Reklama

Reklama

V tomto snímku se úspěšnému investičnímu bankéři Davisu Mitchellovi (Jake Gyllenhaal) nedaří překonat ztrátu své ženy, která zemřela při tragické autonehodě. Přestože na něj jeho tchán Phil (Chris Cooper) naléhá, aby se konečně vzpamatoval, Davis se nepřestává hroutit. To, co původně začalo jako stížnost zaslaná společnosti na výrobu prodejních automatů, se záhy promění v sérii dopisů obsahujících znepokojivá osobní doznání. Davisova korespondence zaujme zástupkyni oddělení služeb pro zákazníky Karen Marenovou (Naomi Watts), která je sužována vlastními emocionálními a finančními problémy, a oba cizí lidé navážou překvapivý vztah. S pomocí Karen a jejího syna (Judah Lewis) se Davis pokusí dát zase dohromady a začne tím, že srovná svůj předchozí život se zemí. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (220)

dom156 

všechny recenze uživatele

Šílenost, která se vymkla kontrole, takto bych tento snímek charakterizoval. První půlka se snažila být vtipná a celkem se jí to dařilo. Ale druhá půlka se snažila hrát spíše na vážnější strunu a ve světle celkového nesmyslného děje, to byl spíše nepovedený žert. Smysl natož poselství z tohoto filmu vyčíst nemůžeme. Pro mě to byl, je a bude spíše chumel scének, které na sebe nikterak nenavazovali a občasná vtipnost film udrží pouze nad odpadem. Nedoporučuji. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že nie je žiadnym tajomstvom, že Jake Gyllenhaal je pán. "Demolition" je veľmi príjemným prekvapením tohto roku. V prvom rade je film veľmi vtipný, no súčasne má veľmi dobré aj svoje dramatické momenty. Námet nepatrí medzi najoriginálnejšie, no na druhej strane je treba povedať, že skôr spôsob podania a herecké výkony tomu pridávajú veľmi na cene. V prvom rade tu máme veľmi dobrých hercov, ktorí zvládajú svoje party skvele. Najlepší je ale okrem Gyllenhaala syn mladej Karen. Je vtipný, energický a jeho postavy vychádza maximálne úprimne. Na film sa podľa mňa dobre pozerá, má ducha, má charizmu, má posolstvo a celkovo to podľa mňa funguje veľmi dobre. Tempo je primerané a nie sú tu momentky, ktoré by mi vadili. Myslím si, že v rámci dramédií je toto dosť dobrou voľbou, ktorú si na príjemný večer môžete vychutnať. Rozhodnite sa sami. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

Tirion 

všechny recenze uživatele

Je to tak šílený, až je to dobrý. Výborná hudba, zajímavý pohled okem kamery a hlavně Jake Gyllenhaal. Ostatní herci jsou tak trochu stafáž a jejich osudy se tak nějak vypaří... Stejně jako motiv celého filmu. Myslím, že tak slabá nuance uvědomění si situace v podání hlavní postavy je pro pochopení a vyvrcholení celého filmu málo. Škoda. Vyznívá to do ztracena. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Gyllenhaal od roku 2002 nenatočil špatný film a je to nenápadná hvězda, která zahraje cokoli. V tomto filmu jen potvrzuje, že to jeden z největších talentů a co víc, dokáže si vybírat filmy s bravurou. Spořádaný manager vyšší třídy, kterému se po tragické nehodě zemře manželka hroutí svět, jeho osobnost psychicky situaci nezvládá a mění se po všech stránkách. Zpočátku mu k tomu pomáhají dopisy, díky kterým se seznámí s Karen. V této pasáži mi to trošku připomnělo film Ona, ale s menší intenzitou. Člověk si říkal, zda je hrdinova proměna na sílu, aby zapomněl na bolest nebo zcela náhodná, kdy nezvládá duševní vypětí. V některých situacích jde až za hranou, ale pořád to není ten největší extrém, a proto některé momenty strnou méně a více. Kdo se vyžívá v ničení majetku, dvojnásobně doporučuji......8/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle téma ve mě vzbudilo skepsi co se komedie týče a tenhle pocit byl oprávněný. Komediálního tu nebylo vůbec nic a žánrové zařazení nechápu. To by mi ale ani tak nevadilo, pokud by to nahrazovala dramatická linka. Ale to se bohužel nestalo. Já sice chápu, co tím chtěl básník říci, ale forma, jakou se hlavní hrdina vyrovnával se smrtí manželky resp. to, jak hledal důvod, proč se mu nedaří truchlit odpovídajícím způsobem, to mi bylo naprosto cizí a nerozuměl jsem tomu. To, že byl film obsazen výbornými a solidně vystupujícími herci byla v tomto případě jen malá náplast. 30% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Scénář filmu napsal Bryan Sipe. V roce 2007 se nacházel na Black Listu nezrealizovaných scénářů. Upadl v zapomnění do doby, než se ho ujal Jean-Marc Vallee, který o něm pronesl: „Demolition je silný a dojemný příběh, napsaný se silnou a upřímnou touhou pochopit lidskou duši, to co nás činí tak unikátními, tak jedinečnými, co nás přiměje milovat. Je to scénář vzácné kvality o kráse lidskosti." (Aaron.)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2015 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Související novinky

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

27.12.2021

Velice nepříjemná zpráva nás zasáhla krátce před koncem roku – oceňovaný kanadský režisér Jean-Marc Vallée zemřel nečekaně v pouhých 58 letech. Filmař stojící za oscarovým Klubem poslední naděje,… (více)

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (více)

Janis Joplin se dočká filmu

Janis Joplin se dočká filmu

23.11.2014

Kanaďan Jean-Marc Vallée není žádný režisérský nováček, ale do hvězdných výšin nakopnul svou kariéru až svou první americkou produkcí - biografickým filmem Klub poslední naděje, díky kterému dosáhl… (více)

Reklama

Reklama