Reklama

Reklama

The Fundamentals of Caring

  • USA The Revised Fundamentals of Caregiving
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Ben (Paul Rudd) prožil velkou osobní tragédii a ztrátu. Aby se z ní dostal, rozhodne se vydělávat si peníze jako pečovatel. Jeho prvním klientem se stane 18letý Trevor (Craig Roberts), kterému ani svalová dystrofie nebrání projevovat svoji hlučnou povahu. Máme tu dva hrdiny: jeden je paralyzován citově, druhý tělesně. Společně se vydávají na cestu, aby hledali přátelství i naději. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (59)

castor 

všechny recenze uživatele

Feel good kousek na vážné téma, který táhne velmi solidní duo Paul Rudd a Craig Roberts, který coby mladík břitkých hlášek trpí Duchenneovou svalovou dystrofií, ale trpí hlavně uvnitř. Vlastně stejně jako jeho ošetřovatel. Místy je to trochu našponovanější, než bych si přál, ale stále to diváka od přehrávače pošle s pocitem, že viděl sympatický kus vesměs televizního tvůrce. První půlka určitě lepší, uvolněnější a vtipnější, která nám vmete několik pravd, druhá už lehce americká, plná těch správných hodnot a poplácávání po ramenou (a nečekaných porodů). Výsledek není nijak výjimečný, ale zařadí se mezi kousky, jako Uvnitř tančím nebo Teď a tady, u kterých se rovněž opisovalo ze života. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Snímek je příjemný vtipný a přitom se smysluplným dějem. Všechno má spád a hezky se mi na to koukalo. Není to vyloženě komedie a není to vyloženě ani drsný a náročný film na shlédnutí. Hudba je fajn a herci taky ( a to dokonce i Selena, kterou moc ráda nemám, ale tady mi nevadila). Tři a půl hvězdičky. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dostanete přesně to, co můžete čekat, když si přečtete stručný obsah: sbližování dvou rozdílných mužů, které přes počáteční potíže vyústí samozřejmě v přátelství. Příběh zpracovaný v různých obměnách už mnohokrát. Tenhle se vymyká tím, že není sentimentální a hlavní hrdina na vozíčku, kterému hodinky odměřují čas zatraceně rychle, nemá slitování s nikým, dokonce ani sám se sebou. Pasti, které chystá na nebohého pečovatele, jdou za hranu korektnosti ve všech směrech. Aby občas z filmu vykoukla scéna, z níž je jasné, že ten předčasně vyspělý kluk je ve skutečnosti opravdu jen kluk, který ledacos nemůže, hodně věcí se děsí a je zoufale křehký za maskou z úšklebků a nelítostnosti, kterou si kolem sebe na obranu vystavěl. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Z dílnu Netflixu k nám doputovala velice příjemná road movie spíše indie rázu, která zaručeně rozesměje a místy i dojme. Výborné herecké obsazení v čele s Craigem Robertsem, Paulem Ruddem a v tomto filmu i velmi sympaticky působící Selenou Gomez. Podobných a takto kvalitních nezávisláren není nikdy dost. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle já říkám hutný emoční koktejl, který mně Rob nabídnul a já si ho vypila až do dna i když tam těch různých ingrediencí bylo možná až moc. Jistě, v reálu by se tohle všechno nemohlo stát ani omylem, ale já to tak brala a o tom to je. Kdo hledá dokonalost, tak to rovnou zabalte, tady jí nenajdete. Ještě jsem k tomu jako bonus dostala bezvadnou muziku a za to velký dík Ryanovi, který jí vybral. Všichni byli sympatičtí a to dělá strašně moc. ...........Ano, znám dva lidi, kteří mají tuhle nemoc a vím jak je to hrozné nejen pro toho postiženého, protože on ví, jak to bude pokračovat dál, ale je to nesmírně psychicky vyčerpávající i pro ty nejbližší, kteří jsou takovému člověku nablízku. Ten smutek v očích Trevora byl v mnoha chvílích všeříkající, nejvíc jsem to zaregistrovala při konfrontaci s tou velkou krávou (kdo viděl, tak ví) a pak si ještě někam do hlavy vryji těch pět péček, protože ty jsou obzvlášť v takových případech maximálně důležité. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v americkom štáte Georgia. (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu trvalo 26 dní. (nirvana91)
  • Keď sa Ben (Paul Rudd) zhovára s otcom Dot (Bobby Cannavale), spomenie, že Trevorovo ochorenie postihuje 1 z 3500 mužov. Údaj odkazuje na to, prečo sa Trevor (Craig Roberts) pýta ľudí, aby si vybrali číslo medzi 1 až 3500. V podstate uvádza štatistiku svojho ochorenia. (nirvana91)

Reklama

Reklama