Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý nemecký počítačový mág Benjamin (Tom Schilling) je tak trochu outsider. Vo virtuálnom svete sa zoznámi s charizmatickým Maxom (Elyas M'Barek) a jeho priateľmi Stephanom (Wotan Wilke Möhring) a paranoidným Paulom Makesom (Antoine Monot Jr.). Tí Benjamina pozvú, aby sa pripojil k  hackerskej skupine, ktorá sa chce zviditeľniť na svetovej scéne. Pôvodne malo ísť o neškodnú zábavu, ktorá im všetkým vylepší profily. Chvíľu to vyzerá, že všetko je v poriadku, dokonca sa Benjaminovi darí zoznamovať sa s atraktívnou Marie (Hannah Herzsprung). Potom sa však čosi pokazí, skupina sa dostane do hľadáčiku polície, na čele s detektívkou Hanne Lindberg (Trine Dyrholm). Z Benjamina sa z noci na deň stane jeden z najhľadanejších hackerov na svete... (Martyska)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (132)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hackerství a další počítačové triky, to všechno jde mimo mě a upřímně řečeno nerozumím touze nabourat se někomu kamkoliv a dělat tam maglajz. Pokud to tedy není ideologicky podbarvené. A to přesně dělá skupinka hackerů, kteří se chtějí vyrovnat králi všech počítačových zločinců, který má přezdívku MRX. Vedle toho se tu ještě odvíjí příběh outsidera, který díky svým schopnostem vystoupá ńa pomyslný hackerský vrchol. Bavilo mě to hodně, protože tu bylo všechno, co ke krimi-thrilleru patří a IT analfabetům, jako jsem já, tu byla počítačová kriminalita podána srozumitelně a poutavě. Třeba ztvárnění komunikace hackerské komunity bylo vyloženě perfektní. V závěru mě dostalo několik zvratů, kdy jsem si vlastně až do samotného závěru nebyl jist, jak to tedy vlastně je. Sedli mi i herci, takže k absolutní dokonalosti chyběl jen malý kousek. Vůbec nechápu, proč jsou podobné perly našimi distributory ignorovány. 90% ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Provázanost děje, příběh vyprávěný jakože jsem totálně v prdeli, kombinovaný s vizuálními úniky do PC worldu, dokonale prošpikovaný osvětlením pozadí, a zároveň to vše tak lehoulince zamotaný že to ani trošku nesere, v hlavních rolích sympaťáci a nakonec totální překvápko zakončený překvapivým vyvrcholením.. Fak, nečekaně dobrej nářez, top film vo hakerství a navíc mě to fak bavilo. Tzn Paráda. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo bohužel zklamání vzhledem k velmi vysokému hodnocení tady na čsfd. Hackerské filmy asi nejsou zrovna můj šálek čaje a po většinu času jsem čekala na nějaký vyložený boom. Věřím, že spoustě lidem se to asi líbí kvůli dynamičnosti, ale ač tohle téma hodně obdivuji, ve filmovém zrpacování mi nic moc neříká. Hýbat se to podle mě začalo až na samotném konci, kde jsem dostala hned několik twistů, které ale byly slušnou vykrádačkou starších nejmenovaných amerických filmů. Řemeslně je to na Německo opravdu obstojné, ale herecky spíš nesympatické. Bohužel nejsem člověk, kterého byste tímto tématem vystřelili z bot a tak moc ani nemůžu soudit. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Myslím, že u Who am I opravdu není vůbec co řešit. Jasných pět hvězdiček bez mrknutí oka. Jeden z nejlepších filmů, které jsem kdy viděla! Už od začátku je příběh dokonale napínavý, a čím víc se Benjaminův příběh odkrývá, tím nadšenější jsem z filmu byla. Málo kdy se mi stává, že bych se na film nechtěla dodívat jenom proto, že při dalším shlédnutí přijdu téměř o všechny "kouzla", které film nabízí ... Je sice pravda, že jsem přece jenom na pár mušek narazila, ale ani jedna z nich není natolik závažná, abych se jí musela zabývat. Znovu bych ráda vypíchla úchvatného Toma Schillinga, který byl ve své roli naprosto neskutečný, stejně jako Elyas M'Barek, který dokázal, že umí i hrát i vážnější role než slaďoušky v teenagerovských komediích a romantických filmech. Za závěr bych nejraději přidala ještě dalších pět hvězdiček a mám pocit, že nepotrvá dlouho, a Who am I se ocitne v mé top desítce nejlepších filmů. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky tomu dám, protože jsem se vcelku dobře bavil, ale je to s přimhouřenýma očima, protože ve filmu nechyběly nějaké ty díry v logice, zato trpěl nedostatkem originality. V jednu chvíli jsem si tak zavzpomínal na Obvyklé podezřelé, v jinou zase na Klub rváčů, no ale co už. Snímek měl prostě své mouchy, na druhou stranu je pravdou, že jsem se v žádném případě nenudil, takže nemusím litovat investovaného času. Navíc bych špatným hodnocením nerad naštval nějakou tu hackerskou buňku; couvl i Bridgestone, proč bych si já měl hrát na hrdinu? / Poučení: Pokud si chceš zahrát onlajnovku, nevytáčej hackery. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu Who am I odkazuje také na UN*Xový program (whoami), který je ve filmu několikrát použit. Tento program slouží pro zjištění identifikace právě probíhající session (zjednodušeně: vypíše jméno uživatele). (maxXxic)
  • Písnička, která hraje v 11. minutě, je „Love Me Hate Kiss Me Kill Me“ od Fukkk Offf. Ve 40. minutě hraje „Rave Is King“ od Fukkk Offf. V 51. minutě pak hraje „XTC“ od Boys Noize. (Duoscop)
  • Filmovanie snímky prebiehalo vo viacerých miestach v Nemecku, predovšetkým v mestách Berlín a Rostock. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama