Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý nemecký počítačový mág Benjamin (Tom Schilling) je tak trochu outsider. Vo virtuálnom svete sa zoznámi s charizmatickým Maxom (Elyas M'Barek) a jeho priateľmi Stephanom (Wotan Wilke Möhring) a paranoidným Paulom Makesom (Antoine Monot Jr.). Tí Benjamina pozvú, aby sa pripojil k  hackerskej skupine, ktorá sa chce zviditeľniť na svetovej scéne. Pôvodne malo ísť o neškodnú zábavu, ktorá im všetkým vylepší profily. Chvíľu to vyzerá, že všetko je v poriadku, dokonca sa Benjaminovi darí zoznamovať sa s atraktívnou Marie (Hannah Herzsprung). Potom sa však čosi pokazí, skupina sa dostane do hľadáčiku polície, na čele s detektívkou Hanne Lindberg (Trine Dyrholm). Z Benjamina sa z noci na deň stane jeden z najhľadanejších hackerov na svete... (Martyska)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (132)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keby mi bol niekto povedal, že mňa, ako negramotného, počítačového "truhlíka", zaujme snímok o hackerstve, len sťažka by som mu dal za pravdu. Nuž, ale keď disponuje takými silnými kartami ako je príbeh či rozuzlenie, niet sa čo čudovať. Na moje prekvapenie výborný film, ktorý od uvedú nemá čas nudiť. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Když jsem psal u filmu Hra o všechno,že na režiséru kouknu na jeho dva počiny z domácí scény,tak jsem vážně nečekal,že to bude hned první film taková bomba.Pravda,natočil pak už jen jeden další,ale Baran bo Odar je vidět,že tady ukázal,proč dostal dveře i na Americký snímek,protože zde je vše vidět.Opět intro,vizuál,střihy,kamera v noci za autama a prostě svůj styl,který je vážně šik.Co má film navíc je,že on je sakra dobře napsaný a hlavně tématika hacking vs film je naprosto parádní.Zatím jsem neviděl film,kde si tyhle dvě složky takhle náremně sednou jak prdel na hrnec a že tady Odar zatopil pod kotlem,protože se celý film něco děje.Má to i humorný momenty,má to svoje lásky,má to výborně zakončený konec,má to soundtrack a má to i dobrou sestavu herců,který nic nebrání,ani MRX.Vlastně nápad v darknetu ukázat ve filmovém prostoru v nějakým metru jako podzemí,kdy vlastně vidíte reálně postavy,je naprosto skvělý nápad.Těžce se tu nachází negativa,možná leda,že s maskama chodit po střechách a všude se možná dostat až tak jednoduše bez velkého mega plánování,ale o to tady vážně nešlo,tím byl trpěl spád filmu a jsem rád,že to Baran pojal vážně stylově. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Dynamicky natoceny thriller z hackerskeho prostredi. Uzasny mix rezie, kamery a hudby dela z tohoto filmu nadcasovy snimek. Zabery z metra (?), kde dochazi k fiktivni komunikaci mezi hlavni postavou a tajemnym MRX jsou ozdobou celeho filmu. Uplny zaver je uz mozna prekombinovany, ale jeho podstata je vyborna. Potesila i ma oblibena Trine Dyrholm v roli vysetrovatelky. Ja, ktery pocitac ani nevypinam, protoze se bojim, ze uz bych ho neumel pustit je Who am i prijemnym prekvapenim, ktery me bavil od zacatku do konce. Vlastne ani nevim, proc nedam plny pocet... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

WHOMAI je každou minútou o niečo lepší, to jest prvých cca desať minút som ani neveril, že toto má na svedomí tvorca Dark, i keď ešte pred Dark-om a na čo to vôbec pozerám. Deju výrazne pomôže zvrat v polovici a záverečný double schock, o ktorého existencii som nevedel, pretože som si dokopy nič vopred nečítal. A dobre som urobil. Že sa dá v pohode dostať do ústredne nemeckej tajnej služby je dosť málo uveriteľné, rovnako ako napríklad schovávačka v jednej budove, ale keď zistíte, ako to vlastne všetko bolo plánované od začiatku, tak filmu a Odarovi niekoľko prešľapov bez problémov odpustíte. 70% ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Myslím, že u Who am I opravdu není vůbec co řešit. Jasných pět hvězdiček bez mrknutí oka. Jeden z nejlepších filmů, které jsem kdy viděla! Už od začátku je příběh dokonale napínavý, a čím víc se Benjaminův příběh odkrývá, tím nadšenější jsem z filmu byla. Málo kdy se mi stává, že bych se na film nechtěla dodívat jenom proto, že při dalším shlédnutí přijdu téměř o všechny "kouzla", které film nabízí ... Je sice pravda, že jsem přece jenom na pár mušek narazila, ale ani jedna z nich není natolik závažná, abych se jí musela zabývat. Znovu bych ráda vypíchla úchvatného Toma Schillinga, který byl ve své roli naprosto neskutečný, stejně jako Elyas M'Barek, který dokázal, že umí i hrát i vážnější role než slaďoušky v teenagerovských komediích a romantických filmech. Za závěr bych nejraději přidala ještě dalších pět hvězdiček a mám pocit, že nepotrvá dlouho, a Who am I se ocitne v mé top desítce nejlepších filmů. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu Who am I odkazuje také na UN*Xový program (whoami), který je ve filmu několikrát použit. Tento program slouží pro zjištění identifikace právě probíhající session (zjednodušeně: vypíše jméno uživatele). (maxXxic)
  • Písnička, která hraje v 11. minutě, je „Love Me Hate Kiss Me Kill Me“ od Fukkk Offf. Ve 40. minutě hraje „Rave Is King“ od Fukkk Offf. V 51. minutě pak hraje „XTC“ od Boys Noize. (Duoscop)
  • Filmovanie snímky prebiehalo vo viacerých miestach v Nemecku, predovšetkým v mestách Berlín a Rostock. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama