Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christian Wolff (Affleck) je matematický génius, který má lepší vztah k číslům než k lidem. Pod zástěrkou maloměstské účetní kanceláře pracuje jako nezávislý účetní pro několik nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. S postupným stahováním smyčky ze strany oddělení pro boj s organizovaným zločinem ministerstva financí, v jehož čele stojí Ray King (J. K. Simmons), Christian přijme legálního klienta: dobře zavedenou společnost zabývající se robotikou, ve které účetní (Anna Kendrick) zjistila účetní nesrovnalosti ve výši miliónů dolarů. Ale s tím, jak Christian rozkrývá účetní záznamy a přibližuje se k odhalení pravdy, začíná v jeho okolí stoupat počet mrtvých. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (832)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, dobre napísaný, dobre zahraný, dobre obsadený, ale predovšetkým ešte lepšie zostrihaný. Gavin O'Connor opäť potvrdil, že mu drsné filmy sedia a dokáže im dať ten správny náboj a atmosféru. Príbeh a postavy majú čím zaujať a majú čo hrať. Predovšetkým poteší, že hlavná postava pomaly odhaľuje svoju minulosť. K tomu vynikajúce akcie na čele s Benom Affleckom, ktorému to neskutočne sedí. 85% - 4* ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

První půlka 3/5, ta druhá 5/5. Překvapivě velice pomalý rozjezd, který se prolne do celého filmu a až do samotného konce vyvolává mnoho otázek, na které záměrně neodpovídá. Sám budu potřebovat druhé shlédnutí. Faktem zůstává, že Affleck je zde jako vždy výborný a vůbec nejlepší jsou akční scény, ve kterých "Warrior" Gavin O'Connor naprosto válí. Sice to občas drhne a možná jsem čekal malinko více, ale nekompromisní účetní rozhodně nezklamal. A ten závěr? Bman v Punisher first round. Tedy skoro. PS : Vůbec těch příměrů k Batmanovi je tady více než dost. Wolff si čte Detective comics, zpívá si onu známou říkanku Solomona Grundyho, narážky k Alence v říši divů, setkává se s detektivem Gordonem a spolupracuje s Robinem...8/10 ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Vôbec sa mi do toho nechcelo. Nechápal som, o čo v ňom presne má ísť. Autizmus? Účtovník, ktorý je zároveň zabijakom? Romantická buddy movie s mladou účtovníčkou? Nakoniec som sa na to ale s pomocou pani manželky dal a musím priznať, že ma to svojím spôsobom bavilo. Scenár je strašný bordel, ale práve to, koľko nesúrodých vecí obsahuje, má za následok, že sa nebudete stíhať nudiť. Akonáhle režiséra prestane zaujímať ústredný účtovník, začne sa strieľať, potom sa preladí na (pre dej úplne zbytočnú) dvojku vyšetrovateľov atď. Je pravda, že niektoré nápady, scény a momenty nie sú domyslené, vysvetlené a logické (chápem tomu dobre, že vyšetrovatelia poznali matku páchateľa, po ktorom pátrajú a napriek tomu nedokázali zistiť jeho identitu?). Akčné scény sú dobré, ale je ich málo. Na konci ma to dojalo, hoci by som niečo také nebol na začiatku povedal. Čo sa bratov týka, tušil som, že tam bude pes zakopaný a mal som tip ohľadom finálneho twistu, ale tvorcovia mi prešli cez rozum a ponúkli mi úplne iný. „Aký máš plán?“ – „Nájdem ho.“ – „A potom?“ – „Strelím ho do hlavy.“ ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Vůbec mne to nebavilo. Asi nejsem stále schopen akceptovat Bena Afflecka podobně třeba jako Marka Wahlberga jako herce (hraje?), barbínoidní Kendrick tomu taky nepomohla. Přitom "druhořadí" herci (Tambor, Simmons, Lithgow) super. Možná hrálo roli i to, že jsem byl vochrápanej, takže jsem se v ději moc neorientoval... 50% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Určitě jedno z překvapení roku. Promyšlené psychologické drama o autismu tu O'Connor mísí s brutálním akčním nářezem ve stylu Johna Wicka. Affleck je skvěle obsazený. Příběh krásně odsýpá a pořád se něco děje. I účetní část je zajímavá. Není tu nouze o vtipné situace ala Ben kontra normální svět. Bernthal jako padouch super. Uvažte Barman vs Punisher, kdo by na tohle nešel? ()

Galerie (43)

Zajímavosti (22)

  • Obraz Jacksona Pollocka, jež se ve filmu objeví, se jmenuje „Free Form“ a byl vytvořen v roce 1946. (DaUr)
  • Režisérem druhého natáčecího štábu byl Sam Hargrave. Natáčení se také zúčastnil jeho bratr Daniel Hargrave, který na filmu pracoval jako kaskadér. (Rominator)

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

11.11.2017

Loňská comicsovka Sebevražedný oddíl sice moc lidí nenadchla, 745 vydělaných milionů nicméně znamená dvojku. Té se ujal Gavin O'Connor, režisér Warriora nebo Zúčtování, a měla by se začít točit v… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

07.09.2017

Loňský Sebevražedný oddíl se díky famózní marketingové kampani proměnil v hit. Studio Warner Bros. se tudíž vykašlalo na slabší přijetí a začalo chystat dvojku, k níž se však rozhodl nevrátit David… (více)

Reklama

Reklama