Reklama

Reklama

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (906)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Už ako malý chlapec som túžil vidieť film z pohľadu vlastnej osoby, samozrejme obzvlášť v akčnejšom prevedení, čo sa mi už v posledných rokoch párkrát splnilo, spomenúť musím hlavne taliansky Hotel Inferno, v ktorom sa dá užiť aj nespočet prestreliek a drsných úmrtí, alebo francúzsky Maniak, aj keď sa nakoniec zatiaľ nejednalo o nejaké nezabudnuteľné záležitosti. No práve Hardcore Henry mal byť takým vyvrcholením tejto série pokusov s kultovým potenciálom a síce sa mu to možno aj celkom podarilo, ale predsa len sa neubránim čiastočnému sklamaniu. Zápletku v tomto prípade snáď ani nemá cenu hodnotiť, tá je ako z tej najjednoduchšej počítačovej hry, takže v tejto ceste za záchranou manželky ide len o striedanie lokácií a zlikvidovanie každého protivníka, čo tu ale aj celkom stačí, hlavne, že sa tu stále niečo deje, je to správne ruské a zábavné a sekvencie medzi akciami osviežuje Sharlto Copley v mnohých podobách, ktorý sa objaví vždy v správnom čase a na správnom mieste a ešte nikdy ma takto nebavil, tu bol skutočne perfektný. Ale podľa mňa by bolo určite lepšie, keby sa to v rámci možností držalo v tej realistickejšej rovine, všetky tie nezmysly o telekinetickom záporákovi, ktorý sa snaží vytvoriť armádu polocyborgov s tým, že práve hlavný hrdina je z nich najlepší ma vôbec nebavili, toto patrí do tých najväčších brakov, takže mi to kazilo výsledný dojem. A teraz už k samotnej akcii, ktorej je nespočet, tu prakticky jedna akčná sekvencia strieda druhú, sadol mi výber lokácií a určite musím pochváliť jej veľkú rozmanitosť, takže okrem očakávaných súbojov a prestreliek nechýba ani dostatok naháňačiek a kaskadérskych kúskov. Ale cítiť z nej nižší rozpočet, občas som mal pocit, že sledujem seriálovú produkciu deväťdesiatych rokov, len samozrejme v omnoho brutálnejšej podobe, ktorú osviežuje jedine ten pohľad z prvej osoby. Bez toho by bola väčšina akčných scén zúfalo priemerná. Ale takto sa tu nájdu aspoň dve, tri skvelé akčné scény, pochváliť musím hlavne vynikajúcu cestnú naháňačku s rotačným guľometom, prestrelku v polorozpadnutom komplexe, kde poteší aj krátka sniperská sekvencia a pešia naháňačka v parkourovom štýle. Zvyšok mi už prišiel skôr len taký priemernejší, čo najviac zamrzí pri súbojoch, ktoré sú mimoriadne brutálne, ale práve pri nich je pohľad prvej osoby skôr na škodu, lebo nedovoľuje si ich dostatočne užiť. Režijne a technicky je to u mňa trochu rozporuplné, cítiť z toho to nadšenie, ale chýbajú skúsenosti, čo vidno aj na občas horšom strihu, ktorý niekedy kazil prehľad v situácii a k tomu ten spomínaný nižší rozpočet, aj keď napríklad úvodná fáza vo vzdušnom komlexe vyzerala veľmi dobre. A určite musím pochváliť výber hudby, ktorá vedela zabaviť, vygradovať tempo, ale aj dosadiť nejaké tie emócie. Takže síce Hardcore Henry nie je až taká akčná pecka, akú som pôvodne očakával, ale určite si ho ešte párkrát pozriem, bavil som sa dosť, viacero scén bolo skvelých a prajem mu len úspech, aby sa podobných filmov ešte pár natočilo. 72% ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

