Reklama

Reklama

Green Room

  • Slovensko Zelená miestnosť (více)
Trailer 2

Basgitarista Pat (Anton Yelchin), gitaristka Sam (Alia Shawkatová), bubeník Reece (Joe Cole) a spevák Tiger (Callum Turner) tvoria štvorčlennú punkovú kapelu Ain´t Rights. Po skončení zmluvy cestujú po severozápade Spojených štátov a hľadajú príležitosť na vystúpenie alebo stály angažmán. Moderátor miestneho rádia Tad (David W. Thompson) s pomocou bratranca Daniela (Mark Webber) im zariadi vystúpenie v bare skinheadov a neonacistov, ktorý sa ukrýva pred zrakom verejnosti hlboko v portlandských lesoch. Hudobníci potrebujú peniaze a rozhodnú sa ponuku prijať. Vyhadzovači Gabe (Macon Blair) a Big Justin (Eric Edelstein) im vezmú mobily a zatvoria do zelenej miestnosti. Koncert beží bez problémov, ale po jeho skončení sa Pat stane náhodným svedkom vraždy. Po vystúpení sa vracia po mobil do zelenej miestnosti a objaví dobodané telo skinheadky Emily (Taylor Tunesová), ktorú zabil neonacista Werm. Svedkyňou vraždy bola aj Emilina priateľka Amber (Imogen Pootsová). Pat chce zavolať políciu, ale majiteľ klubu Darcy (Patrick Stewart) zatvorí členov kapely spoločne s Amber a agresívnym vyhadzovačom do zelenej miestnosti, kým sa nerozhodne, čo s nimi urobí. Hudobníkom zostáva im len veľmi málo času vymyslieť, ako sa dostať na slobodu a zachrániť si holé životy. (TV JOJ)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (191)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Punks not dead! Nebo spíš punks are dead. Prostě no future. Nejdřív se zdálo, že u tohohle neškodného komorního filmečku jen nostalgicky vzpomenu na začátek devadesátek, kdy se spolu punkeři a skinheadi pravidelně kočkovali na punkových koncertech. Ale netrvalo dlouho a rozjela se trochu tvrdší hra - nože, mačety, brokárny, zabijáčtí čoklové... A červené tkaničky už nenosí jenom red skins. Poměrně drsná jízda, žádný soucit s postavami, ale přitom lehkost, hravost a nadsázka, skoro jako kdyby zoufalec Tarantino znovu našel svoje ztracené koule, trochu se inspiroval minimalistickou skandinávskou školou, a natočil po čase zase jeden nekomplikovaný, neužvaněný, přímočaře řežebný biják. V momentálním nadšení tedy tímto pasuju Green Room na nejlepší netarantinovskou tarantinovku od Kill Bill. P.S.: A děsně žeru Imogen Poots. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Slušný krvák o punkové kapele, co se snaží probojovat z náckovského klubu na svobodu přes mrtvoly pitbullů a skinů s brokovnicema. Film mi rozšířil slovní zásobu o slovo green room. Btw, věděli jste, že podobný agro-skinheadský klub je na Slovensku poblíž Plaveckého Mikuláše? Jezdí tam i čeští náckové a dějí se tam určitě podobné věci. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Horor? Kdeže. Thriller? No to už áno. A pomerne dobre natočený. Keď si vezmem, že sa väčšina scén odohráva len v bare a jeho okolí, tak to palec hore. Atmosféra, ktorú dokázali tvorcovia vyťažiť aj z tohto minima, je pre film natoľko význačná, že keď vás počas svojho drsného priebehu chytí, až do záverečných titulkov sa z nej jednoducho nedostane. P.S. Škoda toho Yelchina. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Green Room“ nepřináší z hlediska survivalu něco nutně nového, vlastně jede na klasiku, ale činí to způsobem, který je neskutečně dobrý. Je to hlavně v tom, že tady je atmosféra, která vás skutečně dovede vycukat a vy se přimějete, že raději budete koukat někam jinam než na to, co se děje. Tohle mnoho hororových filmů poslední doby nezvládne. Tenhle to zvládá s přehledem. