Reklama

Reklama

V roce 1887 je Texas místem plným násilí, tradic a legend. Prorok Abraham Brant (Woody Harrelson), známý pod přezdívkou Kazatel, má nad obyvateli pohraničního městečka Mount Hermon uhrančivou moc. Příběhy o válce, zabíjení a božskosti ho provázejí na každém kroku. Poblíž městečka odříznutého od okolního světa však začne řeka Rio Grande vyplavovat na břeh řadu mrtvých těl. Bojem vyčerpaný texaský ranger David Kingston (Liam Hemsworth) je proto poslán do Mount Hermon, aby zjistil, kdo má záhadné vraždy na svědomí. Podivným řízením osudu je Abraham tím samým mužem, který Davidovi v dětství zabil tátu v krvavém souboji. Uchvácen a fascinován člověkem, který vzal jeho otci život, přijíždí David se svou krásnou ženou Marisol (Alice Braga) do idylického Mount Hermon. Zatímco je David zmítán mezi literou zákona a objevováním vlastní touhy po pomstě, vyjde najevo, že Abraham, město ani vraždy nejsou ani zdaleka takové, jaké se na první pohled zdají. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (78)

bourec 

všechny recenze uživatele

V hercích to není. Hemsworth my neni nesympatickej,a ostatní herci taky v pohodě.,První hodina je ale neskutečně rozplizlý hovno,plný sektářskejch a náboženskejch plků,až sem měl zvratky na krajíčku.Druhá půlka to sice lehce vylepšila,ale vo přímočarosti,vo emocích se mluvit vůbec nedá.Srajda jako prase.30%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase po čase dostal chuť na western a jelikož se mi připletlo pod ruku tohle dnes jsem to viděl. Duel je vlastně spíše detektivním filmem z divokého západu roku 1887. Je to příběh Texas Rangera (neplést si prosím s Chuckem Norrisem :-), který pátrá po tom, proč Rio Grande vyplavuje mrtvá těla převážně Mexikánců. Více nebudu prozrazovat... Hemsworth mi do role celkem sedl a Woody asi definitivně zakotvil v rolích poděsů a podivínů a já jsem tomu rád. Oni mu totiž docela sedí. Bohužel filmu chybělo nějaké výraznější napětí a i když zápletka byla celkem zajímavá, nepodařilo se tvůrcům z toho prostě udělat film co by divákovi zrychlil tep. Kulisy jsou obstojné, prostředí také, ale film se celkem vlekl jak stezka k Apalačským horám a ty dvě hoďky byly skoro moc... Já tedy dávám 3 hodiny náskoku. * * * ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Dobrá zpráva pro ty, kteří čekají zažitá westernová klišé. Tenhle jim dává do značné míry vale a nahlíží na ně až inovativní formou. Vznikl tak téměř sugestivní antiwestern. A ani kladný hrdina a záporný hrdina není tolik schematický. Špatná zpráva pro milovníky dynamiky a tempa, film má zpočátku pomalý ráz, rozjíždí se pozvolna, nedá kolty rychle od sebe jak nadržená ženská nohy, navíc se ještě bije s televizní unylostí. A je zde úkaz Woody Harrelson, který už by měl být dávno oceněn soškou za herectví, přinejmenším tento jeho maniakální náboženský fanatik si říká o uvedení do Síně slávy, neboť je to kreace nevídaná. Ovládá městečko Mount Hermon, kde se pořádají hony na lidské terče, konkrétně mexikáni končí v tamních vodách. Texaský ranger je pověřen guvernérem, aby vše řádně vyšetřil. Je připraven na nejhorší, neboť muže jménem Abraham zná už z raného dětství, kdy jej tento bídák připravil o tátu. Ve filmu ale vůbec nejde o klasickou pomstu. David Kingston na otce prdí, celý příběh má jiný směr, souboje na kolty nahradily souboje na nože, celé to má i netradiční vyústění. Počáteční pasáže nejsou úplně záživné, pak dojde na první konflikt a film si své tempo drží. Když je ve filmu démonický Harrelson, kdo proti němu může mít šanci, aby zaujal stejnou měrou? Nikdo. A přece je Liam Hemsworth ostrý chlapík, který nejde pro ránu daleko. Ještě chci poukázat na Emory Cohena, který je oproti dvěma hvězdným akvizicím málo známým, přesto se jeho nevyzpytatelný záporák neztratil, hrál Harrelsonova syna. Režie Kierana Darcy-Smithe má své vzletné vrcholy, brutální přechody i nudné propady. Je ale cítit evidentní úsilí nenabídnout převařenou látku. Je zde v rámci žánru řada netradičních inovací i postupů. Je to prostě film, který chce být za každou cenu jiný. Moje hodnocení se ustálilo na 7/10. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Bone Tomahawk před několika měsíci, i The Duel klestí ve westernovém žánru novou a originální cestu, která z něj činí skvělý filmový zážitek. Filmu prospívá i postupné budování atmosféry a mezilidských vztahů, což Vás do děje vtáhne ještě o kousek více. Velkou zásluhu na tomto všem má dozajista i dvojice Liam Hemsworth a Woody Harrelson, kteří zde předvádí solidní a uvěřitelné herecké výkony. The Duel je v rámci westernového žánru velmi povedeným dítkem, které svému režisérovi ostudu rozhodně neudělá. Skvělá práce! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Mám jedinou otázku k tomuto filmu: O čem, že to vlastně bylo? Celý film se neděje nic jiného, než je postavy neustále o něčem diskutují, většinou o nesmyslech a nic se neděje. Jedná se o naprosto zbytečný film, ve kterém to zachraňuje pouhý Woody Harrelson, ale i pro něj to musela být zbytečná práce. Konec by měl být epický, plný střílení a akce, takhle si westerny představuji, ale tohle se fakt nepovedlo. ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama