Reklama

Reklama

Boj za svobodu

  • USA Free State of Jones (více)
Trailer 1

Boj za svobodu přináší velkolepé akční drama zasazené do dob americké občanské války. Snímek vypráví příběh odbojného jižanského farmáře Newta Knighta (Matthew McConaughey) a jeho ozbrojené revolty proti Konfederaci. Knight spolu s dalšími drobnými farmáři a místními otroky roznítil povstání, které vyústilo v odtržení mississippského okrsku Jones County od Konfederace a k založení Svobodného státu Jones. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (151)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Esence amatérismu.140 minut bez jakékoliv dramaturgické výstavby, technické zpracování na úrovni českého televizního seriálu, kdy především noční scény vypadaly, jako bych je natočil sám někde za barákem. Naprosto nepochopitelná práce s hloubkou ostrosti, kdy je často zcela nesmyslně část obrazu v úplné neostrosti, aniž by to mělo nějaký význam. To všechno a ještě mnohem víc neprofesionální, nebo přinejmenším netalentované filmové práce. Je smutné, že do toho všeho hraje skvělý McConaughey a divák tak může podlehnout pocitu, že by Free State of Jones mohl mít co dočinění s kvalitním filmem. Nemá. 2/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Za trestuhodné plýtvání McConaugheyho schopnostmi. Za necílevědomou dramaturgii, která z toho dělá jen rozbředlou historickou vzkazku. Za nekvalitní technické zpracování. Za tezovité podání myšlenek, které v době, kdy se zase některým zužuje zorné pole za vystřiženými otvory v kápi, nelze přehlížet. Za to všechno, kdyby to bylo jen trochu fyzicky možné, bych na Rossův film nejraději shodil sochu generála Leeho. A nechtějte vědět, co by se Free State of Jones stalo, kdyby jej viděl paascha. Jsem si jist, že po rychlém soudu by se už houpal na nejsilnější větvi bílého dubu.. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

A znovu konflikt mezi šedokabátníky a modrokabátníky. Prvních dvacet minut je skvělých. Ukazují film, tak jak na mě působil v trailerech. Navíc je to velmi syrové a drsné. Pak nastupuje dvouhodinová zívačka, která ze zajímavého příběhu dělá nevýraznou patlaninu scén. Matthew McConaughey má v posledních letech štěstí na dobré role. Je jeden z nejtalentovanějších herců současnosti. Bez něj by ovšem tento film byl absolutním brakem. Takhle jsem alespoň vydržel do konce. (I když mi to dělalo sakra problém) Styl vypravování mi vůbec nesedne a několik dějových linek pospojovaných, o deset let později a nebo následně se stalo, je prostě strašný. Úmorná délka tomu taky nepřidá. Škoda, že jsem se dříve nekoukl na jméno režiséra. Vědět, že tohle natočil ten co natočit Hunger Games, tak snad to i vynechám. Občanská válka v tomhle podání je směsicí nudy, dialogů a další nudy. Na to, že jsem se na tenhle film těšil, tak musím říct, že mě to ukrutně nebavilo. Ten film nemá jakoukoliv zápletku či cokoliv co by diváka upoutalo. Žádné emoce nebo zvraty. Zhola nic. Je to stejné jako v případě Lincolna (2012), kdy válečný konflikt je vyprávěn formou dialogů a neustálým přeskakováním z místa na místo. Obrovské zklamání. (41 %) ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Fascinující příběh jednoho spravedlivého a velmi vytrvalého člověka ve zrovna ne světlých a lehkých časech. Úvod je regulérní otevřená válečná vřava, kde není nouze o zobrazení zranění a bojových hrůz, pak se příběh zlomí do robinhoodovského rebelského dobrodružství a končí v soudní síni s jeho (pra)vnukem, který čelí podobným nesmyslům plynoucím z rasové nesnášenlivosti, tentokrát pokrevním. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Na toto drama jsem se těšil a chtěl jsem na to jít původně i do kina. Jaké mi distributor přinesl zklamání zprávou, že film u nás se na velkém plátně promítat nebude. Čekal jsem delší dobu než bude v solidní kvalitě ke zhlédnutí. Čekání se vyplatilo. Musím uznat, že si mě Matthew opět získal svým výborným hereckým umem, který prokazuje poslední dobou každým filmem, kde figuruje v přední roli (Interstellar, Obhájce, Klub poslední naděje atd.). Scénář by vymyšlen do poslední detailu a vysvětlující titulky po každé části filmu než jsme se přesunuli v čase dále, dávali ucelený náhled na danou dobu (mimo daných záběru z oné doby). Stopáž může člověka trochu vyděsit, zde bych s klidným srdcem pár minut navrch přihodil. Byl jsem mile překvapen tímto skoro až zapomenutý dílkem a rád doporučím. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (5)

  • Do rolí komparzistů se přihlásilo přes 7 tisíc uchazečů. (ČSFD)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama