Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Bleed For This vypráví neuvěřitelný skutečný příběh o jednom z nejinspirativnějších a nejpřekvapivějších návratů na výsluní v dějinách sportu. Miles Teller exceluje v roli Vinnyho Pazienzy, boxera z Providence přezdívaného "Pazmánský čert," který se katapultoval ke slávě dvojnásobným vítězstvím v soubojích o světový titul. Při téměř smrtelné autonehodě si však Vinny přerazil páteř a bylo mu řečeno, že už možná nikdy nebude znovu chodit. Navzdory všem očekáváním a nařízením lékařů přistoupil proslulý trenér Kevin Rooney (Aaron Eckhart) na to, že Vinnymu pomůže vrátit se pouhý rok po nehodě zpátky do ringu na možná poslední zápas v životě. (Cinemax)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (80)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tisícátý první boxérský příběh na tisícátý první způsob. Boxérská dramata jsou si nekonečně podobná, ale pokaždé přijdou s nějakou minimální vsuvkou, kterou se od jiných filmů dokáží odlišit. V tomto případě to jsou herci. Především Miles Teller, který mě baví snad zatím všude, kde se ukáže a Aaron Eckhart, kterého bych na první dobrou pomalu ani nepoznal. Jeho převtělení v trenéra alkoholika je naprosto ultimátní a vodí si to od první minuty filmu. I díky těmto dvěma hereckým výkonům jsem neměl obtíž film dokoukat. A to i přesto, že mi bylo jasné, co se bude dít a kam celý příběh bude směřovat. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Miles Teller odložil bicí a šel boxovat. No a boxoval parádně. Opět je to podle skutečné události a líbilo se mi to jak to bylo zahrané a svižné. Nebylo to nijak zdlouhavé ani takové ty dlouhé, nudné scény. Z toho filmu sršela energie a z Milese Tellera taky. Mám rád když objevím filmy o kterých jsem nevěděl a ještě je to pecka. 80% ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Skutečnost někdy předčí scénáristovu fantasii aneb Jak se uzdravit navzdory lékařům. 1) Nízkorozpočtový (za 6 miliónů dolarů natáčeli 24 dní) film sám o sobě není nic moc. Naštěstí se režisér a scénárista 44letý Ben Younger nezaměřil primárně na boxování, ale spíš na psychologický profil hlavních postav a jako takový má snímek co říci i člověku, kterému je jinak boxování šumafuk._____Od podobných výtvorů se film liší ve dvou aspektech._____ 2) Především je natočen podle fascinující skutečnosti. Pazienza po nehodě nosil tři měsíce nákrčník přišroubovaný do lebky na čtyřech místech a podpořený čtyřmi kovovými tyčemi, jak je ukázáno ve filmu. Během té doby intenzivně posiloval a po 13 měsících od nehody se vrátil vítězně do ringu. Historické nepřesnosti nebrání poselství snímku i skutečného Pazienzy: ...if you just do the thing that they tell you, you can't, then it's done. And you realise it is that simple... And that it always was._____ 3) Dále je tu 29letý vynikající Miles Teller (boxer Vinny), který tentokrát tvrdě zapracoval i na svém sportovním vzhledu, což potvrdí každý, kdo jeho bývalou lehce oplácanou postavu viděl v dřívějších filmech._____ 4) Dojemně výstižný koment: kazatelSVK*****._____ 5) I mean, you just don't know how to give up, říká trenér. Vinnyho odpověď si zaslouží vytesat do kamene: No, I do. Trust me, I do. I know exactly how to give up. You know what scares the shit out of me, Kev? Is that it's easy._____ ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Každá snímka z boxerského prostredia sa ráta a sfilmovaná story borca s tak pohnutým životným osudom, aký mal Pazienza obzvlášť. Miles Teller tu síce občas pôsobí trochu strnulo, pozitívom však je, že sa na reálneho Vinnyho Pazu s prižmúrením oka aj trochu podobá. Vadilo mi však, že Ben Younger postavil Vinnyho pästiarsky príbeh vyslovene okolo troch zápasov (Mayweather, Dele, Duran) a na ostatok, vrátane dôležitých prehratých titulových zápasov s Camachom a Garzom, ktoré mali zásadný vplyv na jeho prechod do ťažšej váhovej kategórie sa vykašľal, čo na boxersky nezainteresovaného diváka môže pôsobiť zbrklo až chaoticky. Vyzerá to tu tak, akoby Paza svoj slávny titulový zápas s Robertom Duranom vybojoval sotva pár týždňov po tom, ako mu chirurgovia zložili fixačný kovový Halo aparát, čo je samozrejme nezmysel, nakoľko Vinny v tomto období ťažko hľadal súperov, ktorí by s ním boli ochotní vliezť do ringu a musel odboxovať šesť zápasov, než sa stretol so spomínaným Duranom. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Proč nezůstal u romantických komedií? Role boxera mu neseděla, nevěřil jsem mu, choreografie boxu příšerná, jeho pohyby rukou jsou o dost horší než mojí přítelkyně. Jsem rád, že kameraman se snažil mířit kamerou, aby nezabíral ruce, ale z toho mála, co (bohužel) zabral, je mi smutno. Příběh sám o sobě nese drsnou a motivační epiku, ale to je příběh převzatý z reality - jeho zpracování je trochu křeč a faleš. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Zápas proti Rogerovi Mayweatherovi sa v skutočnosti odohral 7. 11. 1988. Zápas proti Gilbert Dele bol 1. 10. 1991. Po ňom mal hlavný hrdina autonehodu. Zápas proti Roberto Duranovi sa odohral až 25. 6. 1994 s verdiktom rozhodcov 117-113, 117-112, 117-112. (Johnny.ARN)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v amer. štáte Rhode Island. (MikaelSVK)
  • Mezi závěrečnými titulky je možné vidět záběry se skutečným Vincenzem Edwardem Pazienzou. (MATADOR)

Reklama

Reklama