Reklama

Reklama

Hvozd

(festivalový název)
  • Velká Británie The Hallow (více)
Trailer

Obsahy(1)

Adam a Clare sú mladý manželský pár, ktorý sa spoločne so svojím malým dieťatkom rozhodnú presťahovať na írsky vidiek. Chata sídliaca uprostred hôr však prináša viac starostí s rekonštrukciou, než aby vytvárala dojem pokojného domova s rodinnou atmosférou. Obavy z nového, doposiaľ nepoznaného prostredia ešte viac prehĺbi skúsenosť s neznámym návštevníkom, ktorý ich jedného večera nečakane vystraší na smrť. Miestny šerif danú udalosť uzavrie ako "privítanie" od tamojších, inak neškodných výtržníkov. Skutočnou príčinou návštevy je však bytosť omnoho desivejšia, ktorej teritóriom je práve okolie nového mladomanželského príbytku. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (193)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Je to jasné, až na přelomu roku jsem dospěl k jisté znepokojující myšlence. Geografický výskyt nás dvounožců má poměrně zásadní význam na takzvané lidské předposranosti. Důkazem jsou mé oblíbené tlamy (například pítrnášpán, pchedon...) žijící v Horních Polomech, ale i miláčci z Dolních Polomů (tmavýrobert, forsíťa...). I přes určité rozdíly mezi těmito vybranými vzorky, hlavně co se týče výše zmíněného výskytu, jsou prakticky oba kmeny stejně posrané už u zaslechnutí písmena B ve slově BAF. Takže zatímco si děti v Horních Polomech myjí posrané negližé, tak v Polomech Dolních je už nasráno ve dveřích. Jak říkám, rozdíly jsou minimální. Pokud chcete tedy znát erudovaný a fundovaný názor někoho, kdo si nelebedí v rozmazané stolici po vlastních zádech, pak jste zde správně. Ano, my tvrďáci z Kyselé Prdele jsme se totiž u Švankmajerových Otesánků tlemili tak, až jsme se zechcali jak sněhuláci. Zdálo by se, že pokud jsme se všichni sešli u valchy, pak je finále téměř stejné. To je ovšem krutý omyl. Nebo je snad běžné si plést tak snadno tělesné otvory? No, potěšpeytla. Ovšem abych nebyl za umrdánka, opravdu jsem byl zhruba šest minut naplý a taky se mi moc líbí svítící kosa. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně veskrze nesnesitelný film. Neuvěřitelně mě iritoval v podstatě vším, stupidním dějem počínaje a těmi bubáky konče. Úplně nejvíc mi tam ale asi vadilo, že ten film po člověku chce, aby se bál o to nemluvně jen proto, že je to nemluvně - absolutně jsem nechápal, proč bych měl jít za těmi emocemi, které to ve mně chtělo vyvolat, a místo strachu jsem cítil jen nezměrnou otrávenost, že musím sledovat takovou stračku. Už po pár dnech v podstatě nevím, o co tam šlo - v mém případě to byla zcela ztráta času, bohužel. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

The Hallow patřil mezi velmi očekávané horory a naštěstí svůj hype dokázal slušně obstát a letos jej topka určitě nemine. Plusem je, že od 30. minuty film nepolevuje tempo a drží diváka v napětí i v ryze atmosférickém kabátku až do závěrečných titulků. Film má úžasnou technickou stránku, temný les Irské krajiny je působivou destinací, proměna hlavního hrdiny za celý film je neskutečná!! a samotné příšery vypadají perfektně ( Snad po 5 letech konečně pořádný Monster horor s perfektními masky). Škoda, že film absentuje po stránce Gore a příliš se zde netlačí na pilu, ale přesto něžnější pohlaví by snad mohl i Hallow vyděsit. Solidní žánrovka. Story 5/10, Atmosféra 8/10, Gore 1/10, Vizuál 8/10, Akce 6/10, Napětí 8/10, Humor NE, Zábavnost 8/10. 80% ()

stration 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi neskutečně sedlo. Podobných opuštěných domečků a zoufalých rodinek, které bojují s příšerkama, člověk viděl už tolik, jako uprchlíků ve zprávách. The Woods se ale trochu lišil. Za prvé je v něm perfektní atmosféra, kdy si člověk říká, že to už kurnik není možný, aby to neskončilo těžce tragicky - lesy, výborná hudba, útulnost v jejich domečku nulová a příšerek fakt hodně. Za druhé je to velice dobře zahraný, chudák tatík, chudák mamička. V neposlední řadě celý příběh je celkem solidně vymyšlený, taková drsnější pohádka. Konec je rovněž přijatelný, včetně titulkové scény s romantickým songem. Na závěr roku rozhodně dobrý horor, který si budu dlouho pamatovat a doporučovat. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď narušíš ich priestor, oni narušia tvoj.“ Predstavte si nádherné, hlboké, tajomné zákutia temných írskych lesov. Dodnes niektorí veria v existenciu ich tajomných obyvateľov. Škriatkov, víl, ale i desivých bytostí unášajúcich deti. Predstavte si v tejto prekrásnej krajine starý dom. Máte? OK. A v ňom londýnsky pár so psom a bábätkom. Tak... a teraz to hoďte do koša, pretože mystickí obyvatelia lesa sú odsúdení do pozície neveľmi zaujímavých štatistov, o ktorých sa nič nedozvieme. Škoda. Na papieri mohlo ísť o vydarený mix Osady, Veci, Tieňov z lesa, Mamy, Záhady Blair Witch, Pádu do tmy, Muchy a Star Treku: Prvého kontaktu. Jednu strašidelnú scénu striedali štyri nudné, nelogické, priemerné, klišé. Absencia mobilov, nefungujúca pevná linka, macher v pohode nájduci knihu uprostred neskutočného bordelu, v poslednej chvíli prichádzajúci úsvit, keď už hrdinom nič iné nezostávalo, ich majstrovské šoférovanie (drb do priekopy pri prvej príležitosti) a pokazený generátor, ktorý treba opraviť, no kým predtým na hrdinov útočila armáda monštier, teraz len občas niečo v diaľke zlovestne zavrčí. Nechýba ani úžasný moment, kedy kovboj zapáli handru a tá mu horí sto hodín v kuse. Prostredie lesov nie je dostatočne využité; väčšina deja sa odohráva v dome. Keď už predsa len nazrieme do hory, je tma, takže akákoľvek atraktivita je preč. Respektíve ani neprišla. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Během závěrečných titulků následuje ještě jedna krátká scéna. (noelcoward73)

Související novinky

Jak je těžké lapit Vránu

Jak je těžké lapit Vránu

04.01.2015

Kolem nové adaptace slavného komiksu se motá již několik let spousta tvůrců a problémy nekončí. Režijní stoličku opustil s projektem dlouho spjatý F. Javier Gutiérrez, místo toho se připravuje na… (více)

Reklama

Reklama