Reklama

Reklama

Lion

  • Česko Nejdelší cesta domů (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětiletý indický chlapec Saroo se ztratí ve vlaku, který ho odveze tisíce kilometrů od jeho domova a rodiny. Ocitne se v ulicích Kalkaty, kde se musí naučit sám a opuštěný přežít. Po strastiplné a nebezpečné cestě se na něj usměje štěstí a adoptuje si ho manželský pár z Austrálie. O pětadvacet let později, vyzbrojen jen hrstkou nejasných vzpomínek, neochvějným odhodláním a revoluční technologií Google Earth, se vydává na dlouhou cestu za svou ztracenou rodinou v daleké Indii. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (259)

javak810i 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoci, ale k tomu, abych dal filmu vyšší hodnocení, by mě musel více emocionálně oslovit. Bylo vidět, že se o to hodně snažil, ale na mě to nějak nezafungovalo. Nevím, zda za to může občasná nevěrohodnost hereckých výkonů, nebo jen mé cynické, zamrzlé srdce :D. Každopádně očividně se našlo i hodně lidí, které film citově uchopil a nepustil a já jim závidím. Když ale pominuty tenhle fakt, tak po ostatních stránkách musím upřímně uznat, že se jedná o dost vydařený snímek se silným příběhem a především krásnými záběry a skvělým hudebním doprovodem. Jen díky té absenci citového napojení na hlavní hrdiny jsem se místy tak trochu nudil. Za mě lepší 3* ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Není absolutní pochyb o tom, že Lion byl natočen na základě úžasného životního příběhu, avšak dovolím si tvrdit, že ani sám život by nenapsal něco tak neuvěřitelně přeslazeného a místy i nesympatického. Možná to byl režisérův záměr, kdo ví, nicméně na mě osobně tyto části působily jako velmi rušivý element v jinak dobře namíchaném filmovém koktejlu. Až tento velmi podstatný detail nemám k filmu Lion žádné výtky. Všechno ostatní, začínaje poutavým úvodem a konče hereckými výkony, funguje tak jak se v rámci filmu očekává. „I'm not from Calcutta... I'm lost.“ ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Príjemný závan exotiky v tom množstve filmov, ktoré sa dostanú do našich kín. Podobne ako v Slumdog Milionárovi, aj tu je zaujímavejšia tá detská časť bez Patela, no celkovo určite pôsobí Lion vierohodnejšie a emocionálne silnejšie ako SM. Nie je až taký extra silný, aby si zaslúžil byť medzi filmami nominovanými na Oscara, no keďže tento filmový rok sa mi javí ako najslabší za dlhé obdobie, tak prečo nie, spomedzi nominovaných určite nie je najhorší. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Neviem, kedy som naposledy zažil v kine dramatický film, ktorý by ma skutočne držal po celý čas. Kde som sa nenudil, nebol zvedavý ako sme ďaleko a jediné čo ma zaujímalo bol fakt, ako to nakoniec celé dopadne. "Lion" by som do tejto kategórie zaradil, pretože mám pocit, že ku koncu som skutočne prežil všetky emócie, ktoré som mal. Film ma veľmi silne zasiahol nakoľko sme mali možnosť prežiť všetko, čím si Saroo prežil spolu s ním. A funguje to v tomto náramne. Vidíme ho ako strateného malého chlapca, ktorý sa nakoniec dostane do Austrálie a následne ako dospelého, kedy začne hľadať svoju cestu domov. Malé momentky občas vedia byť rovnako silné v tomto filme. Ako napríklad muž v kaviarni s lyžicou, ktorého začne Saroo napodobňovať. Alebo keď sa modlí k soche a vezme si odtiaľ jedlo. Všetko čo sa stane má vo filme silný zásah a myslím si, že pri konci skutočne máme pocit, že sme prežili všetko. A keď sa mu konečne podarí nájsť svoju rodnú dedinku, prežívame tú radosť spolu s ním. Alebo by som mal povedať, ja som to prežíval celý čas. Hudba je vynikajúca, atmosféra je silná a celý čas drží. Film je okrem toho vynikajúco zrežírovaný a je plný uveriteľných hereckých výkonov, ktoré ma skutočne presviedčajú. Ja som to dopozeral, spätne nad filmom ešte premýšľal a nevedel som prísť na nič, čo by som mohol označiť ako problém filmu. Nič také som nenašiel. Nenudilo ma to, prežil som to spolu so Sarú-om, mal som pocit, že všetko bolo úprimné, netlačilo to na pílu a bolo to podané uveriteľne. Pre mňa jeden z najlepších filmov a veľký tohtoročný kandidát na najlepší film roka. Čeknite si ho, ak ste to už nespravili. Hodnotenie: A+ ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Celkom dosť detailov z detstva si vybavil ten chlapec. Ja si nepamätám skoro nič, ale možno aj preto, že v mojom živote nenastal taký veľký zlom. Chápem úplne tú jeho posadnutosť nájsť mamu a brata a povedať im, že je v poriadku. Malý Sunny bol skvelý a budem sa zase opakovať, ale z Deva sa stáva veľký sympaťák. Divácky vďačný a zaujímavý príbeh. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (21)

  • Když začínalo natáčení, neuměl Sunny Pawar (malý Saroo) anglicky ani slovo a i přes to natočil několik filmových scén hraní kriketu. (MessiM)
  • Konkurz Dev Patela (Saroo) na jeho rolu trval vyše 6 hodín, lebo tvorcovia si neboli istí, či nie je príliš očividné, že má indické korene. (Astonko)
  • Dev Patel (Saroo) sa o scenári vyjadril ako o najlepšom, aký kedy čítal. (Astonko)

Související novinky

89. Oscary - výsledky

89. Oscary - výsledky

27.02.2017

Letošní nejprestižnější filmové ceny byly uděleny. Americká Akademie umění a věd rozhodla o tom nejlepším, co bylo v Hollywoodu i jinde ve světě natočeno. Filmem roku se navzdory očekávání stalo… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

Reklama

Reklama