První svého druhu ? Palce hore za odvahu. Film je zajímavé vidět, ať už jste zarytí pařani, nebo jste jen ve školních letech o nějakou tu gamesu občas zakopli. I když jsou pocity z filmu spíše pozitivní, je dobře, že není delší. Po nějaké hodině likvidování "neschopných" protivníků se totiž dostavuje lehká letargie (a rozhodně to nebude nedostatečnou vynalézavostí typů usmrcení). Půlhvězdu navrch za několik povedených vtipů a spoustu trefně vybraných songů v čele s "Don't stop me now", kterou jsme mohli slyšet už v traileru - 70%. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Splnený detský sen a miesto milióna nepodarkov tu máme na prvú šupu filmársky experiment, ktorý z POV ždíme úplne všetko čo sa len dá. A to je dobre, lebo aspoň nikto nebude mať nutkanie posúvať laťku vyššie. Nedá sa. Pecka a jedna z najkrajších slepých uličiek kinematografie. Welcome to action heaven. 95% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Gardcore Genry je... počkat, víte proč píšu Gardcore Genry, ne? Mongolové v Rusku mají prostě "g" místo "h". To už věděl pan spisovatel Hašek Jaroslav, když na něj od Bugulmy volali taváryš Gašek, že je to na govno. Ale zpět k filmu. Je to ze začátku zajímavé, docela to ukojí zvědavost, jaké by to asi vypadalo, kdyby mě po mracích nad Leningradem honil Sgarlto Copley, Tim Rotg a Galey Bennett, ale později se to začne pomalu topit v nudě, jako Lada ve Volze, hihi. Jednomu se neotřelá technologie okouká a pak už je to schopný dosledovat leda s Vizinem v ruce. Kdepak, sám jsem měl problémy. Ale chápu, že se to mnohým garantům líbilo. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem dlouhé roky čekal - aniž jsem to věděl. Když jsem se o něm dozvěděl poprvé, jen jsem se pobaveně uchechtnul, protože mi to přišlo jako vtipný bizar, chtít natočit něco takového. Když jsem to ale viděl naživo v kině, spadla mi čelist úžasem až na zem - ten film je něco jako splněný sen, který jsem nikdy neměl - a o to víc mě dostal. Už podle traileru jsem věděl, že z toho filmu budu omdlévat nadšením, ale nečekal jsem, že to bude až taková mrda - a to nejenom proto, že je to první film na světě natočený kompletně z pohledu první osoby (a tím pádem po dlouhé době něco SKUTEČNĚ nového). V tom filmu je přesně všechno to, co člověku jako já stačí ke štěstí - hromada B-R-U-T-Á-L-N-Í-H-O násilí, černého humoru, vystřelených mozků a nahatých krásných holek, s božskou Haley Bennett v čele. Je to neskutečná sranda a naprosto šílená a zběsilá akční jízda v neuvěřitelném tempu, která je dokonale odtržená od reality - a proto ji miluju a všem, kteří sdílí můj filmový vkus, ze srdce doporučuju. Fakt mi to strašně sedlo a mám z toho filmu pocit, že ho natočili naprostí blázni v tom dobrém slova smyslu - pro další blázny, jako jsem já, kteří to docení. Není to film pro každého a hromada lidí by se mu měla z dálky vyhnout, ale pokud patříte mezi fanoušky stříleček a podobných akčních her, pak by měl být Hardcore Henry sázka na jistotu. První i druhý Hitman se vedle Hardcore Henryho krčí v koutě jako skromná stylistická cvičení - teprve tahle pecka přivedla spojení PC her a filmu k dokonalé syntéze a vytěžila z obojí maximum. Za mě bezvýhradné nadšení - nic zábavnějšího zatím letos v kinech nebylo. UPDATE 10.11.2019 - Když jsem si to po 3 letech pustil znovu doma, byl jsem hrozně zklamaný. Ačkoli to má vlastně strašně jednoduchý děj, tak je to podané tak zmateným způsobem, že se v tom člověk snadno ztratí a vůbec nechápe, o čem to vlastně je. Zmatený je občas i obraz, některé záběry jsou tak roztřesené - je to doslova vizuální bordel - že se v tom opět člověk ztrácí. A nově mi taky přišlo, že je na tom hodně vidět ten nízký rozpočet - v kině jsem si toho nevšiml, ale doma mi všechny ty digitální výbuchy a rozstřílená auta apod. přišly hodně laciné a nepřesvědčivé. Možná to je tím, že jsem to viděl už podruhé a že v kině si to člověk prostě užije víc, ale na mě už to prostě moc nezabralo, a když si člověk odmyslí ten pohled první osoby, tak už tam jinak nezbude nic, co by člověk neviděl stokrát jinde. Takže původní hodnocení snižuji, bohužel. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (28)

  • Pre vytvorenie vizuálnych efektov vo filme bol použitý aj opensource software Blender. (ČSFD)
  • Henryho stvárnilo desať rozličných kaskadérov a kameramanov, vrátane režiséra Ilju Najšullera. (Da_reba)

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama