Reklama

Reklama

Komorná

  • Jižní Korea Agasshi (více)
Trailer 1

Šlechtična Hideko žije v ústraní na venkovském panství se svým strýcem a poručníkem. Chlípný strýc vychovává Hideko přísnou rukou a čeká, až dospěje, aby si ji mohl vzít a zmocnit se jejího bohatství. V domě se však objevuje podvodník, který zosnuje příchod mladé komorné Sukhui ve skutečnosti chudé kapsářky, která mu má pomoci nebohou Hideko svést. Dobře promyšlený plán ale začíná hatit vášeň, která mezi dvěma dívkami zahoří. Brzy navíc přestává být jasné, kdo koho ve skutečnosti podvádí. Příběh bestselleru Zlodějka spisovatelky Sarah Waters do japonsko-korejských reálií 30. let 20. století převedl jeden z nejvýraznějších jihokorejských režisérů současnosti Park Chan-wook a vytvořil dynamický thriller plný zvratů prodchnutý podmanivou erotickou atmosférou. (Aerofilms)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (268)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Ktovie, či veľkosť románovej predlohy neboli Parkovi prekvapivo na tiaž, určite sa mu podarilo perfektne zhustiť kostýmovú atmosféru a vybalansovať ňou digitálnu hĺbku. Skôr obmedzujú a mierne rušia prehnané peripetie, ktoré nemá plne pod kontrolou a nevie nimi súrodo kombinovať. Expresivita postáv potom vo vzájomnej diskrepancii chátra, v niektorých momentoch naopak prekvapí, ale chýba tomu dôvtip. A možno prefíkaná umelecká provokatívnosť. Určite tým ale nemyslím pritvrdenie lesbických scén, tie už dávno nie sú tabuizované, čochvíľa bude v kinematografii rafinovaných výklonkov erotiky tabuizovaných snáď viac v heterosexuálnej polohe. Ale to už je od témy. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vôbec sa mi do toho nechcelo, ale nakoniec sa mi to celkom páčilo. Retro japonské komorné drámy nie sú zrovna moja šálka kávy, ale toto mi napriek robustnej dĺžke dosť rýchlo utieklo. Enormnú erotiku by som na vašom mieste nečakal – je tu ledva jedna lesbická scénka -, ale inak je to fajn a najviac fajn je samozrejme šialený scenár, ktorý vám ponúkne niekoľko značne nečakaných twistov, ktoré dovtedajší príbeh zrazu ukážu v úplne inom svetle. Ku koncu ma to už každopádne čiastočne nudilo. A neviem, či tvorcom niekedy odpustím tú absolútne nijako nevyužitú chobotnicu v pivnici (hriech niečo také famózne nepoužiť!!!). ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Trochu nechápem to všeobecné nadšenie a vysoké precenenie tohto filmu. V podstate to bol typický manipulatívny thriller, ktorý sa ťahal fakt v nesmierne zdĺhavom a nudnom tempe. A tie dva zvraty v deji, na ktorom bol celý film postavený tomu ani moc nepomohli. Ten prvý zlom bol síce skvelý, ale ten druhý som už viacmenej očakával. A celkovo po dejovej stránke žiadna sláva. Ale zato vizuálna stránka filmu bola vynikajúca a tá atmosféra kórejského vidieckeho panstva bola unikátna. Škoda, že sa to nedá povedať aj o dejovom vývoji... ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Váhala jsem mezi třemi a čtyřmi hvězdami, nakonec se kloním ke čtyřem. Je to něco naprosto jiného: na jihokorejskou poetiku musí mít člověk náladu, ale já ji zrovna měla. Komorná se mi líbila, uteklo to, když se příběh zamotal a nebylo jasné, kdo vlastně podvádí koho, užívala jsem si film ještě více. Erotická linka a líbivé exteriéry to navíc krásně podtrhly. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Po Parkovo nepříliš vydařeném útoku na Hollywood jsem rád, že navázal v podstatě na vše, co ho dříve zdobilo. Komorná je sice spíše taková filmová blbinka, ale disponuje naštěstí všemi možnými atributy Parkova rukopisu. Ta přemrštěná délka tudíž nenudí, přehnané scény brutality i erotiky pobaví a Yeong-wook dává svojí hudbou vzpomenout na svá nejlepší témata z Parkovo masterpieců. 7/10 ()

Galerie (219)

Zajímavosti (7)

  • O hlavní roli se ucházelo přes 1500 zájemkyň. (Hal_Moore)
  • Film byl v Jižní Koreji natolik populární, že tisíce fanoušků zaplnily veřejný prostor odznáčky, samolepkami, nášivkami a všemožnými podomácku vyrobenými předměty. [Zdroj: Refresher.cz] (Duoscop)
  • Během natáčení postelových scén měli všichni muži, účastnící se natáčení, den volna. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama