Reklama

Reklama

Rodinka Bélierových

  • Francie La Famille Bélier (více)
Trailer 1

Jednoho dne učitel hudby mladé teenagerky (Louane Emera) objeví pěvecký talent této dívky a doporučí jí účast na soutěži Radio France. Háček je ale v tom, že Paula je dcerou neslyšících rodičů, kteří jsou takřka závislí na jejích překladech. K tomu si připočtěme mladého spolužáka, do kterého je Paula zamilovaná a dilema je na světě! Opustit rodinu, která je na jejích překladech do znakového jazyka téměř závislá, a vydat se za vlastním snem, nebo plnit úkol vděčné dcery a opustit vlastní sny? Cesta ke splnění snu je náročná, avšak nikoli nemožná... (Film Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (124)

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* tahle lehčí francouzská komedie těží z popularity filmů, kde se snaží hlavní hrdina využít svůj talent a dostat se na lepší školu, vyhrát soutěž nebo jinak dostat do povědomí. Takových je spousta a všechny bývají skoro jako přes kopírák. Tady se ho autoři pokusili osvěžit poutem zodpovědnosti ke své hluchoněmé rodině. Z nich vyplývá spoustu vtipných situací a příběh rozhodně nenudí. Herecky i filmařsky je to na dobré úrovni, takže jsem se rozhodoval jen mezi 3 a 4 hvězdičkami. A naštěstí má tady dost vysoké hodnocení, tak není důvod přehánět a doporučuji, když máte chuť na něco odlehčeného. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Film o rodinné soudržnosti, lásce a zpěvu velmi chytlavě natočený a s mnoha vtipnými momenty. To, co mezi sebou řešili máma a táta Bélierovic, to jsem ještě v žádným filmu neviděl:-) Hlavní holka byla sympatická a pokud ty písničky i sama nazpívala, tak i šikovná. Hrozně příjemný a místy i dojemný film. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Francouzská verze je o něco drsnější než americký remake. V něm si neumím představit, že by učitel vyžadoval po středoškolácích, aby zpívali duet o markýzi de Sade nebo červenajících se prostitutkách. Či že by spolu měli sex promiskuitní dívčina a kluk, co vypadá, že ještě chodí na základku. Jinak ale příběh zůstává víceméně stejný, a podobné je i jeho zpracování – poctivé řemeslo bez větších ambicí. Finále vyzní malinko do ztracena (jak to dopadne s první láskou, co otcova politická kariéra?). Herci mi typově připadali přesvědčivější než v americkém snímku. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

První rozjezdovka ve Varech a hned taková pecka. Sice už tento film není svým rokem vzniku úplně aktuální, ale to nemění nic na faktu, že Francouzové u mě zase zaskórovali, protože jejich humor má srdce, duši, ladnost a je velice vhodný pro všechny věkové kategorie. Ne nadarmo dávám vcelku pravidelně francouzským komediím pět hvězd. Když to mělo být vtipné, tak to prostě bylo vtipné tak, že jsem se řezala smíchy a když to mělo být dojemné, tak se mi hrnuly do očí slzy a nebyla jsem v sále jediná. Všichni, kdo poté opouštěli sál, vypadali rozněžněle a dojatě. Na to, že to byla střela dost naslepo, lepší uvítání si neumím představit. KVIFF 2022 ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása. Přímé, předvídatelné, ryze rodinné, silné v relativně banálních momentech, excelentně zahrané, krásný humor, dojemné, francouzsky jemné, belgicky mlsné. Tohle se muselo piplat, hýčkat a protože to nedrhne, netlačí,  muselo se to piplat s velkou láskou. Moc pěkné! Příjemný film, který sděluje mnohé. Žádná přiblblá řachanda, sedlo mi. Navíc mám ráda François Damiense. Zamilovala jsem si jej v Něžnosti, která se divákům moc nelíbila. Mně jo. S tím chlapem se cítím fajn. Milujícího tátu dal báječně. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Hoci novinárske recenzie boli pozitívne ohľadom priblíženia témy a posunkovej reči francúzskemu publiku, niektorí aktivisti pre nepočujúcich boli pohoršení, že "dvaja známi herci s dokonalým sluchom boli obsadení do úlohy hluchonemých rodičov, pričom sú hlavným zdrojom komediálnosti vo filme". (Arsenal83)
  • Pieseň „Je vole“ napísal Michel Sardou ako druh samovražedného tónu tínedžera [ako vysvetlil vo svojej autobiografii]. Vo filme boli mierne zmenené texty (okrem refrénu), aby zodpovedali téme filmu, ktorou je odchod z domu za kariérou, nie za samovraždou. (Arsenal83)

Související novinky

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama