Reklama

Reklama

Slečna Marpleová řeší svůj doposud nejzapeklitější případ, když dostane od přítele, zesnulého pana Rafiela, instrukce, aby prošetřila případný zločin, ale sama neví, o jaký zločin jde. (Viasat)

Recenze (41)

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agatha Christie byla nepochybně talentovaná spisovatelka, ale i ona se holt musela nějak živit... Detektivka, jejíž filmové zpracování vyvolává nechtěné výbuchy smíchu v těch nejvypjatějších chvílích asi nebude úplně podařená a to se přitom tvůrci tohoto filmu vcelku hodně snažili (možná až moc) ovšem nic naplat, výsledkem je bída s nouzí. Doslova od prvního záběru to celé působí naprosto nepravděpodobně, ovšem nepravděpodobnost reálií ještě nebije do očí tolik, jako nezvládnutá psychologie postav a naprostá nepravděpodobnost většiny situací... Celkový dojem: 50% ()

fruitbueno 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající díl. Slečna Marplová, pdobně jako Hercule Poirot, je prostě Nemesis kdekoho. Tajné, pod kobercem zametené svědomí, stálá hrozba vytažených kostlivců a tak podobně. Tenhle díl měl švih, atmosféru, vynikající kameru a hrozně moc podtextů, vedlejší postavy brilantně nahrávaly na smeče zejména Marplové, pozadu nezůstával ani pisálek a policajt-pisálek II. P. S. Ty záběry z kláštera, to temné a plné pavučin osvícené jen baterkami -huuuuú! ()

Reklama

EllinkaD 

všechny recenze uživatele

Díl se mi náhodou moc líbil - i když jsem si ho původně kupovala hlavně kvůli herečce Ruth Wilson - která měla bohužel tu smůlü, že ji dabovala Kateřina Brožová ... nechápu, kdo to vybral - postava Geraldiny, kterou Ruth hraje je opravdu mladá a dabing se opravdu moc nevyvedl .... Ale jinak - stejně jako skoro všechny díly, které jsem viděla, dávám 5* .... I když Hercula Poirota mám ještě radši, než slečnu Marplovou :o) ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předlohu jsem zatím nečetla. Stejně na mě zpracování působilo podivným dojmem a atmosférou. Možná i knižní předloha je slabší, ale tohle bylo opravdu vyloženě poprvé, co jsem vraha znala už od třetiny filmu. Potěšil mě synovec Raymond, ale zbytek obsazení mi přišel zvláštní, možná to bylo i celkem nevhodným dabingem. (Řidička autobusu....) Konečné rozřešení působí spíše nechtěně komicky. Tak předvídatelnou Marplovou jsem opravdu hodně dlouho neviděla a je to pro mě celkem zklamání. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Road-movie so slečnou Marplovou, takže pomerne netradičné krimi. Nie je to síce výstavne dielo, ale určitú atmosféru tajomna to má. Každá zastávka autobusu prináša novú záhadu a posledná samozrejme kompletné objasnenie. Hoci kvôli komplikovanosti málo pravdepodobné, ale ku všetkému predchádzajúcemu to pasuje. Chvíľu som sa nudil, chvíľu čakal s napätím, takže priemer. ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama