Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová verze válečného románu Hanse Hellmuta Kirsta vypráví příběh německého vojáka, který prožívá výcvik, frontové nasazení a posléze končí v zajateckém táboře 08/15. Režisér se v něm snažil zachovat Kirstům ironický pohled na hitlerovský wehrmacht. (šubelinka)

Recenze (7)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Tento film sa zaobera skor zivotom v kasarnach, ako nejakym bojom medzi vojakmi. Film mi pripomenul nieco podobne, co som ja zazil na vojne:) Buzerovanie zo strany dostojnikov a zaroven ich zosmiesnovanie radovymi vojakmi vo mne vyvolalo spomienky pocas zitia v kasarni:) Film ma taku prichut komedie, ktora je troska zabavna a prijemne pohladi na dusi:) Toto je prva cast trilogie a som zvedavy ake su zvysne dve casti tohoto filmu. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Předválečný Wehrmacht byl plný vojáků jako těch západních, běhali za babama a na pívo, snažili se ulejvat a ty gumy lampasácký byly upjatý, tupý a křečovitý. A sem tam taky plácli něco lehounce pacifistického, ti vojíni. A vyzráli na nepoctivce. To jsme se to ale hezky a zčerstva vyrovnali s minulostí, že? A jak fösölö! Jodleííí, jodlióóó! Film tak ordinérní, až ho člověk podezřívá z toho, že ordinérním být chce. Stejně jako jeho pokračování. ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Další z německých válečných snímků, který tentokráte s využitím humoru, měl ukázat německého vojáka v tom lepším světle. Jinak celkem povedená série, ale jakoby se neodehrávala v nacistickém Německu. Takoví normální vojáci, že se až divák diví, že se tak nechali zblbnout Hitlerem a šli vyvraždit půlku světa. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Mal to byť vojnový film, ktorý sa však po celý dej odohráva iba v kasáňach a naviac je to komédia. Najviac by som ju prirovnal k sérii Policajná akadémia. Aj tam išlo o buzeráciu adeptov a aj tam si adepti robili z výcvikových dôstojníkov dobrý deň. Nevravím, že v niektorých komediálnych scénach sa nedá nepobaviť, skôr teda sem-tam - nejaké šteky ujdú, ale je to na mňa trochu uletené a nehovoriace nič o vtedajšom nemeckom vojakovi. Nebyť hajlovania pri pozdravoch a typických nacistických heliem, netušil by som, o koho sa to jedná. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Pohled do tajů vojenského výcviku mladé německé armády před 2.světovou válkou.Perfektní ukázka o tom, že když je někdo blbý a zamindrákovaný, že mu vojenské prostředí poskytuje perfektní zázemí, aby se tak mohl chovat. Na druhé straně inteligentní nejvyšší velitel, který dokáže takové lidi perfektně "spláchnout". ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Mario Adorf v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama