Reklama

Reklama

Rodinka Bélierových

  • Francie La Famille Bélier (více)
Trailer 2

Jednoho dne učitel hudby mladé teenagerky (Louane Emera) objeví pěvecký talent této dívky a doporučí jí účast na soutěži Radio France. Háček je ale v tom, že Paula je dcerou neslyšících rodičů, kteří jsou takřka závislí na jejích překladech. K tomu si připočtěme mladého spolužáka, do kterého je Paula zamilovaná a dilema je na světě! Opustit rodinu, která je na jejích překladech do znakového jazyka téměř závislá, a vydat se za vlastním snem, nebo plnit úkol vděčné dcery a opustit vlastní sny? Cesta ke splnění snu je náročná, avšak nikoli nemožná... (Film Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (123)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Některé filmy překypují negativními postavami. Zde je tomu naopak. 1) Filmík jest to průhledný, jednoduchý, plný slunce, radosti a optimismu._____ 2) Líbil se mi 18letý Ilian Bergala (zpěvák Gabriel) a skutečný neslyšící Luca Gelberg, jehož věk jsem nezjistil (mladý Paulin bratr Quentin)._____ 3) Herci strávili čtyři měsíce učením se znakové řeči._____ 4) Louane Emera se probojovala do semifinále (5. - 8. místo) 2. řady francouzské verze soutěže The Voice (2013). V soutěži si jí všiml Eric Lartigeau a obsadil ji do role Pauly (filmový debut). Její první CD Chambre 12 vyšlo v roce 2015 a stalo se nejprodávanější deskou roku ve Francii._____ 5) 67letý Michel Sardou je slavný francouzský zpěvák a skladatel. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemne ladený film o hluchonemej rodine a dievčati, ktorá v sebe objavila spevácky talent, ktorý sa snaží zúžitkovať v miestnom zbore a zároveň sa uchádzať o miesto na hudobnej škole v Paríži. Námet vyznieval ťažkopádne a trochu som sa obával, že tam bude kopa pátosu ako to často pri téme postihnutí býva, ale opak bol pravdou. Napokon to bola svieža dramédia s typicky francúzskym dôvtipom, sympatickými postavami a ako bonus boli k tomu zvučné melódie speváckeho zboru, ktorých by som ja osobne zniesol aj oveľa viac. Najväčšou chybičkou krásy však bola predvídavosť celého príbehu. Ale inak celkom fajn! ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hm, takže ten veľký Oscarový film CODA je vlastne len vykrádačkou tohto filmu. No dobre. Farmárov zmenili na rybárov a to je všetko. Inak je to doslovná kopírka. Kvalitatívne to vidím rovnako. Jak herecké výkony tak celkové vyznenie filmu. Predsalen sa mi o trochu viac páčila americká verzia, kde mi boli herci sympatickejší a niektoré línie detailnejšie. Takže asi by som viac odporúčil remake. 6/10. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Skoro tak dokonalé ako remake, avšak ako v prípade CODA tak aj tu chápem, že na niekoho takéto pozitívne dobytie batérií bude pôsobiť skrátka ako gýč. Mám dojem, že francúzsky originál ponúka menší konflikt záujmov v rodine a tak sa divák asi až tak strachovať o profesionálnu budúcnosť hlavnej hrdinky nemusí. Línia s kandidatúrou mohla byť dotiahnutá viac do konca, než len dopovedanie obrazom na začiatku záverečných titulkov. Tu však zbabelé a bezvýznamné výčitky končia, hanobiť film, ktorý mi vylepší náladu a jeho subjektívny čas je polhodinka by bolo nefér ako voči tvorcom, tak aj voči sebe samému. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jako příjemná jednohubka, proč ne. Ale že by mě to oslovilo natolik, abych si to někdy chtěl pustit znova, to fakt ne. Navíc to komedie ani moc není (tedy takhle - je, ale vše komediální skončí někde před druhou polovinou filmu a i tak jsou to většinou vtipy o menstruaci) a scénář to má dost nedodělaný. Opravdu nepobírám, proč o hendikepu svojí rodiny neřekla tomu učiteli mnohem dřív, ale čekala, dokud se nesetkají osobně (přitom by jí to vyřešilo sakra HODNĚ problémů, které zde vyvstali), proč o té nabídce neřekla svojí rodině dřív, proč tam vůbec je dějová linka s kandidaturou na nového starostu a s tím spojené dost možné zabavení půdy Belierových, když pak úplně vyšumí do ztracena, zničehonic zmizí z děje a jestli jim pozemek zůstal se vůbec nedozvíme, ale hlavně že to má strašně dojemné finále v nejočekávatelnějším slova smyslu... Přitom to mohlo být další téma filmu a kdyby se s ním skutečně pracovalo, tak by bylo i silné (nebo teda aspoň mě vytáčí, když mocnější berou ostatním jejich pozemky, aby si místo nich postavili něco vlastního a zbytečného), ale Lartigauovi se to holt nehodilo do krámu, tak to celé nechal plavat. Takhle to stojí jen na svém originálním nápadu o dospívající slyšící holce v rodině neslyšících, ale nic dalšího to nepřináší, zvlášť když to má jen naprosto obyčejnou zápletku o ptáčeti, co chce vyletět z hnízda za svým snem a jeho rodiče mu v tom brání. Ale tak aspoň to moc nevydírá, zahrané je to celkem slušně a scéna na soutěži, kde holka zpívá i ve znakové řeči, byla fakt silná. Na remake kouknu někdy taky, když už to dostalo toho Oscara (ať vím za co, protože jestli to zase bude jen prachsprostá vykrádačka, které bude mít odlišný jen jazyk a zemi, tak se asi naštvu), ale spěchat na to zatím nebudu. Doufám jen v to, že to bude mít líp napsaný scénář. Slabé 3* ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Hoci novinárske recenzie boli pozitívne ohľadom priblíženia témy a posunkovej reči francúzskemu publiku, niektorí aktivisti pre nepočujúcich boli pohoršení, že "dvaja známi herci s dokonalým sluchom boli obsadení do úlohy hluchonemých rodičov, pričom sú hlavným zdrojom komediálnosti vo filme". (Arsenal83)
  • Herci sa učili posunkovú reč zhruba 4 mesiace. (Arsenal83)

Související novinky

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama