Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhá světová válka se chýlí ke konci a válečná loď USS Indianapolis zatím tajně přepravuje jednu ze dvou atomových bomb, které by mohly ukončit válečné běsnění. Japonci však těžký křižník napadli a potopili. Mise USS Indianapolis byla utajovaná tak přísně, že loď nikdo nepohřešoval a informace o jejím napadení byla zveřejněna až o čtyři dny později. Téměř 300 členů posádky z celkového počtu 1197 ihned utonulo. Zbývající přeživší z USS Indianapolis uvízli ve vodách Filipínského moře, kde trpěli hladem, žízní, teplem a halucinacemi, zatímco se bránili neúprosným útokům žraloků. Strádání, které trvalo pět dní, přežilo jen 317 mužů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (87)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I přes přítomnost Nica Cagea, výrazně menší peklo než by se dalo čekat. Zpočátku kombinace Pearl Harboru, Bitevní Lodi a Titanicu se slabým CGI, které se později změní v survival, který odkazuje na Quinovo legendární vyprávění z Čelistí. Herecky i trikově silně televizní, ale snesitelné a neurážející. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nedopadlo tak špatně. Původní film Operace žralok jsem neviděl, ano čtete správně neviděl já takovej expert přes béčkový filmy, takže nevím jak je to možný, ale prostě neviděl, takže nemám šajnu o čem mluvil Shaw v Čelistech, ale aspoň jsem k tomu mohl přistoupit z čistou hlavou a špatný film to není. Kdyby byl vyšší budget k dispozici mohla z toho být kino pecka, takhle je třeba přežít slabý efekty, tím myslím opravdu slabý, pokud to stálo avizovaných 40 mega, tak se divím kam se ty prachy poděli, protože některý ty efekty vypadají jak od Asylum, aspoň efekty žraloků byli docela dobrý. No a taky je tu problém ve stopáži, protože téměř dvě hodiny je dost a ten konec už mi přišel uměle natahovaný, ale jinak je to poctivé béčko z oldschol zpracováním slušným střihem a parádní kamerou (holt oba veteráni Ferretti a Sekula se nezapřou) a z hodně blbou situací ve které se ti námořníci ocitli. Jenom si to představte : nervy z přepravou atomovky, když ji máte z krku, tak vaší loď torpédují no dobrá před torpédy utečete do člunů a tam vás dorazí žraloci před kterými už není uniknout kam a záchrana v nedohlednu. Takže fakt blbá situace a solidní béčko. Víc jsem ani nečekal.55% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby Celosvetovo $832,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $294,910Tržby za predaj DVD v USA $1,003,427║ Neviem kde ten slušný rozpočet minuli, jedine že by sa na imdb.com mýlili. Je to taká proste béčková produkcia, kde triková stránka je doslova mizerná a biedna. Rovnako tak dopadá aj všetko naokolo lepené proste z toho čo je k dispozícii, je tam cítiť lacné prevedenie, slabá výpravnosť. Príbeh rovnako až tak nemá čím dostať do kolien a to má v rukách dosť silnú tému. Herci nehrajú najhoršie, lenže ani nemajú moc čo predviesť. /40%/ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Podobné boje o přežití mám rád, škoda že jsem zpočátku měl v postavách hrozný zmanek a jen horko těžko jsem si hledal k neznámým hercům nějaký vztah. Cageovi se povedlo trošku se odlišit od svých v posledních letech obvyklých postav a přestože byl film, na zvyklosti válečných filmů, natočen s menším rozpočtem, výsledek není zase tak hrozivý jak jsem se dopředu obával. 45% ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Titanic v Armádnom kabátiku s tým rozdielom, že namiesto lode bol torpédoborec, namiesto ľadovca Japonská ponorka a namiesto skurvene ľadovej vody žraloky. Fim zachytáva jedno z obdobý druhej svetovaj vojny ktoré rozhodlo o genocíde a zhodení atómovej bomby na Japonsko. Mnohý ľudia ani nevedia čo všetko tomu predchádzalo a všetci poznajú iba masaker na Pearl Harbor na pozadí bolo ale týchto masakrov oveľa viac. Dokument ktorý som o tomto pozeral bol silnejší ako film. Paradoxne nedokázal zo mňa dostať tú patričnú emóciu ktorú by som potreboval na to aby sa film dostal z priemerného dramatického béčka. Caga mám celkom rád ale tiež to nebola jeho životná úloha. K tomu všetkému ten záver kedy sa všetko naťahovalo ako sopeľ astmatika na jar ma presvedčil že mám svedomie čisté keď si myslím že ide o priemerný katastrofický film. 55% ()

Galerie (122)

Zajímavosti (8)

  • Když atomové bomby dopraví pomocí USS Indianapolis na ostrov Tinian, transportují je pomocí nákladního automobilu M35 na letiště. M35 se začaly vyrábět až v roce 1950, tedy až 5 let po zobrazených událostech. (bejkovec)
  • Japonskou ponorku I-58 si zahrála americká druhoválečná ponorka USS Drum ( SS-228 ) třídy Gato. (bejkovec)
  • Při natáčení filmový štáb zničil jednu z posledních dvaceti letuschopných PBY Catalina. Někdo zapomněl zavřít poklop, čímž se do kabiny dostala voda a písek a letoun se z poloviny potopil. I když se vodu snažili odčerpat, nepodařilo se jim to. Nakonec se rozhodli letoun vyzvednout nešetrně jeřábem a při tomto pokusu ho rozlomili. (p3tris)

Reklama

Reklama