Reklama

Reklama

Rodinka Bélierových

  • Francie La Famille Bélier (více)
Trailer 2

Jednoho dne učitel hudby mladé teenagerky (Louane Emera) objeví pěvecký talent této dívky a doporučí jí účast na soutěži Radio France. Háček je ale v tom, že Paula je dcerou neslyšících rodičů, kteří jsou takřka závislí na jejích překladech. K tomu si připočtěme mladého spolužáka, do kterého je Paula zamilovaná a dilema je na světě! Opustit rodinu, která je na jejích překladech do znakového jazyka téměř závislá, a vydat se za vlastním snem, nebo plnit úkol vděčné dcery a opustit vlastní sny? Cesta ke splnění snu je náročná, avšak nikoli nemožná... (Film Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (123)

showxman 

všechny recenze uživatele

Extrémně pohodový film a velké překvapení v jednom. Jednoduchý příběh ozvláštněný právě handicapem hlavních postav dělá z tohoto nenápadného filmu unikátní počin. Hlavní postava Paula (skvělá Louane Emera, která v osmnácti zahrála při svém debutu opravdu skvěle) táhne film a v podstatě "nesleze z pódia", s ostatními vytváří velmi příjemnou chemii, na kterou je radost se dívat. Celé dílo je velice svižné, každá scéna posouvá děj kupředu a i když nás v něm nečekají žádná překvapení, tak bezvýhradně baví a nic na tom nemění, že vtipů, ze kterých by jste se za břicho popadali, je poskrovnu. Dávám čtyři a kousek a určitě si budu tento film dlouho pamatovat. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hm, takže ten veľký Oscarový film CODA je vlastne len vykrádačkou tohto filmu. No dobre. Farmárov zmenili na rybárov a to je všetko. Inak je to doslovná kopírka. Kvalitatívne to vidím rovnako. Jak herecké výkony tak celkové vyznenie filmu. Predsalen sa mi o trochu viac páčila americká verzia, kde mi boli herci sympatickejší a niektoré línie detailnejšie. Takže asi by som viac odporúčil remake. 6/10. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Na slavnostní zahájení Festivalu francouzských filmů 2015, které se neslo v pietním duchu kvůli nedávným teroristickům útokům, nemohli organizátoři zvolit lepší film. Jde totiž o typický francouzský film, úsměvný, dojemný, vtipný, lehce vážný a má i patřičnou hloubku bez americké trapnosti. Výborný únik ze současné mrazivé reality a každodenních starostí. Karin Viard nejlepší výkon, nejvtipnější naopak Eric Elmosnino. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* tahle lehčí francouzská komedie těží z popularity filmů, kde se snaží hlavní hrdina využít svůj talent a dostat se na lepší školu, vyhrát soutěž nebo jinak dostat do povědomí. Takových je spousta a všechny bývají skoro jako přes kopírák. Tady se ho autoři pokusili osvěžit poutem zodpovědnosti ke své hluchoněmé rodině. Z nich vyplývá spoustu vtipných situací a příběh rozhodně nenudí. Herecky i filmařsky je to na dobré úrovni, takže jsem se rozhodoval jen mezi 3 a 4 hvězdičkami. A naštěstí má tady dost vysoké hodnocení, tak není důvod přehánět a doporučuji, když máte chuť na něco odlehčeného. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

HanaM. 

všechny recenze uživatele

Směješ se, až se za bricho popadáš, u toho brečíš a u nějakých forů se i začervenáš. Možná znáte takových filmů hodně, ale stejně si myslím, že čím víc jich bude, tím víc bude život krásnější. Téma pěveckých ambicí dcery, která má neslyšící rodiče ještě podtrhuje klasické mezigenerační neshody. Hudba Michela Sardoua ještě zesiluje atmosféru. Buleli jsme v kině snad všichni. Kouzelné. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Herci sa učili posunkovú reč zhruba 4 mesiace. (Arsenal83)

Související novinky

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama