešly z kina. Já jít na film o Barbie, také nevydržím v kině dlouho. Pokud jste vysoko oktanový alfa samec prahnoucí po řádné zábavě a spousta násilí jako já, nebudete zklamáni. Story 7/10, Atmosféra 8/10, Gore 10/10, Vizuál 7/10, Akce 10/10, Napětí 8/10,Humor 7/10. Zábavnost 10/10. 95% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ultimátna pánska jazda s množstvom vychytaných detailov. Násilná, krvavá, vtipná, zbesilá, vizuálne guletrhajúca. Dôležitá žánrová udalosť (konečne sa TO niekomu podarilo!) a verím, že niektorý z pokračovateľov navlečie jej koncept aj na hutnejší príbeh s dych berúcou pointou. Potom budem chrochtať blahom. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Koncept POV bol kŕčovitý v 1947, kedy uzrel svetlo sveta v Lady in the Lake a zdá sa, že sa to ani o 70 rokov neskôr nezlepšilo. Všetky postavy okolo hlavného hrdinu sa správajú ako dementi, či už ide o pitvoriaceho sa Copleyho alebo o mizernú Haley Bennett. No čo je najhlavnejšie, videoherný akčný vizuál sa obohrá po 15 minútach a napriek tomu, že je to v podstate non-stop akcia, je výsledok solídna nuda. Uznávam ale, že ak niekto celé detstvo a pubertu mastil CS, môže to byť pre neho splnený sen. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Originalita se prostě cení, Hardcore Henry nemá silnou myšlenku a vlastně ani pořádný příběh, je to jedna velká řež z první osoby, která má co nejvíce připomínat zážitek z rychlých videoher a to se jí daří znamenitě. Přestřelky jsou vynikající, různé kaskadérské manévry jakbysmet, kamera se hýbe rychle, ale troufám si říct, že obraz je stále přehledný a to je prostě skvělé. Ruční souboje beze zbraní jsou sice z první osoby horší, ale dá se to. Stopáž naráží na své maximum, více minut bychom už asi neustáli, otázkou je, zda bychom ustáli více takových filmů? Já vím, že já bych něco takhle kulervoucího ještě někdy rád viděl, byť tento koncept už asi nemá mnoho, co nového nabídnout... 8/10 ()

petero 

všechny recenze uživatele

Prvý celovečerný film natočený na kompletku z vlastného pohľadu dopadol na výbornú. Adrenalínová jazda v štýle filmu Zastav a neprežiješ / Crank (2006) je plná nápadov a vtipných momentov. A Sharlto Copley opäť vychytil parádnu postavu. Pre fanúšikov FPS strieľačiek naprostá povinnosť. Nič lepšie dlhú dobu nemusí prísť. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (28)

  • Pre vytvorenie vizuálnych efektov vo filme bol použitý aj opensource software Blender. (ČSFD)
  • V jednej scéne možno vidieť plagát na PC hru Left 4 Dead. Režisér sa práve touto hrou inšpiroval a film natočil vo veľmi podobnom štýle. (Da_reba)
  • Pôvodne mal mať film oveľa serióznejší podtón. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama