Reklama

Reklama

Rodinka Bélierových

  • Francie La Famille Bélier (více)
Trailer 1

Jednoho dne učitel hudby mladé teenagerky (Louane Emera) objeví pěvecký talent této dívky a doporučí jí účast na soutěži Radio France. Háček je ale v tom, že Paula je dcerou neslyšících rodičů, kteří jsou takřka závislí na jejích překladech. K tomu si připočtěme mladého spolužáka, do kterého je Paula zamilovaná a dilema je na světě! Opustit rodinu, která je na jejích překladech do znakového jazyka téměř závislá, a vydat se za vlastním snem, nebo plnit úkol vděčné dcery a opustit vlastní sny? Cesta ke splnění snu je náročná, avšak nikoli nemožná... (Film Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (123)

PEZ 

všechny recenze uživatele

Úprimný a vtipný film o jednej originálnej rodinke. Originálnej tým, že je takmer celá hluchá! Francúzom sa podarilo natočiť vydarenú feel-good komédiu, ktorá neprekvapivo na konci dojme. Dobré postavy a vynikajúce herecké osadenstvo to posúva do nadpriemeru. V prvom rade po všetkých smeroch talentovaná Louane Emera, ktorá týmto svojím debutom hneď získala César Award (francúzske Oscary) a aj Lumiere Award zhodne za najnádejnešiu herečku. V druhom rade predstavitelia jej rodičov - Karin Viard a François Damiens - získali nomináciu na César Award, prvá menovaná dokonca vyhrala Lumiere Award za najlepšiu herečku v danom roku. A do tretice Eric Elmosnino, ktorý skvelo zahral učiteľa spevu, tiež získal nomináciu na César Award. Okrem debutantky sú to všetko dávno ostrielaní a cenami ovenčení herci a na plátne to bolo aj vidieť. Pekný film, ktorý môžete bez obáv pustiť aj svojím rodičom. 8/10 ()

HanaM. 

všechny recenze uživatele

Směješ se, až se za bricho popadáš, u toho brečíš a u nějakých forů se i začervenáš. Možná znáte takových filmů hodně, ale stejně si myslím, že čím víc jich bude, tím víc bude život krásnější. Téma pěveckých ambicí dcery, která má neslyšící rodiče ještě podtrhuje klasické mezigenerační neshody. Hudba Michela Sardoua ještě zesiluje atmosféru. Buleli jsme v kině snad všichni. Kouzelné. ()

Reklama

Lapacka 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl v Programmkino Ost v Dresden a byl naprosto skvělý! Přirozeně plynoucí vyprávění, šansony v podání středoškoláků, kteří se připravují na talentové zkoušky v Paříži a život na francouzské vesnici. Rodinný příběh bez veškerých hloupostí, které se v současném filmu z EU objevují. Doufám, že se distribuce tohoto filmu u nás ujme nějaká zkušená distribuční firma a uvede ho také do českých kin. Na tuhle zábavnou podívanou by si určitě našli cestu diváci podobně jako ve Francii nebo Německu, kde patří mezi jednoznačné hity. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Některé filmy překypují negativními postavami. Zde je tomu naopak. 1) Filmík jest to průhledný, jednoduchý, plný slunce, radosti a optimismu._____ 2) Líbil se mi 18letý Ilian Bergala (zpěvák Gabriel) a skutečný neslyšící Luca Gelberg, jehož věk jsem nezjistil (mladý Paulin bratr Quentin)._____ 3) Herci strávili čtyři měsíce učením se znakové řeči._____ 4) Louane Emera se probojovala do semifinále (5. - 8. místo) 2. řady francouzské verze soutěže The Voice (2013). V soutěži si jí všiml Eric Lartigeau a obsadil ji do role Pauly (filmový debut). Její první CD Chambre 12 vyšlo v roce 2015 a stalo se nejprodávanější deskou roku ve Francii._____ 5) 67letý Michel Sardou je slavný francouzský zpěvák a skladatel. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása. Přímé, předvídatelné, ryze rodinné, silné v relativně banálních momentech, excelentně zahrané, krásný humor, dojemné, francouzsky jemné, belgicky mlsné. Tohle se muselo piplat, hýčkat a protože to nedrhne, netlačí,  muselo se to piplat s velkou láskou. Moc pěkné! Příjemný film, který sděluje mnohé. Žádná přiblblá řachanda, sedlo mi. Navíc mám ráda François Damiense. Zamilovala jsem si jej v Něžnosti, která se divákům moc nelíbila. Mně jo. S tím chlapem se cítím fajn. Milujícího tátu dal báječně. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • The Guardian kritizoval casting: "Film využíva počujúcich hercov na hranie rolí nepočujúcich postáv, výsledkom čoho je trápna a hlúpa interpretácia kultúry nepočujúcich a posunkového jazyka." (Arsenal83)
  • Hoci novinárske recenzie boli pozitívne ohľadom priblíženia témy a posunkovej reči francúzskemu publiku, niektorí aktivisti pre nepočujúcich boli pohoršení, že "dvaja známi herci s dokonalým sluchom boli obsadení do úlohy hluchonemých rodičov, pričom sú hlavným zdrojom komediálnosti vo filme". (Arsenal83)
  • Pieseň „Je vole“ napísal Michel Sardou ako druh samovražedného tónu tínedžera [ako vysvetlil vo svojej autobiografii]. Vo filme boli mierne zmenené texty (okrem refrénu), aby zodpovedali téme filmu, ktorou je odchod z domu za kariérou, nie za samovraždou. (Arsenal83)

Související novinky

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama