Reklama

Reklama

Deník puberťačky

  • USA The Diary of a Teenage Girl (více)
Trailer

Minnie Goetzeová je předčasně vyspělá dospívající dívka, která žije v sedmdesátých letech v San Franciscu. Poté, co svede přítele své bohémské matky, se snaží pochopit souvislost mezi sexem a láskou. Drama o dospívání nazvané Deník puberťačky se odehrává v roce 1976 v San Franciscu, v době, kdy hnutí hippies postupně mizí ze scény a na výsluní se dostává punk rock. Stejně jako většina puberťaček touží i Minnie Goetzeová (Bel Powleyová) po lásce, přijetí a nalezení smyslu života. Minnie se zaplete s přítelem své matky (Kristen Wiigová) - "nejkrásnějším mužem na světě" Monroem (Alexander Skarsgård) - a prožívá s ním poněkud komplikovaný milostný románek. Následuje pikantní, vtipný a provokativní výčet prvních sexuálních a uměleckých eskapád jedné nerozvážné dospívající dívky. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (48)

markotter 

všechny recenze uživatele

Takhle ošklivou herečku už jsem ve filmu dlouho neviděl (krátký tělo, žádný boky, ksicht jak žárovka a ještě upravená Photoshopem) a přesto musím uznat, že se nedivím, že otčím podlehl jejímu kouzlu a předčasnému sexuálnímu apetitu. Kromě toho tahle ošklivá herečka umí i hrát. Ocenil jsem sexuální otevřenost (spíše ale verbální, ale aspoň něco), čehož se u od prudérních Američanů člověk tak často nedočká. Chvílemi jsem si říkal. že to v těch sedmdesátých letech v San Francisku nemuselo bejt vůbec špatný. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

"Pokud jde o mě, tak vůbec nejsem hezká." Jo, tak to byla jedna z mála vět, která mě vzhledem k hlavní představitelce zaujala. Jinak mi to od začátku přišlo poněkud ... nechutný. Chlastá, šoustá, sem tam si šňupne něčeho ostřejšího, vypadá jako kráva, chová se jako kráva, ne, fakt mě to nechytlo ani minimálně. Jedna * za retro vizuál a hudební doprovod. ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

SPOILER!! Hybrid medzi artom a americkou teen drámou. Akurát, že sa šlo NA VEC príliš rýchlo i príliš často a vyzeralo to ako hippie príručka voľnej lásky. Minnie sa nechovala ako teenager, ale skôr ako radodajná štyridsiatnička. Až som si kládol otázku, prečo je to celé o dievčati, keď by bolo uveriteľnejšie, že sa takto chová nejaký dospievajúci chalan. Samotná zápletka bola zaujímavá svojou provokatívnosťou. Autorom sa podarilo presvedčivo zachytiť vývoj všetkých postáv. Celý film som si lámal hlavu, ako sa rozotne ten gordický uzol a on sa stále viac zamotával. Vzišiel z toho záver, pri ktorom zostala ovca (konzervatívci) celá aj vlk (feministky) sýty. Skrátka zaujímavý kúsok, ktorý by bol ešte lepší, keby ubral paru. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Dozrávání v divokých uvolněných sedmdesátých letech, nevázaný sex, drogy. Není to žádný příběh pro teenagerky, je to spíše nezávislé, k zamyšlení. Žádné hollywoodské blonďaté krásky. Ale příběh je přece jen hodně rozvláčný a místy se děj ztrácí úplně. Občas je náročné se soustředit. Rozhodně mě to nepřesvědčilo tak, jak bych očekával. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu oceňujem, že to nebola typická americká klišé teenage-dráma, no zároveň ma to svojim obsahom a kostrou príbehu v podstate ničím špeciálnym nezaujalo. Ten zlom prišiel naozaj veľmi veľmi neskoro, až som sa bál že sa toho napokon ani nedočkáme. Mladá lolitka v podaní odvážnej Bel Powley asi až príliš tlačila na pílu a z prvotne naivnej platonicky "zaľúbenej" dievčiny sa vykľula teda parádna promiskuitná děvka. Ale rozhodne zaujímavé, najmä tým odvážnym a neotrepaným námetom - takže aspoň 3* určite. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Scény ve třídě se natáčely ve škole Lincoln Middle School v Alamedě v Kalifornii, a přestože měli filmaři povoleno ve škole natáčet, nechtěli překážet, a tak se všechny scény uvnitř natočily během jedné noci. Iluze dne byla vytvořena světly namířenými za okny třídy a filtry kamery. (hansel97)

Reklama

Reklama