Reklama

Reklama

Hvozd

(festivalový název)
  • Velká Británie The Hallow (více)
Trailer

Obsahy(1)

Adam a Clare sú mladý manželský pár, ktorý sa spoločne so svojím malým dieťatkom rozhodnú presťahovať na írsky vidiek. Chata sídliaca uprostred hôr však prináša viac starostí s rekonštrukciou, než aby vytvárala dojem pokojného domova s rodinnou atmosférou. Obavy z nového, doposiaľ nepoznaného prostredia ešte viac prehĺbi skúsenosť s neznámym návštevníkom, ktorý ich jedného večera nečakane vystraší na smrť. Miestny šerif danú udalosť uzavrie ako "privítanie" od tamojších, inak neškodných výtržníkov. Skutočnou príčinou návštevy je však bytosť omnoho desivejšia, ktorej teritóriom je práve okolie nového mladomanželského príbytku. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (193)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co začíná jako lehce temná fantasy, změní se postupně v plnotučně horrorovou fantasy, která sice není bůhvíjak strašidelná, ale slabším povahám možná trochu zvýší frekvenci srdečního tepu. Výborný příběh, hezké obrazy, slušné triky a masky, pěkná výprava, hustá atmosféra, ale... tohle "ale" bych si snad mohl zkopírovat a automaticky švihat ke každému druhému filmu ...ale prachmizerná a schválně rozskákaná ruční kamera mi výsledný dojem z filmu hodně pokazila. Už mě tenhle současný kinematografický mor fakt štve, jsem otrávený z toho, jak se tímhle způsobem kurví jeden potenciálně pětihvězdový film za druhým a nemíní to snad už nikdy přestat. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Strašáci, Faunův labyrint, Evil Dead a Věc zlehka povařené v kotli irského folklóru. Dokud monstra stahují smyčku kolem narušitelů, buduje Hardy i díky přirozenosti atmosféru obstojně, jenže s tím náročnějším ve svém počinu, děním po odhalení bubáků (mimochodem tak sympatických, že by si o ně leprikón ani neopřel hrnec se zlatem), přijde příliš brzy a pak už Blahoslavení chudí strachem jen břednou v žánrovém marastu. I přes výše uvedený nešvar patří poděkování státnímu podniku Lesy Irska, Donegalskému mykologickému institutu a také Michaelu Smileymu za jeho nezaměnitelný přízvuk.. No nic, alespoň už vím, kde vyrůstal Crypt Keeper, než si nechal narůst slušivé páčo a přestěhoval se do LA za prací.. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Koprodukční snímek „Hvozd“ je snímkem atmosférickým a přitom explicitním, jedná se o snímek, kde je horor prezentován jak formou psychologickou, tak i formou vizuální. A za mě to funguje. Atmosféra je doplňována velmi drsným provedením, což nakonec graduje ve velmi nepříjemný, místy až symbolický závěr, který má ještě takovou skoro až dětinsky hororovou dohru v titulcích. ()

Stallone 

všechny recenze uživatele

Jako jeden z největších fanoušků hororu jsem si tu milou povinnost musel splnit a podívat se i na tento snímek. Říkám, nezačalo to špatně. Zajímavý námět, dobrý výběr prostředí a i ta hlavní hrdinka mi byla sympatická. Postupujícím dějem film ztrácel na zajímavosti. Vytratilo se tajemno a dostavila se nuda. Masky některých příšer byly udělané kvalitně, ale taková ´´monstra´´ již do moderních hororů nepatří. Já to vidím, jako promarněný potenciál. Rodina si přistěhuje do hlubokých lesů, kde cosi číhá. Z hlavy dokážu vymyslet několik kvalitnějších možností, jakým směrem by se měl příběh vydat. V konečné fázi to hodnotím jako pohádkový horor, který by jistě zaujal jako epizoda v Krajních mezích či podobných seriálech. U mě, jako někoho, kdo má v tomto žánru nakoukáno to nemůže uspět. Hodnotím jako hodně slabé 2*. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Do konce sezóny zbývají ještě dva měsíce, ale mám dojem, že tu máme horkého adepta na nejděsivější zážitek roku. The Hallow disponuje pro mě asi nejoblíbenější recepturou filmového hororu; luxusním prostředím temných lesů, stísňující atmosférou, z temnoty se sápajícími monstry a malou rodinkou, která jim musí čelit. Už dlouho nepamatuju takhle dlouhé a intenzivní napětí, co od nějaké 25. minuty vám nedá skoro vydechnout. Je sice fakt, že ke konci je to lehce předvídatelnější a samotný závěr nedosahuje tak drtivé síly jako to předchozí atmosférické inferno, ale na to osobně seru. Po dlouhé době se totiž konečně objevily zrůdy, co dokážou spolehlivě strašit. Nebudu šetřit, pyčo, poněvadž takhle si představuju horor! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Během závěrečných titulků následuje ještě jedna krátká scéna. (noelcoward73)

Související novinky

Jak je těžké lapit Vránu

Jak je těžké lapit Vránu

04.01.2015

Kolem nové adaptace slavného komiksu se motá již několik let spousta tvůrců a problémy nekončí. Režijní stoličku opustil s projektem dlouho spjatý F. Javier Gutiérrez, místo toho se připravuje na… (více)

Reklama

Reklama