Reklama

Reklama

Lion

  • Česko Nejdelší cesta domů (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětiletý indický chlapec Saroo se ztratí ve vlaku, který ho odveze tisíce kilometrů od jeho domova a rodiny. Ocitne se v ulicích Kalkaty, kde se musí naučit sám a opuštěný přežít. Po strastiplné a nebezpečné cestě se na něj usměje štěstí a adoptuje si ho manželský pár z Austrálie. O pětadvacet let později, vyzbrojen jen hrstkou nejasných vzpomínek, neochvějným odhodláním a revoluční technologií Google Earth, se vydává na dlouhou cestu za svou ztracenou rodinou v daleké Indii. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (260)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Uf, páni, tohle bylo vážně skvělé. Jak jistě víte, já většinou nečtu obsahy, nekoukám na trailery, takže je pro mě dá se říci každý film takovým překvapením. A tohle je velmi příjemné překvapení. Příběh Sarooa je velmi smutný, ale také šťastný. Je to parádně zfilmováno, hrozně mě ten příběh zaujal. Ten herec, jak hrál malého Sarooa, ten si zasloužil minimálně nominaci na Oscara, takový skvělý výkon od dítěte jsem ještě neviděl. Samozřejmě pak i Dave Patel v roli dospělého Sarooa se činil. A na závěr filmu skvělá píseň od Sii. Tohle doporučuji každému si pustit, opravdu velmi emotivní příběh. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Super první část, ve které tvůrci na diváka systematicky a funkčně přenášejí pocit paniky a beznaděje ztraceného chlapce. Pak ale přijde nedůvěryhodný a kýčovitý patvar, ve kterém Dev Patel osmdesát procent času tklivě hledí do dáli a přemýšlí o potřebě hledání vlastní minulosti. To jsem nedal. Možná kdyby k posouvání děje dopředu nebyly užíváný tak schematické vypravěčské zkratky, možná kdyby vše nebylo tak chirirgicky přesně naaranžované, aby to v divácích vyvolávalo emoce, možná kdyby měla Rooney Mara víc prostoru... Ale takhle ne. 45 % ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Celkom dosť detailov z detstva si vybavil ten chlapec. Ja si nepamätám skoro nič, ale možno aj preto, že v mojom živote nenastal taký veľký zlom. Chápem úplne tú jeho posadnutosť nájsť mamu a brata a povedať im, že je v poriadku. Malý Sunny bol skvelý a budem sa zase opakovať, ale z Deva sa stáva veľký sympaťák. Divácky vďačný a zaujímavý príbeh. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Verím tomu čo som práve videla a neverím tým cynickým komentárom a bodovaniu. Ako veľmi sme už zhýčkaný a rozmaznaný touto chorou civilizáciou, že už nenájdeme ani trochu súcitu a pochopenia a viery v dobré konce. Samozrejme, že si títo chytráci, hodnotiaci za tri a menej, nedokážu nič podobného predstaviť, žijúci vo svojom sterilnom, umelom svete medzi štyrmi stenami, počítačmi, svojimi kinami, reštauráciami s rýchlym občerstvením, školami a barmi. Možno si všetci tí veľkí odborníci na životnú realitu o mne budú myslieť, že som naivná husička, ale ja verím tomu čo som videla a zanechalo to vo mne veľmi hlboký dojem. Rozhodne a jednoznačne jeden z najlepších filmov o ľudskom osude a taktiež jeden z najkrutejších a zároveň s najlepším koncom. Prosím viac takýchto a menej amerických sračiek o nepremožiteľných agentoch FBI, alebo teeneagerovských upírskych zlátanín a podobne... Absolútne vynikajúci detský herec a prvá tretina neskutočne emotívna a taktiež aj záver. Videla som už toľko nezmyslov, že ten rozdiel poznám a preto tento film vrelo doporučujem! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu je úplne úžasná, pre nás Európanov zaujímavo špinavá, plná krásnych exteriérov i pohľadov do života bežných, prevažne chudobných ľudí v Indii. Musím pochváliť castig, malý Saroo je vážne roztomilý chlapec a dlho si budem pamätať jeho nočné blúdenie opusteným vlakom, kde tenkým vláskom volá meno svojho brata: "Guduu." Potešila ma i nezvyčajne civilná N. Kidman v zaujímavej roli, v akej sme ju ešte nevideli. Hudba je výborná, zvlášť na mňa zapôsobila v záverečnej scéne hľadania domova cez Google Earth na notebooku. Hudba v tej scéne nemá nejaký výrazný motív , ale napriek tomu bola veľmi účinná. Druhá polovica filmu trochu stratila tempo, ale dojímavý záver to opäť zdvihol. Výborne zapadli i skutočné zábery v úplnom závere filmu. 80%. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (21)

  • Nicole Kidman bola do svojej role vybraná skutočnou Sue Brierly. Počas natáčania sa z nich stali priateľky. (Astonko)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Když začínalo natáčení, neuměl Sunny Pawar (malý Saroo) anglicky ani slovo a i přes to natočil několik filmových scén hraní kriketu. (MessiM)

Související novinky

89. Oscary - výsledky

89. Oscary - výsledky

27.02.2017

Letošní nejprestižnější filmové ceny byly uděleny. Americká Akademie umění a věd rozhodla o tom nejlepším, co bylo v Hollywoodu i jinde ve světě natočeno. Filmem roku se navzdory očekávání stalo… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

Reklama

Reklama