Reklama

Reklama

Slavná rocková hvězda Marianne (Tilda Swinton) tráví poklidnou dovolenou na slunečném ostrově v Itálii se svým partnerem Paulem (Matthias Schoenaerts). Idyla je narušena nečekaným příjezdem jejího starého přítele Harryho (Ralph Fiennes) a jeho okouzlující dcery Penelope (Dakota Johnson). Radost z příjemného setkání se pomalu mění v atmosféru plnou skrytých vášní, nedůvěry, podezírání a žárlivosti... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (90)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Půl hodiny jsem na to koukal a najednou si povídám...ten film je tak zábavnej, jako by ho točil nějakej Ital. A skutečně!!! Oni prostě ti Taloši nic jiného neumí, než takové to povalování, sexíček, večírek (ale intelektuální), a spoustu spoustu řečí. Zápletka je buď, jestli se spolu všichni vyspí, anebo ne. Skutek utek a tak je tomu i zde. Dvě hvězdy za film a jednu za neudolatelného Fiennese, který zvládne i tak blbou roli jako hrál tady. 50% ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Z Tildinho mlčania sa dalo vyťažiť viac. Z migrantov sa dalo vyťažiť viac. Túto nerozvinutú vrstevnatosť vnímam len ako pokusy o pridanú hodnotu v remaku, ktoré si tvorcovia zároveň sami zakazujú dotiahnuť do konca z úcty k predlohe. V podstate záblesky geniality s vopred prichystaným hromozvodom. Viac sa to podarilo naplniť až v Suspirii. ()

Reklama

octopuska 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem váhala mezi 3 a 4 hvězdičkami, ale nakonec to jsou 3. Herci jsou tam skvělí a mí oblíbení, ale kombinace Swinton a Schoenaerts mi přišla poněkud nešťastná. Zas Fiennes a Johnson celkem povedená. Ta politika tomu na konci, taky nepřidala, zřejmě záměr odlišit se od klasického Bazénu. Lokace krásné a Ralphovi taneční variace na Rolling Stones nezapomenutelné. Film měl určitě náběh na velkej potenciál, ale nebyl bohužel hlavně v koncovce proměněn. Škoda. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná věc. Velmi energická, letní, živelná, rozvolněná, se skvělým hereckým ansámblem (Na Fiennesova hudebního producenta, který nezavře tlamu, chlastá, neustále skáče do bazénu a paří na Rolling Stones jen tak nezapomenete). Guadagnino si hraje a nechává herce dýchat, osobitým a lehce roztěkaným způsobem je snímá...zkrátka z první hodiny jsem byl nadšený. Bohužel když by se měly začít utahovat šrouby a film pořádně dramatcky sevřít, tak se to pořád odkládá a film, který mohl být opravdu vynikajicí zůstane na půl cesty. 7/10 s tím, že byste to měli vidět a udělat si vlastní názor, spousty dobrých ohlasů od renomovaných kritiků chápu P.S. Guadagninovi na Suspirii na základě toho, co jsem viděl tady, hodně věřím. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Derayův snímek jsem buď neviděl, nebo po pár dekádách od shlédnutí dokonale vytěsnil, takže nemám možnost konfrontovat přístupy obou režisérů a rozhodnout, který je funkčnější. Ten Guadagninův mi přijde poněkud mdlý, tlumený a nenápadný. Bazén měl být spojením thrilleru a psychologizujícího dramatu, jenže to by musel režisér místo zdlouhavých záběrů na prosluněnou italskou přírodu mnohem víc pracovat s charaktery, rozehrát rafinovanou hru plnou náznaků, dávkování informací a zastřených konfliktů, které postupně a nevyhnutelně probublávají na povrch, aby posléze destruktivně explodovaly ve výbuchu emocí. Jedině postava ne v jádru zlého, ale sebestředného, majetnického a hedonistického producenta funguje jak má (obávám se, že spíš díky nasazení hereckého chameleona Ralpha Fiennese než díky režisérovu vedení). Lolita Dakoty Johnson nemá víc prostoru než vystavovat nahé tělo a vysílat vyzývavé pohledy, což je při neskromné stopáži na pováženou. Tilda Swinton je castingový omyl, mám ji za zajímavou herečku určenou pro speciální kategorii rolí typu androgenních či asexuálních bytostí a životem smýkaných ženských trosek, ale s vědomím, že si to za a) nepřečte a za b) jsem v dostatečné vzdálenosti říkám, že si nedokážu představit Tildu jako sexuální objekt vzbuzující chtíč a žárlivost. Matthias Schoenaerts nedokáže být pro Ralpha Fiennese protihráčem na úrovni a tenhle nedostatek výrazně potápí dramatický konflikt. Na škodu by ani nebyly prostřihy, které by zredukovaly stopáž o nějakých 12 minut. Bazón se vidět dá, ale s výjimkou Fiennese a soundtracku se velmi rychle vykouří z hlavy. Celkový dojem: 55 %. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Timeline: Společnost Fox Searchlight Pictures zakoupila práva na kinodistribuci ve Spojených státech v únoru 2015. Film si odbyl světovou premiéru 6. září 2015 na filmovém festivalu v Benátkách. V kinech psychologická černá dramedie objevila 26. listopadu. (Hal_Moore)
  • Tilda Swinton původně nechtěla účinkovat v tomto filmu ani v žádném jiném kvůli umrtí její matky. Nakonec však změnila názor a nápad, že její postava nebude moci mluvit, přišel z její strany. (Jigvell)
  • Počas nakrúcania na Pantellerii sa pokazila kamera na zábery pod vodou v bazéne. Štáb s hercami tu preto v nečinnosti musel stráviť týždeň naviac. (classic)

Reklama

Reklama