Reklama

Reklama

Cesta za živou vodou

  • Norsko Askeladden - I Soria Moria slott (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Fantasy pohádka Cesta za živou vodou volně navazuje na předchozí snímek Cesta za králem trollů, v němž jsme poprvé potkali dobrosrdečného Espena, jeho dva bratry, krásnou a odvážnou princeznu Kristin. Espenovo nové dobrodružství začíná poněkud nešťastně. Kristinini rodiče, král Erik a královna Viktorie, jsou otráveni a z tohoto hrozného činu jsou falešně obviněni oba Espenovi bratři. Oba nešťastníci jsou ihned uvrženi do nejhlubšího vězení a čekají na popravu. To by ale nebyl Espen, aby nenašel způsob, jak chytře a mazaně situaci vyřešit! Přesvědčí princeznu Kristin, aby se s ním vydala hledat bájný zámek Soria Moria, který je prý celý postaven z ryzího zlata. Zde se podle dávných pověstí ukrývá pramen zázračné živé vody a s její pomocí chce Espen zachránit život krále i královny i svých bratrů. Ale existuje vůbec takový zámek? Není to jen báchorka? A je v něm živá voda? Není to celé jen Espenův výmysl a trik, jak odvést pozornost a oddálit popravu jeho bratrů? Možná ano. Na každé povídačce je ale zrnko pravdy, a tak se Kristin s Espenem vypraví na nejistou cestu plnou kouzel, dobrodružství, lásky, ale i nebezpečí. Musí jednat rychle, v patách je jim totiž banda proradných Dánů, kteří nenávidí jejich království víc než cokoli jiného, a chtějí Espena a Kristin za každou cenu zastavit. Pokud Espen a Kristin neuspějí, bude to znamenat konec nejen pro bratry a království, ale možná pro celý svět! (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (60)

Ema57 

všechny recenze uživatele

Půvabní představitelé Espena a Kristin s hlasy Ivany Korolové a Zdeňka Piškuly v ekologicky čisté pohádce plné zeleně a křišťálově průzračné vody se ničeho nezaleknou. Potkávají na cestě pro oživující vodu poněkud nekonvenčního hastrmana, ježibabku, které překáží její dlouhý nos a pořád si ho někam zašprajcovává a nakonec i trojhlavého trolla. Pohádkové bytosti jsou skvěle namaskované a ať chtějí nebo ne, pomohou dobru a lásce, aby opět zvítězila. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

První část, ačkoli je tady v šedých číslech, se mi líbila velmi. Jednalo se o milou, vkusnou, dobrodružnou fantasy pohádku i pro nejmenší diváky, kteří "úplně opravdického, živého" trolla vidí prvně. Vnímala jsem ji trochu jako zjevení a o to větší radost mám, že se volné pokračování vydařilo ještě o fous lépe. Cesta za živou vodou je pohádka podle mého gusta, princezna je kočka, Espen velký sympaťák, sluší jim to spolu, dobrodružství, humor, sedmimílové boty, troll, skřeti, lidské zlo, i to pohádkové v kombinaci s krásnými kostýmy, výpravou, velkou hudbou, lokacemi, které se mi zdály sem tam také jako z našich luhů a hájů (stejně jako v první části, časem se snad dovíme, kde se natáčelo), no a v titulcích se odvíjí dlouhý seznam českých jmen, což našince vždycky potěší. Ode mě plný počet. Až pohádka vyjde, bude zařazena mezi "stálé domácí" k opakované projekci, mezi osvědčenou klasiku, která nám čas od času dobře padne. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Aj Nóri majú svoje rozprávky. Pozeratelnejšie a zábavnejšie ako tie naše. Nehovorím, že máme zlé rozprávky, veď veľa prvkov sa v nich prelína, príbehovo ma to ale bavilo viac. O vizuále sa asi nemusíme baviť. Zábery na štýl Pána prsteňov, prepracované masky a obstojné kostýmy. Príjemná jednohubka, možno si pozriem aj jednotku. 2 z 5 ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* tak jsem letošní vánoční pohádkové žně zakončil dvěma norskými pohádkami, které jsou součástí plánované trilogie. A mě to jen potvrdilo známé rčení "Nejlepší nakonec". My máme za hrdinu hloupého Honzu a Norové asi nešikovného Espena. Hlavní roli tu kromě herců má krásná příroda, úchvatné norské scenérie, ale můžeme se pochválit i za hezké české lokace. Ale i tak mám pocit, že s mnohými záběry jim dost vypomáhaly počítače, jak jsou neskutečné. Vždycky však stojí pohádka na příběhu a když jsou všechny téměř na jedno brdo, tak hodně záleží na pojetí. Této docela sluší moderní háv a naštěstí její atmosféra neztrácí na kouzlu, i když si čeští diváci musí zvyknout na drsnější pojetí. V prvním dílu - Cesta za králem trollů je to vesměs o Espenovi a jeho cestě za záchranou princezny (a nebo kvůli zlaťákům?). Nebylo to špatné, jen trošku jednotvárné, ale chyběl tam ten ženský element, který se projevil až v Cestě za živou vodou (druhý díl). Ta mě bavila už o stupeň víc a jak jsem psal na začátku, tak to byla ta pomyslná třešnička na dortu - teda když počítám jen ty moderní pohádky. Takže za mě palec nahoru a myslím, že si zaslouží být v červených číslech. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

S podivem mi teda tentokrát díky svému komplexnějšímu ději sedl druhý díl o něco lépe. Humor to má taky možná o ždibík lepší a přibylo i pár originálních magických prvků, které si vás získají originalitou. Samozřejmě i opět do detailu zvládnuté a krásně nasnímané přírodní scenérie tomu dodávají svůj šarm. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Snímek se natáčel nejen v Norsku, ale také v České republice. (Yardak)

Reklama

Reklama