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Skupina umelcov, ktorá žije od výplaty k výplate a je takmer bez fanúšikov, prijme v zúfalej situácii ponuku na vystúpenie. Po príjazde na miesto nie sú zrovna nadšení, pretože ich diváci nevyzerajú prívetivo. Budova, v ktorej sa koncert odohráva, sa nachádza uprostred lesa, takže keď sa stanú svedkami ťažkého zločinu, nemajú žiadnu šancu na útek. Stanú sa rukojemníkmi vyšinutých fanatikov, ktorí urobia čokolvek pre to, aby ochránili meno svojho vodcu a splnili jeho príkazy do posledného detailu. - Obrovská rana pod pás všetkým idiotom, ktorí tvrdia, že žáner horor je v koncoch. Brutálna jazda s postupne budovanou atmosférou, ktorej tempo sa stáva brutálnejším a intenzívnejším každou sekundou. V podstate by sa k tomuto hororu perfektne hodil názov Frontière(s) 2, pretože sú si naprosto podobné. Už velmi dlho kritizujem horory, ktoré kvôli zisku volia rating PG-13, ale Green Room ukazuje, že vo filmovom svete prerazí aj brutálny horor s kvalitným spracovaním. Gore je dotiahnuté do úplne perfektných detailov a jednoznačne patrí k tomu najlepšiemu, čo som videl mimo New French Extremity. Na kvalite tomuto hororu pridáva perfektný casting, pretože všetci herci z kapely pripomínajú totálnych stroskotancov, ale svoje postavy hrajú naozaj bravúrne. Páčil sa mi chalan s Jiu-Jitsu, ktoré síce nestálo za nič, ale verím tomu, že na Conora McTappera by úplne stačilo. Herecké výkony a kostýmy záporákov vyzerali velmi pôsobivo a aj zobrazenie fanatizmu bolo uveritelné. Prostredie dodáva Green Room parádnu atmosféru, pretože únik proste nie je možný. Fascinovala ma perfektná práca s osvetlením, ktoré fungovalo vo všetkých momentoch. Zaujímavé, že tie najlepšie horory roku 2015, ktorý som považoval za hororovo dosť slabý, sa objavujú až v polovici roku 2016. V neposlednom rade pridá Green Room na popularite, aj keď to zrejme nikoho nepoteší, aj smrť Antona Yelchina, ktorého si vážim za to, že pred smrťou stihol natočiť dva horory, ktoré majú u mňa 5 hviezdičiek. Nech mu je zem lahká. Green Room a jeho fantastický herecký výkon ostanú navždy v srdciach hororových fanúšikov. EDIT: 30.12.2022 - Naživo si pamätám, ako tento horor, o ktorom som vôbec nič netušil, vyšiel v brutálne horúci júnový deň. Myslel som si, že som to práve kvôli spomínanému horku a prepečenému mozgu nadhodnotil, ale pri druhom zhliadnutí som si Green Room zamiloval ešte viac a bezpochyby je to pre mňa jeden z najfunkčnejších hororov 10s dekády. + herec z Burying the Ex + herečka z Life After Beth a The Final Girls + herec z Victor Frankenstein + herec z 13 Sins a Jessabelle + herec z The Hills Have Eyes II ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Paintballový príbeh, ktorý Pat (Anton Yelchin) rozpráva, je skutočným zážitkom, ktorý mal scenárista a režisér Jeremy Saulnier. Rick Spears je skutočný človek, ktorý urobil to, čo bolo uvedené v príbehu. (Pat.Ko)
  • Scéna, kde je telo ťahané nožom uviaznutým v hlave, bola inšpirovaná väzenským dokumentom, ktorý videl Jeremy Saulnier v televízii, ktorý ho veľmi znepokojil. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno